واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: پیش از انقلاب هم بسیجی بودم/ بیشتر محصولات فرهنگی ما خالی از فرهنگ بسیجی است
من بسیجی بودن را صرفا عضویت در ساختاری با عنوان بسیج نمی دانم.
بسیاری معتقد اند که مفاهیم بسیج باید در حوزه های مختلف هنری نمود پیدا کند. چرا که بسیج یک جریان گسترده فرهنگی است.
در عرصه هنر بسیج هنرمندان با هدف دستیابی به اهداف والای انقلاب اسلامی تشکیل شده است. حبیب الله بهمنی نویسنده و کارگردان سینما از بسیجیان متعهد در دوران انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس بوده است و در حال حاضر در بسیج هنرمندان عضویت دارد.
در ادامه گفت و گوی خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ این کارگردان بسیجی را می خوانید.
از چه زمانی فعالیت خود را در بسیج آغاز کردید؟
سال 56 بود که نهضت امام خمینی (ره) رنگ و بوی متفاوتی به خود گرفت. از همان زمان بود که وارد جریان انقلاب شدم.
آن زمان که بسیج نبود.
درست است. من بسیجی بودن را صرفا عضویت در ساختاری با عنوان بسیج نمی دانم. بیشتر مفهوم بسیج را، که وحدتی گسترده برای انجام فریضه ای الهی است، مد نظر دارم. مردمی که هر زمان لازم شود، در صحنه حضور پیدا می کنند و در همه حال حامی ولایت هستند، همگی بسیجی هستند. در همه جای دنیا نیروی مردمی سازمان یافته مانند میلیشیا وجود داشته است. تفاوت نیرو های مردمی ما یعنی «بسیج» با آن ها، تفکر ماست که یک تفکر دینی و الهی است.
فعالیت بسیجی شما به چه صورت بود؟
من در جریان انقلاب همیشه سعی کردم، هر آنچه را که امام خمینی(ره) می فرمودند انجام دهم. حتی تعریفم از بسیج و بسیجی را هم از ایشان یاد گرفتم. بنابراین فعالیت هایم حول دستورات ایشان انجام می شد. الان هم سعی می کنم که فرمایشات مقام معظم رهبری را خوب انجام دهم.
زمان انقلاب چند ساله بودید؟
در اوایل انقلاب 25 سال سن داشتم.
بسیجی بودن شما یا همان حمایتتان از آرمان های امام خمینی(ره) هزینه ای هم برایتان داشت؟
بله؛ من در درگیری های انقلاب اسلامی مجروح شدم.
حضورتان در جنگ با عراق به چه شکلی بود؟
جالب است، بدانید که اعزامم به جبهه هم با عنوان بسیجی بود. جالب تر اینکه در دوران دفاع مقدس هم مجروح شدم.
در آن زمان تفکر و فعالیت های بسیج چقدر تاثیر گذار بود؟
تفکر بسیجی در آن زمان توانست، نیروی نظامی ارتش، سپاه و نیروی سیاسی کشور را انسجام دهد. این وحدت ما را در دوران جنگ به مقاومتی رساند که در مقابل قدرت های جهان که با عراق همراه شده بودند، یک وجب از خاکمان را ندهیم.
بیایید کمی از آن دوران فاصله بگیریم و به زمان حال برگردیم چه شد عضو بسیج هنرمندان شدید؟
عضویتم در بسیج هنرمندان هم در ادامه راه انقلاب و جنگ بود. داستان از این قرار بود که ابتدا چند باری به جلساتشان دعوت شدم و سپس فعالیت با آن ها بیشتر شد و از بنده برای برخی سیاست گزاری ها و فعالیت های فرهنگیشان مشورت گرفتند و می گیرند. در فعالیت هایی مانند داوری برخی جشنواره هم با آن ها همکاری می کنم.
در حال حاضر بسیج هنرمندان را چگونه ارزیابی می کنید؟
آرمان های خوبی در نگاه مسئولان بسیج هنرمندان است. هجوم فرهنگی دشمن پیش از انقلاب اسلامی وجود داشته و تا امروز ادامه پیدا کرده است. باید در مقابل این هجمه مقاومتی همه حضور داشته باشند. مسئولان بسیج هنرمندان در تلاش هستند که در مقابل هجمه های فرهنگی که از جنبه های مختلف وارد می شوند، مقاومت کنند.
به نظر شما فعالیت بسیج هنرمندان آن طور که باید تأثیر گزار است؟
برای این که بتوانید در حوزه فرهنگی تأثیر گزار باشید، باید قدرت لازم برای سیاست گزاری و اجرایی کردن آن سیاست گزاری را داشته باشید. به هر حال بسیج هنرمندان، قدرت لازم برای سیاست گزاری و اجرای آن را ندارد. مدیران فرهنگی کشور هم آن ها را حمایت نمی کنند.
مشکل از کجاست؟
مشکل اینجاست که برخی از مدیران فرهنگی ما معتقدند که اگر مشکلات سیاسی و اقتصادی کشور حل شود، مشکلات فرهنگی هم حل خواهد شد. در حالی که من معتقدم حل مشکلات اقتصادی، مشروط به حل مشکلات فرهنگی است. اصلا آنچه که موجب پیروزی انقلاب شد و آن را به نتیجه مطلوب رساند، جریان فرهنگی بود.
یعنی معتقدید که ما سیاست گزاران قوی نداریم؟
نمی دانم. این برای خودم هم سؤال است که عده ای نمی توانند یا خدایی نکرده نمی خواهند، ما فعالیت فرهنگی خوب و مؤثر داشته باشیم.
این کم کاری برای عرصه فرهنگ و هنر چه نتیجه ای در برخواهد داشت؟
نتیجه اش می شود، این آشفتگی موجود در سینما. نتیجه اش این می شود که بسیجیان سینمای ما به دلیل حمایت نشدن از طرف دولت، منزوی شده اند. نتیجه ای بدتر از این که بیشتر محصولات فرهنگی ما خالی از فرهنگ بسیج و بسیجی است.
۰۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]