واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مقابله بانك مركزي با سود موهوم و عدم كفايت ذخاير بانكها
گويا بسته بودن هفت نماد معاملاتي بانكي در بازار سرمايه داراي حواشي زيادي است و...
گويا بسته بودن هفت نماد معاملاتي بانكي در بازار سرمايه داراي حواشي زيادي است و بيتعارف بايد عنوان داشت كه در پشت پرده، اختلاف هايي بين وزارت اقتصاد، سازمان بورس اوراق بهادار، بانك مركزي، سازمان حسابرسي و بانكهاي مذكور شكل گرفته است كه مشخص نيست دود اين اختلاف در آخر به چشم سپردهگذار ميرود يا سهامدار.
به گزارش «جوان»، در بهمن ماه سال 94 بانك مركزي دستورالعملي را به بانكها ابلاغ و بانكها را موظف به تهيه صورتهاي مالي براساس استاندارد بينالمللي گزارشگري مالي(IFRS) كرد. بانك مركزي در آن تاريخ تأكيد داشت كه با توجه به لغو تحريمها و حضور گستردهتر بانكها در مجامع بينالمللي، تطبيق صورتهاي مالي در شبكه بانكي با استانداردهاي بينالمللي جزو الزامات اوليه بانكها به شمار رفته و براي شفافسازي صورتهاي مالي آنها همچنين تسهيل امور براي برقراري ارتباط با بانكهاي خارجي و ايجاد روابط كارگزاري گسترده ضروري است.
علاوه بر دستورالعمل شركت جديد صورتهاي مالي، بانك مركزي دستورالعملهايي را به مجمع بانكها ارسال كرد كه عملاً مجمع برخي از بانكهاي بورسي را به تنفس برد، در اين بين پشت پرده هرچه هست اما سهامداران بانكهاي بورسي كه نمادشان متوقف است اين روزها به شدت خشمگين هستند زيرا پول آنها با اين اوضاع عملاً بلوكه شده است. نماد معاملاتي هفت نماد بانكي بيش از سه ماه است كه در بازار سرمايه متوقف شده و با توجه به درگيريهاي پشت پرده گويا اميدي به بازگشايي زود هنگام اين نمادها نيست و شايد همين بسته بودن اين نمادهاي بانكي و همچنين حواشي پشت پرده اين نمادها و از همه مهمتر حواشي صورتهاي مالي اين بانكها موجب جابهجايي در هيئت مديره چندين بانك نيز شود.
رئيس كل بانك مركزي اخيراً درباره بسته بودن نمادهاي بانكي در بورس با اشاره به عملكرد برخي بانكها اظهار كرد: سياست بانك مركزي مقابله با نشان دادن سود موهوم و عدم كفايت ذخاير بانكهاست. بانك مركزي به اين مسائل حساس است و نميگذارد كه بانكها هر اقدامي كه خود صلاح بدانند را انجام دهند، لذا بانك مركزي به دنبال شفافيت بيشتر، دستورالعملي را صادر كرد و انتظار دارد كه فضاي بهتري براي اطلاعرساني پيش بيايد.
وليالله سيف درخصوص چگونگي كنترل بر بانكها گفت: همواره دغدغه اصلي بانك مركزي دقت در تقسيم سود مشاع در بين سپردهگذاران و سهامداران بوده و اين بار نيز همان رويه قديم را ادامه داده است.
رئيس كل بانك مركزي در پاسخ به پرسشي درخصوص بازگشايي نمادهاي بانكي در بازار سرمايه گفت: بانك مركزي درخصوص بازگشايي نماد بانكها در بورس هيچ مشكلي نداشته و اين پرسش را بايد سازمان بورس پاسخگو باشد.
از سخنان سيف مشخص است كه گويا بانك مركزي به اتفاقات موجود در برخي بانكها حساس شده و بايد ديد چرا تاكنون حساس نبوده است و دليل اين حساسيت مهره چيني در بانكهاست يا اينكه واقعاً قصد واقعيسازي مطالبات سوخت شده بانكها را دارد و ميخواهد شفافيت را در اين بانكها مستقر كند.
دردسرهاي استانداردسازي صورتهاي مالي
اين سخنان رئيس بانك مركزي درحالي مطرح ميشود كه دادوستد هفت نماد بانكي بيش از 3ماه است كه در بازار سرمايه متوقف شده و در حال حاضر در كوتاهمدت اميدي به بازگشايي اين نمادها در بازار سرمايه وجود ندارد. براساس اين گزارش، نماد بانك ملت از تاريخ 27تير ماه، بانك سينا از 28تير ماه، بانك صادرات، بانك دي و بانك تجارت از 29تير ماه، بانك گردشگري از 24مرداد ماه و پست بانك از دوم شهريور سال جاري متوقف شده و تاكنون بستهاند.
اگرچه در مرداد ماه سال جاري جلسهاي ميان نمايندگان وزارت اقتصاد، سازمان حسابرسي، بانك مركزي و سازمان بورس براي بازگشايي نمادهاي متوقف شده بانكي برگزار و در آن تاريخ اعلام شد كه مجوز برگزاري مجامع آنها صادر شده اما با وجود بيش از سه ماه از آن تاريخ هنوز اتفاق خاصي رخ نداده است.
واكنشهاي سازمان بورس
در همين رابطه چندي پيش رئيس اداره نظارت بر ناشران بورسي گفته بود كه سازمان بورس بهطور جدي پيگير بازگشايي نمادهاي بانكي است تا سرمايههاي مردم در اين نمادها حبس نشود اما در هر صورت برخي مشكلات در اين نمادها فراتر از سازمان بورس است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]