واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: سفیرکشورمان در مسکو بااشاره به اعتماد موجود بین روسای جمهور ایران و روسیه از افزایش سفرهای متقابل بین دوکشور خبر داد.
مهدی سنایی، در تالار اجتماعات جوانان روسیه با بیان اینکه «در روابط تهران و مسکو نکات منفی و مثبت داریم» خاطرنشان کرد: در ایران نکته منفی در مورد روسیه آن است که ایرانیها اعتقاد دارند روسیه طی قراردادهای مختلف اراضی مختلف ایران را بدست آورده است. در روسیه هم نکته منفی در مورد ایران آن است که گریبایدف سفیر روسیه در ایران کشته شد.
وی با بیان اینکه «نکات مثبت بسیاری نیز وجود دارد» گفت: ایران و روسیه تلاش میکنند از نفوذ غرب رهایی یابند. ایران در روابط خود با شوروی و روسیه غرب را مد نظر داشت و روسیه نیز در سال های 1990 تحت تاثیر نفوذ غرب در روابط خود با ایران بود. یکی از نمونههای آن، پیمان گور و چرنومردین است. در سفر وزرای آمریکا به روسیه همیشه مسئله ایران مطرح بود. در حال حاضر هر دو طرف علی رغم برخی اختلاف نظرات علاقمند به توسعه روابط هستند.
وی ادامه داد: مسئله مهم اعتمادی است که بین روسای جمهور وجود دارد، روسای جمهور دو کشور در عرض سه سال گذشته 9 بار با یکدیگر ملاقات کردند و بارها نیز گفتوگوی تلفنی داشتند.
سفیر کشورمان در مسکو با تاکید بر اینکه «در حال حاضر روسای جمهور دو کشور روابط ایران و روسیه را تحت کنترل شخصی خود دارند»، افزود: ما الان مشاهده میکنیم روسیه سمت و سوق بیشتری به کشورهائی که در شرق و جنوب واقع شدهاند، دارد.
وی ادامه داد: روسیه در حال حاضر به کشورهای اسلامی توجه میکند. البته این نتیجه تحریمها علیه روسیه نیز هست، ولی خوب به هرحال توجه روسیه به شرق را مشاهده میکنیم. از سوی دیگر روابط ایران و روسیه را میتوان راهبردی نامید. البته سخت است بگوییم که روابط روسیه با کدام کشورها راهبردی است، بلاروس، قزاقستان یا چین.
وی خاطرنشان کرد: روابط ایران و روسیه در سالهای گذشته واقعاً حالت راهبردی داشته است. در حال حاضر ایران و روسیه در سطوح بالا با یکدیگر تبادل هیأت میکنند. در نیمه دوم سال 2015 بیش از 10 وزیر روسیه به ایران سفر کردند. رئیسجمهور روحانی به روسیه سفر کرد و رئیس جمهور پوتین نیز به ایران سفر کرد.
سنایی ادامه داد: روسای پارلمانهای ایران و روسیه نیز به دو کشور سفر میکنند و ما در تمامی سطوح نظامی، امنیتی و تجاری تبادل هیأت در سطح بالا داریم. همچنین تبادل تجاری رشد کرده است.
وی با بیان اینکه «در سالهای گذشته متاسفانه ساختارهای تجاری و بانکی روسیه تمامی تحریمها را رعایت میکردند، ولی خود غربیها اینقدر پایبند به تحریمها نبودند»، گفت: این در حالی است که ساختارهای چینی و ترکیهای این کار را نکرده و با ایران کار میکردند. رئیسجمهور پوتین در ملاقات با رئیسجمهور روحانی در باکو گفت روابط تجاری دو کشور 70 درصد افزایش داشته است. البته روابط تجاری دو کشور همانند روابط سیاسی دو کشور نیست و انطباقی با یکدیگر ندارند.
وی ادامه داد: در سال 2015 مهمترین اسناد دوجانبه امضاء شد. سه سند اصلی که خیلی برای تحکیم و توسعه روابط مهم بودند، همانند موافقتنامه اجتناب از مالیات مضاعف، حمایت از سرمایهگذاری متقابل و همکاری گمرکی امضاء شدند.
سفیرکشورمان با اشاره به افزایش تعداد پروازهای متقابل بین دو کشور گفت: در حال حاضر حدود شانزده الی هفده پرواز از ایران به روسیه انجام می گیرد. چهار شرکت هواپیمائی ایران به روسیه پرواز میکنند و اینها فقط پروازهای منظم است. پروازهای چارتر نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: تعداد توریستها نیز افزایش یافته است و در سال 2015 ما 150 درصد افزایش جهانگردی داشتیم و پیشبینی میشود در سال 2017 این مقدار به 400 درصد برسد. ایران و روسیه در زمینههای علمی و آموزشی نیز با یکدیگر همکاری خوبی میکنند و در سال گذشته اتحادیه روسای دانشگاه دو کشور را تاسیس کردیم. در سال گذشته اولین جلسه این اتحادیه در مسکو برگزار شد و در سال جاری جلسه دوم این اتحادیه در تهران برگزار شد.
وی گفت: ایران و روسیه در مورد مسائل منطقهای و جهانی نقطه نظرات مشترک دارند. نارسایی که وجود دارد آن است که هر دو کشور صادر کننده مواد هیدروکربور هستند که برخی افراد میگویند ایران و روسیه در این زمینه رقیب یکدیگر هستند و من اطمینان دارم در این زمینه نیز ظرفیتهای بسیاری برای همکاری وجود دارد.
سنایی ادامه داد: نارسائی بعدی که وجود دارد، آن است که روابط دو کشور دولتی است. بهتر است مردم و بخش های خصوی ایران و روسیه با یکدیگر همکاری کنند و دیپلماسی عمومی را توسعه داد که امری بسیار مهم است.
۰۴ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]