تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر (ع):هر چیزی قفلی دارد و قفل ایمان مدارا کردن و نرمی است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855125508




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سريال‌سازي فقط براي خالي نماندن كنداكتور سيما


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سريال‌سازي فقط براي خالي نماندن كنداكتور سيما
كساني كه سريال‌هاي روز خارجي را دنبال مي‌كنند و همزمان سريال‌هاي ايراني صداوسيما را مي‌بينند، شاهد تفاوت‌هاي كيفي فاحشي ميان سريال‌هاي خارجي و ايراني هستند
نویسنده : احمد محمدتبريزي 


كساني كه سريال‌هاي روز خارجي را دنبال مي‌كنند و همزمان سريال‌هاي ايراني صداوسيما را مي‌بينند، شاهد تفاوت‌هاي كيفي فاحشي ميان سريال‌هاي خارجي و ايراني هستند؛ اينكه سريال‌هاي داخلي با استانداردهاي پايين و بدون رعايت نكات ساده حرفه‌اي ساخته مي‌شوند. مثل اينكه اين سبك سريال‌سازي كه مدتي است در تلويزيون رايج شده فقط براي خالي نماندن كنداكتور سيما از سريال كاربرد دارد.

به گزارش «جوان»، سريال‌سازي در شبكه‌هاي معروف خارجي به اوج خود رسيده و رقابتي جدي ميان شبكه‌ها به راه افتاده است. به نظر مي‌رسد كشورهاي صاحب صنعت سينما مثل امريكا براي دور نماندن از قافله سريال‌سازي بيشتر تمركز و توان‌شان را بر توليد سريال گذاشته‌اند و كمي از فضاي فيلمسازي در سينما فاصله گرفته‌اند. آنها معتقدند سريال‌ به دليل مدت زمان بيشتري كه مخاطب را درگير مي‌كند، تأثيرگذاري و سودآوري بيشتر براي‌شان دارد و به همين خاطر استراتژي‌شان را براي تأمين اين بخش گذاشته‌اند.
  
اصلاح يك تجربه ناموفق
تجربه اين سبك سريال‌سازي با سريال‌هاي «لاست»، «24» و «فرار از زندان»‌ شروع شد و حالا به اوج خودش رسيده است. آن زمان اين سريال‌ها موجي با خودشان آوردند، ولي نتوانستند در ادامه راه بينندگان را با خود همراه كنند. سريال‌ها از جذابيت اوليه افتاد، بدون دليل فصل‌هاي پشت سر هم ساختند و در تلاش بودند با اضافه كردن قسمت‌هاي بيشتر بيننده را پاي سريال‌ بنشانند؛ فكري غلط كه مخاطبان را دلزده كرد و بسياري از اواسط كار به بعد پيگير ماجراي شخصيت‌ها نشدند.
حالا كارگردان‌هاي امريكايي با توجه به تجربه ناموفق قبلي، چند سالي است روند تازه‌اي را در سريال‌سازي‌ در پيش گرفته‌اند. «بريكينگ بد» نمونه موفقي از سريال‌هاي امريكايي چند دهه اخير است كه با داستان و روايت ساده‌اش طرفداران زيادي در دنيا پيدا كرد؛ سريالي خوش‌ساخت و بدون اضافه كاري و مسائل زائد كه با طي كردن روند منطقي داستان به موقع تمام شد و بينندگانش را به وجد آورد. بعد از آن، تجربه ساخت «بازي تاج و تخت» استانداردهاي سريال‌سازي در جهان را يك گام به جلو برد. مسئولان شبكه اچ‌بي‌او با سرمايه‌گذاري كلان شروع به ساخت «بازي تاج و تخت» كردند و در عرض شش سالي كه اين سريال پخش مي‌شود در کشورهاي مختلف طرفداران زيادي پيدا كرده است. مسئولان اين شبكه در عرض اين سال‌ها تمركز اصلي‌شان را براي ساخت اين سريال گذاشتند تا با ارائه يك سريال باكيفيت بتوانند بازار رسانه‌اي را قبضه كنند.
 
«بازي تاج و تخت» و تغيير استانداردها
عنصر باورپذيري و همراه شدن با شخصيت‌ها در اين سريال‌ها به حدي بالاست كه پس از گذشت چند قسمت بيننده را كاملاً با خودش همراه مي‌كند. شيوه جذاب داستان‌پردازي و كارگرداني و بازي‌هاي قوي مخاطب را براي تماشاي قسمت‌هاي ديگر مشتاق مي‌كند. نويسندگان با رعايت جزئي‌ترين نكات روندي كاملاً منطقي به داستان مي‌دهند و كارگردان با هدايت صحيح بازيگرها به سريال رنگ و بويي واقعي مي‌دهد، به گونه‌اي كه بيننده با شخصيت‌ها همذات‌پنداري مي‌كند و كاملاً هر آنچه را اتفاق مي‌افتد، مي‌پذيرد. در اين سريال‌ها همه چيز به درستي سرجاي خودش قرار دارد و خبري از اغراق، بيهوده‌گويي و پرداختن به شاخ و برگ‌هاي اضافي در داستان نيست.

سريال «بازي تاج و تخت» مثال اعلاي اين سبك سريال‌سازي است. تمام شخصيت‌ها به درستي سر جاي خودشان قرار گرفته‌اند، به خوبي بازي‌هاي‌شان را انجام مي‌دهند و با توجه به بستر اسطوره‌اي و فانتزي داستان مخاطب كاملاً آنها را مي‌پذيرد و دنبال مي‌كند، حتي تأثيرگذاري شخصيت‌هايي كه همان فصل‌هاي اول از مجموعه حذف شده‌اند همچنان در فصل‌هاي بعد ادامه دارد. بازي‌هاي درخشان، ‌ديالوگ‌هاي عالي و سير داستاني جذاب عناصر مهمي است كه سازندگانش با هوش، ذكاوت و دقت بالايي در سريال قرار داده‌اند تا «بازي تاج و تخت» به سريالي كم‌نظير با مخاطباني ميليوني تبديل شود.
  
سريال‌هاي داخلي با حداقل كيفيت
اگر سير‌ِ سريال‌سازي در صداوسيما را در نظر بگيريم به روندي كاملاً معكوس خواهيم رسيد، حتي اگر نخواهيم سريال‌هاي موفق دهه 60 و 70 را در نظر بگيريم سريال‌هاي چند سال اخير صداوسيما فاصله زیادی با سريال‌هاي موفقي مثل «روزگار قريب»، «زير تيغ» و «وضعيت سفيد» دارند. در نبود كمدي‌ساز‌هاي مشهور در تلويزيون، كارگردان‌هايي كه علاقه خاصي به ساخت درام و ملودرام داشته‌اند در جذب مخاطب كاملاً ناموفق عمل كرده‌اند. كارگردان‌هايي كه قرار بوده سريال‌هايي واقع‌گرا و اجتماعي بسازند و مثلاً حرف دل مردم را بزنند با ناشي‌گري مسیر سريال‌هايشان دور از واقعيت جامعه ‌شده است، يعني كاملاً بر ضد خود عمل كرده‌اند. «پريا» كه چند ماه پيش از تلويزيون پخش شد و قرار بود درباره موضوعي اجتماعي صحبت كند با پرداخت بد و ضعيف و كش آمدن بدون دليل به سريالي بي‌خاصيت تبديل شد.

در ميان سريال‌هايي كه هم‌اكنون در حال پخش هستند «هشت و نيم دقيقه» مصداق بارز اين سبك سريال‌سازي است. بيشتر زمان سريال را صحنه‌هاي بيهوده پر كرده است. شخصيت‌هايش ديالوگ‌هاي شعارگونه دارند و بازي‌ها با اغراق بسيار زياد توي ذوق مي‌زند. بازي شخصيت‌هايي مثل بهرنگ علوي، شبنم قلي‌خاني، الهه حصاري و مزدك موسوي مثل آدم‌هاي عصا قورت داده مصنوعي و تصنعي است. هيچ‌كدام از اين شخصيت‌ها مخاطب را با خود همراه نمي‌كنند و قابليت جذب‌كنندگي ندارند. مخاطب پس از پايان سريال شخصيت‌ها را فراموش مي‌كند و هيچ اثرگذاري و تأثيري از آنچه ديده‌ در ذهنش باقي نمي‌ماند. داستان هم روندي منطقي ندارد. اگر هم داشته باشد باورپذير نيست. پسري عاشق دختري بوده، دوست عروس هنگام نامزدي مراسم را به هم مي‌زند، داماد براي انتقام به خواستگاري خواهر آن دوست مي‌رود، روز خواستگاري اين‌بار پسر نامزدي را به هم مي‌زند، بعد دختر گم مي‌شود و ناگهان پسر مي‌فهمد عاشق دختر شده و الي آخر. با همين چند خط مي‌فهميد داستان فيلم چقدر كودكانه و بدون منطق نوشته شده است.

كارگردان‌هاي ما هنوز الفباي سريال‌سازي را نمي‌دانند يا هنوز نمي‌خواهند قبول كنند سليقه مخاطب با گذشت زمان تغيير كرده و رسانه‌ها به بينندگان قدرت انتخاب داده‌اند. با نگاهي موشكافانه مي‌توان پي برد سريال‌ها در زماني كوتاه خيلي ساده‌انگارانه با بي‌دقتي و توجه نوشته شده‌اند. قطعاً اگر سازندگان براي مخاطب‌ها و اثرشان ارزش قائل شوند بينندگان تلويزيون دوباره شاهد تكرار سريال‌هايي جذاب و موفق خواهند بود.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن