واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: بر کودکان شناور در فضای مجازی نظارت کنید/ معرفی ابزارهای فیلترینگ
حضور خارج از حدود طبیعی برخی از گروه های سنی به خصوص کودکان آسیب های جبران ناپذیری را برای این قشر به دنبال دارد اما والدین دغدغه مند می توانند با ابزاری ساده بر نوع فعالیت کودکان خود در این فضا نظارت کنند.
به گزارش خبرنگار دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ غرق شدگی و رهاشدگی بسیاری از کودکان در فضای مجازی شاید در ابتدای ورود ابزارهای هوشمند خیلی به چشم نمی آمد و بسیاری از والدین حتی از این ابزارها برای کاهش بهانه گیری کودکانشان و گونه ای سرگرمی بهره می بردند اما هم اکنون با بروز مشکلات عدیده ای که از مصرف بی رویه و غیر کنترل شده در این فضای بی انضباط نشات می گیرد خانواده ها دغدغه حفاظت از فرزندانشان را در این فضا در سر دارند و به دنبال راهکارهایی اثر گذار و استفاده از ابزارهای نظارت و کنترل هستند.
این گزارش آخرین گزارش از پرونده الفبای حضور در فضای مجازی است، تا اینجا تلاش شده نکات مهم و اثرگذار در افزایش سواد رسانه ای و همچنین مقدمات الفبای حضور در فضای مجازی برای شما بازگو و تشریح شود.
نه تنها پژوهشگران گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان بلکه بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران حوزه فضای مجازی بر مطالعه و شناسایی این حوزه و افزایش میزان شناخت تمامی افراد نسبت به آنچه در گستره فضای مجازی می گنجد تاکید دارند و البته روی سخنشان با والدین به دلیل آسیب پذیری بنیان خانواده و کودکان آنلاین بیشتر است.
در این گزارش تلاش خواهیم کرد ابزارهای نظارت کنترل بر فرزندانتان در فضای مجازی را به شما معرفی کنیم.
در ابتدا به سراع ابزارهای فیلترینگ خانگی خواهیم رفت که استفاده از آنها بسیار آسان خواهد بود.
معرفی چهار نرم افزار فیلترینگ خانگی
با نرم افزار پاساد می توانید دسترسی فرزندانتان به اینترنت را کنترل کنید و همچنین برنامه ریزی نمایید که چه زمانی فرزند شما از اینترنت استفاده کند، نظارت بر سایت های بازدید شده و امکانات متنوع برای عدم دسترسی به برخی سایت ها از دیگر امکانات این فیلترخانگی است.
با آی نت نیر می توانید از راه دور میزان استفاده فرزندانتان را از کامپیوتر کنترل کنید و نگرانی از عقب ماندگی از فعالیت ها روزانه شان را در خود کاهش دهید، با این نرم افزار فیلترینگ خانگی علاوه بر کنترل از راه دور میزان استفاده از اینترنت و دسترسی های فرزندانتان نیز قابل کنترل است.
کید لاگر شما را برای مشاهده گزارشات آنلاین و مدیریت ابزارهای هوشمند همچون موبایل و تبلت یاری خواهد کرد، نظارت بر موبایل و تبلت، میزان استفاده، بیشترین مخاطبان مورد استفاده در تلفن همراه، مشاهده لیست بیشترین برنامه های استفاده شدهو ... از جمله امکانات این برنامه است.
افزونه های مرورگر فایرفاکس که کارایی مرورگر را افزایش می دهند نیز می توانند در نظارت بر فرزندانتان به شما کمک کنند.
Blocksite: با فعال کردن این افزونه می توانید آدرس سایت هایی که باید مسدود شود را وارد کنید و هر زمان که بخواهید این محدودیت را لغو کنید.
Anti-pron-pro-the web porn filter addon: این افزونه نیز به صورت خودکار سایت های غیراخلاقی را مسدود می کند، البته می توانید در قسمت تنظیمات آدرس سایت هایی که برای مسدود کردن مدنظر دارید نیز اضافه کنید.
برای ایجاد محدودیت در استفاده از کامپیوتر همچون فایل ها، پوشه ها، نرم افزارها، بازی های و یا حتی استفاده در ساعاتی خاص از رایانه می توانید از نرم افزار salfeld child control بهره ببرید، محدودیت استفاده از اینترنت، فیلتر کردن برخی سایت ها و اجازه دسترسی به تعداد محدودی از سایت های مورد نظرتان قابلیت دیگری است که این نرم افزار در اخیتار شما می گذارد.
نرم افزارهای کنترل موبایل های هوشمند
MMGuardian Parental Control ، Kids Place، FUNAMO، Screen Time، APPLock، از جمله نرم افزاهایی هستند که می توانید با آنها بر پیامها، تماس های دریافتی، برنامه ها، وب سایت های بازدید شده، موقعیت جغرافیایی و ...دسترسی داشته باشید و به راحتی آن را کنترل کنید.
برخی از نرم افزارهای معرفی شده به شما این امکان را می دهد این اطلاعات را بر روی وب سایت نرم افزار مشاهده کنید و برای استفاده کودکان و نوجوانان خود تعیین محدودیت کنید.
اگر کودک شما با هماهنگی چشم و ذهن خود و به واسط قرار گرفتن در معرض ابزار الکترونیک و هوشمند می تواند در برابر کار با موبایل و تبلت عکس العمل نشان دهند باید این هوشمندی را جدی بگیرید و خود را با کودک همراه کنید زیرا با رشد سنی ک.دک قطعا این روال نیز بزرگ و بزرگتر خواهد شد و آسیب هایی که در نوشته های قبلی بدان اشاره شد را به سراغ فرزندانتان خواهد آورد.
درست است که ابزارهای کنترل کودکان و نوجوانان در فضای مجازی را به شما معرفی کردیم اما باز هم تاکید می شود این ابزار تنها به منظور کنترل استفاده صحیح از این فضا معرفی شده است و والدین تلاش کنند اگر کودکشان از بیش از حد طبیعی از ابزار هوشمند استفاده می کند این روال را نیز کنترل کنند.
هرچند در همه جای دنیا حضور کودکان در فضای مجازی به عنوان یک مشکل مطرح است اما باید پرسید کودکان که بر اساس کنوانسیون حقوق بشر افراد کمتر از 18 سال و بر اساس علم روانشناسی افراد کمتر از 12 سال به شمار می روند به راستی چه استفاده مفیدی از این فضا و ابزارهای ان خواهند داشت؟
و در پایان؛
کودکان شناور در فضای مجازی والدین آگاه تری را نسبت به دیگر کودکان باید در کنار خود حس کنند، هر یک از بازی ها، گشت و گذارهای اینترنتی، شبکه های اجتماعی و ... به نوعی بمبی برای رشد فکری و جسمی و سلامتی کودکان به شمار می رود پس بیاییم از ابزار مدرن با مدیریت و اصولی استفاده کرده و کمی بیشتر به فکر فرزندانمان باشیم
گزارش از عاطفه بیات
۰۵ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]