تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش منافق در زبان او و دانش مؤمن در كردار اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797784400




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سود صوری بانک‌ها چگونه شناسایی می‌شد؟ | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: مدیرکل سابق نظارت بر بانک‌ها و موسسات اعتباری با تاکید بر ضرورت حل چالش‌های سیستم بانکی، گفت: اصلاحات در حوزه نحوه اداره بانک‌‌ و الزام سهامدار به افزایش سرمایه بانک‌ها دو راهکار مهم برای اصلاح ساختار نظام باکی است.

به گزارش تراز ، امیرحسین امین آزاد با اشاره به اینکه کاهش سود خالص بانک‌ها مساله‌ای است که طی سال‌های اخیر همواره شاهد آن بوده‌ایم، اظهارداشت: با توجه به اینکه عملیات اصلی بانک‌ها واسطه‌گری وجوه است و بخش عمده سود از محل اعطای تسهیلات به وجود می‌آید، وقتی اقتصاد با رکود مواجه می‌شود، تسهیلات‌گیرنده نمی‌تواند تسهیلات را بازپرداخت کند.

وی افزود: این مساله موجب می‌شود که بانک‌ها نتوانند از محل واسطه‌گری مالی سود شناسایی کنند و به نظر می‌رسد بانک‌هایی هم که سود شناسایی کرده‌اند،منشاء آن واسطه‌گری وجوه نیست و بخش عمده آن از محل درآمدهای غیرعملیاتی است.

مدیر کل سابق نظارت بر بانک‌ها و موسسات اعتباری بانک مرکزی تصریح کرد: شبکه بانک‌ها هم مانند سایر بخش‌ها از رکود متاثر شده است و این اتفاق با توجه به ادامه دار شدن رکود قابل پیش‌بینی بود.

* کاهش سود و شناسایی زیان در بانک‌ها نتیجه شفاف‌سازی بانک مرکزی بود

وی در پاسخ به این سوال که این رکود در سال‌های 91 و 92 هم وجود داشت اما چرا در آن سال‌ها این میزان کاهش سود و افزایش زیان در شبکه بانکی نمایان نشد، گفت: مشخص شدن زیان و سود واقعی بانک‌ها نتیجه اقدامات سه سال گذشته بانک مرکزی است.

امین آزاد ادامه داد: پیش از این هم بانک‌ها با این مسائل مواجه می‌شدند اما به روش‌هایی سود شناسایی می‌کردند و تسهیلات معوق را تمدید می‌کردند. وقتی این معوقات بانکی مجددا به عنوان تمدید تسهیلات اعطایی منظور می‌شد، دیگر نیازی به در نظر گرفتن ذخیره مطالبات مشکوک الوصول وجود نداشت و پول مازاد به عنوان سود اعلام می‌شد.

وی افزود: بانک مرکزی با این اقدامات برخورد کرد و اجازه نداد بانک‌ها با این صورت‌های مالی مجمع تشکیل دهند. با ابلاغ صورت‌ مالی فرمت بانک مرکزی صورت‌های مالی بانک‌ها شفاف‌تر و سود و زیان‌های واقعی مشخص شد.

* هر چه می‌گفتیم بانک‌ها هم سود نمی‌کنند گوش شنوایی نبود

مدیر کل سابق نظارت بر بانک‌ها و موسسات اعتباری بانک مرکزی، گفت: این انتقاد به سیستم بانکی وارد می‌شد که چگونه وقتی بخش‌های مختلف اقتصاد سود نمی‌‌کنند اما سیستم بانکی اینقدر سودده است و هر چه ما می‌گفتیم که بانک‌ها هم سود نمی‌کنند، گوش شنوایی نبود. با این اتفاقات مشخص شد که سیستم بانکی مستثنی از سایر بخش‌ها نیست که البته وضعیت سیستم بانکی بغرنج‌تر است.

وی در پاسخ به این سوال که با وجود اقدامات مثبت بانک مرکزی در زمینه شفاف‌سازی صورت‌های مالی، اما این این نهاد به سمت سیاست‌های مسکنی روی آورده که نتیجه آن تزریق نقدینگی بوده است. آیا این سیاست باید ادامه یابد، گفت: باید به این مساله از بُعد کلان نگاه کرد.

* تا زمانی که سیستم مالی از بحران خارج نشود سایر بخش‌ها هم از رکود بیرون نمی‌آیند

امین آزاد با بیان اینکه اقتصاد به دو بخش مالی و غیر تقسیم می‌شود که بخش مالی آن در اقتصاد ایران عمدتا شبکه بانکی است، تصریح کرد: در مواقع بحران یک نگاه می‌گوید باید به بخش غیرمالی (صنعت، معدن، کشاوزی، صادرات) کمک شود تا اقتصاد از بحران خارج شود و یک نگاه دیگر می‌گوید اولویت با بخش مالی است و تا زمانی که بخش مالی از بحران خارج نشود، سایر بخش‌ها هم از بحران خارج نخواهد شد.

وی ادامه داد: اغلب کشورها این دیدگاه وجود دارد که تا زمانی که مشکلات بخش مالی حل و به آن آنها کمک نشود، مشکلات اقتصاد هم حل نخواهد شد اما این دیدگاه در کشور ما چندان مورد قبول نیست.

* مدیریت کلان کشور اعتقادی به کمک به سیستم بانکی ندارد

این مسئول سابق حوزه نظارت بانک مرکزی با بیان اینکه مدیریت کلان کشور اعتقادی به کمک به سیستم بانکی ندارد، گفت: اگر مصوبات مجلس و دولت‌های مختلف را بررسی کنید می‌بینید که بانک‌ها برای اعطای تسهیلات تحت فشار قرار می‌گیرد اما سیستم بانکی برای خروج از بحران نیاز به کمک دارد.

امین آزاد افزود: اگر تجربه‌ بحران‌ها را نگاه کنید، می‌بینید که اولویت حل بحران، بخش مالی بوده است اما ما این چارچوب را نداریم و همه تریبون‌ها در اختیار بخش‌های غیرمالی است و می‌گویند چرا بانک‌ها تسهیلات نمی‌دهند.

* منظور از کمک به بانک‌ها ارائه خط اعتباری و اجازه اضافه برداشت نیست

وی تاکید کرد: منظور از کمک بانک مرکزی ارائه خط اعتباری و اجازه اضافه برداشت به بانک‌ها نیست، بلکه اصلاحات ساختاری در سیستم بانکی است اما اجماعی در بین سیاست‌گذاران برای احیای سیستم بانکی وجود ندارد.

مدیر کل سابق نظارت بر بانک‌ها و موسسات اعتباری بانک مرکزی تصریح کرد: اگر سیستم بانکی راه بیفتد سایر بخش‌ها را هم به حرکت در می‌آورد زیرا اگر سیستم بانکی در مسیر صحیح خود هدایت شود، هر آنچه را که به دست می‌آورد به بخش‌های مختلف اقتصادی تزریق می‌کند.

به گفته وی مجلس، دولت و افکار عمومی باید به این نتیجه برسند که تا زمانی که سیستم بانکی درست نشود در سایر بخش‌های اقتصادی رونق ایجاد نخواهد شد.

* اصلاحات ساختاری در نحوه اداره بانک‌ها

امین آزاد در خصوص محورهای اصلاحات مورد نظر برای سیستم بانکی،‌ اظهارداشت: اصلاحات می‌تواند چند بعد داشته باشد؛ درباره این موضوع تامل نشده است که بانک‌ها چگونه باید اداره شوند. چارچوب اداره بانک، نحوه رابطه مدیریت بانک با سهامدار، رابطه بخش‌های مختلف مدیریت بانک با یکدیگر، نقش کمیته‌های تخصصی، نگاه بانک به ذینفعان، جایگاه حسابرسی داخلی و کمیته‌های مدیریت ریسک، مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: در بانک‌های خارجی اولین مساله تعیین چارچوب‌ها و نحوه نحوه اداره بانک است اما در ایران به این مساله چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

* ماده 5 قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 و بی‌میلی سهامدار به افزایش سرمایه بانک

مدیر کل سابق نظارت بر بانک‌ها و موسسات اعتباری گفت: مساله دوم مساله سرمایه بانک‌هاست که در بانک‌های ایران بسیار پایین است. این مساله هم نیاز به اصلاحات دارد. ماده 5 قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 محدودیت‌هایی را برای سهامداری بانک‌ها تعیین کرده است و از همان سال، سهامداران تمایلی به افزایش سرمایه ندارند و بانک مرکزی هم نمی‌تواند سهامدار را ملزم به افزایش سرمایه کند.

این مسئول سابق بانک مرکزی گفت: سهامداران بانک‌ها در ایران تمایل دارند از بانک سود بگیرند و حاضر به اختصاص بخشی از سود به افزایش سرمایه ندارد. باید چارچوب قانونی برای الزام افزایش سرمایه توسط سهامدار در نظر گرفته شود.

امین آزاد تصریح کر: قانون باید به این سوال پاسخ دهد که در صورت عدم تمایل سهامدار به افزایش سرمایه، نهاد ناظر چه تکلیفی برای آن تعیین می‌کند.

وی ادامه داد: با وجود اینکه بانک مرکزی سال‌هاست راهکار خود را برای افزایش سرمایه بانک‌های خصوصی ارائه داده است، تاکنون به نتیجه مشخصی نرسیده است. این راهکار نیازمند مصوبه مجلس است.

* اجرای طرح توانگری مالی با همگاری همه بخش‌های حاکمیت

امین آزاد محور بعدی اصلاحات ساختاری بانک‌ها را موضوع توانگری مالی بانک دانست و افزود: پرتفوی سیستم بانکی متشکل از اقلامی است که در وضعیت فعلی برای بانک مشکل ایجاد کرده است. این اقلام شامل تسهیلاتی می‌شود که کیفیت بالایی ندارند و گیرندگان تسهیلات توان بازپرداخت ندارد و بخش دیگر هم در قالب تسهیلات اشخاص مرتبط و سرمایه‌گذاری‌هایی است که بانک‌ها انجام داده‌اند.

وی افزود: این پروژه بزرگی است که اجرای آن نیازمند همت در تمام بخش‌های حاکمیت است و بانک مرکزی به تنهایی از عهده اجرای آن برنمی‌آید. در این مدت بانک مرکزی تلاش‌هایی انجام داده اما نتایج چشمگیری حاصل نشده است و مطالبات معوق کاهش نیافته است.


منبع: فارس

تراز شبکه اجتماعی اخبار اقتصادی تراز نیوز تلگرام بازار اقتصاد ایران


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf





زمانبندی انتشار: 7 آبان 1395 - 14:55





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن