تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه بهره‏اى از دانش ندارد معنا ندارد كه ديگران او را سعادتمند بدانند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817041418




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دلایل قطع پاییزی گاز مشترکان


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: با وجود سرمایه‌گذاری بیش از ۲۰ میلیارد دلاری در صنعت گاز و افزایش ۲۰۰ میلیون مترمکعبی تولید گاز اما با ورود اولین جبهه هوای سرد و قطع گازها، مردم برخی از شهرهای شمالی بار دیگر نفت‌سوز شدند.
 
 حمیدرضا عراقی مدیرعامل شرکت ملی گاز و معاون وزیر نفت حدود یک ماه قبل در گفتگو با رسانه‌ها با اشاره به خودکفایی کشور از واردات گاز ترکمنستان هرگونه قطع و افت فشار گاز برای پاییز و زمستان امسال را منتفی دانسته و تاکید می‌کرد: با افزایش تولید گاز ایران به دنبال افزایش صادرات گاز است.

با گذشت کمتر از یک ماه و درحالی که هنوز فصل زمستان هم در کشور آغاز نشده نه تنها خبری از تحقق تامین پایدار و مطمئن گاز در سطح شبکه گاز کشور نیست بلکه چنانچه ترکمنستان همچون گذشته شیر گاز خود را بر روی ایران به عنوان بزرگترین دارنده ذخایر گاز جهان می‌بست امروز یک فاجعه بزرگ مدیریتی در شمال و شمال غرب کشور به وقوع می‌پیوست.

نکته قابل توجه آن است که درحالی با ورود یک جبهه هوای سرد زمستانی به کشور گاز مشترکان در استان‌های شمال و شمال غرب کشور به ویژه شهرهای مختلف استان مازندران قطع شده و اخبار از قطع و افت فشار در برخی از شهرهای غرب کشور حکایت دارد که در طول سه سال گذشته رکورد افزایش ظرفیت تولید گاز ایران شکسته شده است.

محمد مشکین فام مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس اواسط هفته جاری با اشاره به ثبت یک رکورد جدید افزایش ظرفیت تولید گاز در پارس جنوبی، گفته است: با بهره‌برداری از واحدهای جدید پالایشگاهی فاز ۱۹ هم اکنون تولید گاز از پارس جنوبی به رقم بی سابقه ۴۶۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته است.

آمار شرکت ملی گاز ایران هم نشان می‌دهد که با کاهش دمای هوا در اکثر استان‌های نیمه شمالی کشور به زیر صفر درجه متوسط مصرف گاز مشترکان خانگی به حدود ۵۵۰ تا ۵۶۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته است.

به عبارت دیگر درحالی متوسط مصرف گاز بخش خانگی با افزایشی ۲۰۰ میلیون مترمکعبی در مقایسه با پارسال به ۵۵۰ تا ۵۶۰ میلیون مترمکعب رسیده است که در طول دو روز گذشته گازرسانی به صنایع، نیروگاه‌های برق و صنایع پتروشیمی قطع، محدود و در برخی از این واحدها سوخت مایع جایگزین شده است.

با این وجود ابهام اینجاست که با محدودسازی و یا قطع گاز صنایع و نیروگاه‌ها و افزایش ظرفیت تولید گاز کشور چرا بازهم شاهد قطع و یا افت فشار گاز طبیعی در شهرهای شمالی کشور هستیم؟

نفت فروشی در شمال و گازسوزی در جنوب

به گزارش مهر، در حال حاضر هیچ گونه محدودیت و یا کمبود تولید گاز طبیعی در بخش بالادستی صنعت نفت وجود ندارد اما به دلیل فقدان اعمال مدیریت هوشمندانه در شرکت ملی گاز و عدم توانایی مدیران این مجموعه در تغییر آرایش شبکه انتقال و توزیع گاز کشور به ویژه در سرشاخه‌ها بازهم با بارش برف یک بحران جدید گازی در شمال کشور رقم خورده است.

در طول ۱۰ سال گذشته و پس از بحران گازی زمستان سال ۱۳۸۶ تاکنون بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید در سطح شبکه تولید، انتقال و توزیع گاز ایران انجام شده است.

در طول این مدت با این سرمایه گذاری عظیم طرح توسعه فازهای ۱۲، ۱۵، ۱۶، ۱۷، ۱۸ و ۱۹ پارس جنوبی با ظرفیت تولید گاز بیش از ۲۰۰ میلیون مترمکعب در روز به بهره‌برداری رسیده و بیش از ۱۰ ایستگاه تقویت فشار و ۵۰۰۰ کیلومتر خط لوله با ظرفیت بالا در استان‌های مختلف کشور راه اندازی شده است.

مهمترین مشکل فعلی صنعت گاز کشور که از ابتدای فعالیت دولت یازدهم تاکنون زمستان هر سال آشکار می‌شود آن است که مدیران جدید شرکت ملی گاز از توانایی لازم به منظور انتقال گاز از جنوب به شمال کشور برخوردار نبوده و با وجود افزایش تولید اما بازهم با حبس گاز در جنوب کشور و به ویژه حوزه پارس جنوبی اتفاق افتاده که در نهایت این ضعف بزرگ در سرشاخه‌ها همچون استان مازندران منجر به قطع و یا افت فشار شبکه گازها می‌شود.

نکته قابل توجه دیگر آن است که با قطع گاز در تعداد زیادی از شهرهای شمال کشور، صنعت نفت بار دیگر به دوره نفت فروشی بازگشته و در شهرهای شمالی بار دیگر مرم در صف خرید نفت سفید و گاز مایع صف کشیده‌اند و این درحالی است که در جنوب کشور به دلیل عدم مدیریت شبکه گاز، عملا بخش عمده‌ای از گاز تولیدی فازهای جدید و تازه راه‌اندازی شده پارس جنوبی در مشعل‌ها می‌سوزد.

صرفه‌جویی کنید تا گازها قطع نشود

همزمان با بحرانی شدن وضعیت تامین گاز پاییزی مشترکان، شرکت ملی گاز ایران برای تامین گاز مردم و جلوگیری از قطع جریان گاز یک پیش شرط تعیین کرده است، صرفه‌جویی کنید تا گازها قطع نشود.

حمیدرضا عراقی مدیرعامل شرکت ملی گاز در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه چنانچه اهالی شهرهایی که با افت فشار گاز مواجه شده اند، مصرف بالا نداشته باشند، قطعی گاز رخ نمی‌دهد، تاکید کرده است: به زودی مشکل افت فشار گاز در کشور رفع می‌شود.

معاون وزیر نفت همچنین با بیان اینکه هم اکنون تولید گاز کشور به حدود ۷۰۰ میلیون متر مکعب در روز رسیده است، بیان کرده است: مشترکان هرچه قدر کمتر مصرف کنند، گاز قطع نمی‌شود.

مدیرعامل شرکت گاز درحالی مردم را به صرفه جویی در مصرف گاز دعوت می‌کند که باید به این پرسش پاسخ بدهد که در کنار ضعف در تغییر آرایش شبکه گاز چرا با گذشت بیش از سه سال از وعده تولید بخاری‌های گازسوز با راندمان بالا، تاکنون بخاری‌های کم مصرف گاز در بازار به صورت انبوه عرضه نشده است؟

با کاهش دمای هوای به منفی صفر درجه قطعا مصارف گاز افزایش می‌یابد اما اگر به‌جای دعوت به صرفه‌جویی امروز در کشور بخاری با راندمان بالا تولید و عرضه می‌شد و از این محل حدود ۱۰ درصد با ارتقای راندمان صرفه‌جویی اتفاق می‌افتاد هم اکنون بیش از ۵۰ میلیون مترمکعب گاز مازاد برای تولید و عرضه در اختیار شرکت گاز بود.

از سوی دیگر پیشتر مجلس شورای اسلامی بر اساس بند «ق» تبصره ۲ قانون بودجه سال ۹۳ عملا مجوزهای قانونی برای حمایت مالی از تولید بخاری کم مصرف گاز را برای شرکت ملی گاز صادر کرده که تاکنون از این قانون برای تولید بخاری با راندمان بالا و صرفه‌جویی قابل توجه در مصرف گاز استفاده نشده است.



۰۵ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن