واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: از دیدن بخش قابل الگوبرداری جامعه محرومیم
رخشان بنیاعتماد در مراسم رونمایی از مستند «طبرستانیها» (ساخته محسن عبدالوهاب)، که به معرفی کارآفرینان نمونه میپردازد، گفت: جوانان ما به دیدن این الگوها نیاز دارند اما به دلیل شرایط محدودکنندهای که در رسانهها وجود دارد، ما از دیدن بخش قابل احترام و قابل الگوبرداری جامعهمان محرومیم.
آفتابنیوز : در این مراسم رونمایی، رخشان بنیاعتماد که به عنوان مشاور پروژه «کارستان» در تولید فیلمهای این مجموعه همکاری میکند نیز با بیان اینکه رونمایی هریک از فیلمها یک قدم نزدیکتر شدن به آرزویی بینهایت است، گفت: جوانان ما به دیدن این الگوها نیاز دارند اما به دلیل شرایط محدودکنندهای که در رسانهها وجود دارد ما از دیدن بخش قابل احترام و قابل الگوبرداری جامعهمان محرومیم. این اشخاص خودشان نیازی به دیدهشدن ندارند اما ما به دیدن آنها نیاز داریم. باعث افتخار است که در این پروژه در جمع همکارانی بودم که با کمک آنها توانستیم این پروژه را پیش ببریم.
بهزاد نبوی که در دهه ۶۰ مسئولیت وزارت صنایع سنگین را برعهده داشت نیز در این مراسم حضور داشت و با بیان اینکه شاید بهتر بود این فیلم را طوری تهیه میکردند که بینندگان ناآشنا به موضوع با اهمیت کار این عزیزان آشنایی پیدا کنند، گفت: احساس من این بود که نمایش عملکرد آنها در این فیلم کم بود. من از فولاد طبرستان خیلی بیش از اینها میدانم. کارهای خیلی بزرگی آنجا انجام شده که یکی از واحدهای تولیدی بسیار موفق آن هم در دهه ۶۰ بود که اوضاع کشور طوری بود که امکان کار و فعالیت خیلی سخت بود. البته آن زمان نسبت به حالا بهتر بود. الان که وضعیت اقتصادی مملکت را میبینم به مسئولان فعلی هم میگویم که حتی در سالهای آخر جنگ وضع اقتصادی از حالا بهتر بود.
نبوی با بیان اینکه آن زمان این عزیزان کارهای بزرگی کردند، ادامه داد: در دهه ۶۰ وقتی با این عزیزان صحبت میکردیم میگفتند کسانی که در این شرایط در کشور دنبال صنعت میروند یا عاشقند یا دیوانه، اما حالا که میبینم همچنان ادامه میدهند نمیشود گفت فقط عاشقند!
وزیر صنایع سنگین دوران جنگ با بیان اینکه دوستان دیگری هم در دورههای مختلف بودهاند که در این مملکت از این کارها کردهاند، افزود: تهیه کنندگان این فیلمها هم کار بسیار ارزشمندی میکنند که این اشخاص را به مردم معرفی می کنند البته اگر سعی کنند فیلمها مخاطب عمومی پیدا کنند تا جوانان را به کارآفرینی جلب کند بهتر است. باید جنبه نگرش عمومی این فیلمها بیشتر باشد تا بینندگان بفهمند چه مراحلی طی شده و چه کارهایی انجام شده تا ضمن اینکه اهمیت کار را میفهمند احساس کنند آنان هم میتوانند این مسیر را طی کنند.
مجتبی میرطهماسب که در فیلمهای پروژه کارستان به عنوان تهیهکننده همکاری می کند، در این مراسم گفت: این پروژه سه ساله تازه بازخوردهای خود را نشان میدهد و صحبتهای آقای نبوی هم برای من بسیار ارزشمند بود. تلاش ما هم این بود که فیلمها نمایشهای گستردهای داشته باشد و روی جوانان تاثیر بگذارد. به هر حال ساخت مستند کار سادهای نیست و نمایش آن بسیار سختتر است. به خصوص زمانی که تلویزیون را از ابتدا نداشته فرض میکنیم. اما با سند پخشی که برای این پروژه طراحی میکنیم امیدواریم پخش موفقی داشته باشیم و در این راه خودمان هم تجربیات ارزشمندی کسب کنیم.
محسن عبدالوهاب کارگردان فیلم «طبرستانیها» نیز در سخنان کوتاهی با بیان اینکه بخشهای دیگری از فعالیتهای طبرستانیها در واحدهای دیگر آنها تصویربرداری شده بود، گفت: اما به دلیل نمایش آنچه مغز این فیلم بوده یعنی نمایش یک کار گروهی ناچار آن تصاویر را کنار گذاشتیم و به همین حد اکتفا کردیم و از همینجا نه به خاطر این فیلم بلکه به خاطر آنچه این گروه در این سرزمین انجام دادهاند از آنها سپاسگذاری میکنم.
غلامرضا رسولیان (عضو هیات مدیره گروه صنعتی طبرستان) که این فیلم درباره فعالیتهای او و همکارانش در این مجموعه صنعتی ساخته شده نیز گفت: ۳۵ سال پیش گروه کوچکی از دوستان با کارکردی آرام و پیوسته و دور از هیاهو توانستند چند شرکت تولیدی، صنعتی و کشاورزی را از صفر بنیانگذاری کنند و در این وضعیت ضد تولید راه خود را ادامه دهند. بدون تعارف، هدف اولیه ما در بنیانگذاری این گروه کارآفرینی در راستای اجر اخروی نبود، بلکه کارآفرینی برای جمع کوچک خودمان بود که اکثرمان آن زمان بیکار بودیم.
وی در ادامه افزود: این جمع به هیچ وجه با پشتوانه مالی قوی شکل نگرفت و با یک وام بانکی که آقای مهندس نبوی آن را در هیات دولت تصویب کردند کارمان را شروع کردیم و الان چهار کارخانه ریختهگری و چند کارخانه دیگر در زمینههای کشاورزی، پلاستیک و ... تاسیس کردیم. شاید راز موفقیت ما هم در این بود که در گروه ما منافع شخصی با منافع گروهی گره خورده بود و این همبستگی باعث شد بتوانیم به این نقطه برسیم و علی رغم ضرباتی که از تحریمها از سال ۸۸ به بعد خوردهایم کارمان ادامه بدهیم و نابود نشویم.
زهرا عمرانی (سرپرست گروه پژوهش پروژه کارستان) در توضیح روند شکلگیری این پروژه گفت: سه سال پیش این پروژه با هدف روایت تلاش کسانی که با طرح ایدههای نو دنیای بهتری آفریدهاند و به معنای کار حرمت بخشیدهاند و در اطراف خود فضایی الهامبخش ایجاد کردهاند آغاز شد و در شش فیلم اول این پروژه با کارآفرینانی از شهرهای تهران، گیلان، خراسان و ... همراه شدیم و باور داریم معرفی این افراد به عنوان الگو میتواند تصویری جدید از فضای کسب و کار در کشور ارائه کند. در این پروژه فعالان بخش خصوصی، فعالان مدنی و هنرمندان با یکدیگر همسو شدند.
نجما هاشمی عضو هیات مدیره بنیاد کارآفرینی زنان و جوانان که به عنوان یک نهاد مدنی غیرانتفاعی در تهیه فیلمها مشارکت دارد، درباره انگیزه همکاری در این پروژه گفت: این بنیاد از سال ۸۴ تاسیس شده و تلاش کردهایم با توان مالی خودمان و با اتکا به خلاقیت در استانهای محروم و دورافتاده کارهایی انجام دهیم. یکی از این کارها پروژه کارستان بوده که دیدگاه ما تهیه ۲۶ فیلم بود و کمبود منابع ما را محدود کرده اما اگر امکانات مهیا باشد این تعداد فیلم را تولید خواهیم کرد. نمایش این فیلمها ایدههای کارآفرینی را در کشور رشد میدهد و جوانان را امیدوار میکند که میتوانند در این کشور کارهایی انجام دهند.
حسین ابویی مهریزی (معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت) نیز که در این نشست حاضر بود با بیان اینکه یکی از شاخصهای توسعهیافتگی یک جامعه این است که ببینیم به الگوها، ذخایر و فرهیختگان خود چقدر اعتنا میکنند، اظهار کرد: هر قدر ما از این داشتهها استفاده کنیم موفقتر خواهیم بود و قطعا بهرهبرداریهایی که از این بزرگان میشود موجب سرافرازی ماست و باید با الگوبرداری از این افراد نسبت به آنها ادای دین کنیم.
فیلم «طبرستانیها» که به مدت ۵۰ دقیقه ساخته شده است، روایت گروهی از صنعتگران و کارآفرینان است که کار خود را از دههی ۶۰ آغاز کردند و گروه صنعتی «طبرستان را شکل دادند و در ادامه مسیرشان تا امروز موفق به تأسیس چندین واحد صنعتی و ایجاد اشتغال برای صدها نفر شدهاند.
به گزارش ایسنا، با آغاز جشنوارهی «سینماحقیقت» از ۱۴ تا ۲۱ آذرماه، شش فیلم تولید شده در قالب پروژهی «کارستان» که همگی با سرپرستی رخشان بنیاعتماد ساخته شدهاند، در بخش جنبی جشنواره در پردیس سینمایی چارسو اکران میشوند.
۰۴ آذر ۱۳۹۵ - ۰۱:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]