تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند عزوجل مى فرمايد: هيچ مخلوقى نيست كه به غير من پناه ببرد، مگر اين كه دستش را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849879868




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا علامت سؤال روی کنوکارپوس همیشه باقی می‌ماند؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چرا علامت سؤال روی کنوکارپوس همیشه باقی می‌ماند؟
رئیس مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز با بیان اینکه تشخیص آلرژن‌زایی یک ترکیب یا ماده مؤثره گیاهی یک روند مشخص دارد و کار متخصصان فارماکوگنوزی است، گفت: متأسفانه در ستادهایی که برای بررسی مشکل تنگی‌نفس پس از اولین باران پاییزی در سطح استان و وزارت تشکیل شد، از متخصصان فارماکوگنوزی هیچ‌گونه نظرخواهی نشده است؛ طبیعی است که این تحقیقات به نتیجه نمی‌رسد.
آفتاب‌‌نیوز : دکتر امیر سیاهپوش در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص احتمال وجود مواد سمی و یا آلرژن‌زا در گیاه کنوکارپوس اظهار کرد: کنوکارپوس یک گیاه فوق‌العاده خوب و خوش‌رشد است که جلوه شهر اهواز را بسیار تغییر داده و این شهر را سبز کرده است اما اگر تا 20 سال دیگر هم، هر سال این درخت‌ها را قطع کنیم مشکل حل نمی‌شود زیرا همواره یک علامت سؤال باقی می‌ماند.


وی با تأکید بر اینکه برای تشخیص قطعی این موضوع که آیا کنوکارپوس می‌تواند اثر آلرژن‌زایی داشته باشد، باید بر اساس یک روش مطالعه دقیق اقدام شود، درباره حضور متخصصان فارماکوگنوزی در تیم بررسی علل این پدیده در دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: متأسفانه از محققان مرکز تحقیقات گیاهی برای حضور در این تیم دعوت نشد؛ در حالی‌که کار ما با مواد مؤثره گیاهی است و تمام این ترکیبات را می‌شناسیم که کدام‌یک می‌تواند سرطان‌زا، آلرژی‌زا یا التهاب‌زا باشد.


رئیس مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز با بیان اینکه هیچ رشته دیگری در دنیا وجود ندارد که کار آن تشخیص اثرات مواد مؤثره موجود در گیاهان بر سلامت و فعالیت ارگان‌های زیستی باشد، تصریح کرد: تنها متخصصان این رشته مواد مؤثره موجود در گیاهان را می‌شناسند که این ترکیبات چه ساختارهایی دارند؛ بسیاری از آن‌ها اثرات درمانی و در مواردی نیز اثرات سمی دارند.


سیاهپوش با اذعان بر اینکه در ستادها و کارگروه‌هایی که برای بررسی علل تنگی‌نفس پس از باران پاییزی تشکیل شدند، اصلاً از مرکز تحقیقات گیاهان دارویی در این خصوص نظرخواهی نشد، گفت: با این وجود چه کسی می‌خواهد این کارها را انجام دهد؟ حتی در ستادهای تشکیل‌شده در سطح وزارت نیز هیچ‌کدام از متخصصان فارماکوگنوزی در ایران حضور ندارند؛ بنابراین بسیار طبیعی است که تحقیقات و بررسی‌ها نیز به نتیجه نمی‌رسد.


وی خاطرنشان کرد: 70 درصد آلرژی‌های دنیا در اثر ترکیبات سزکویی‌ترپین لاکتون‌ها (Sesquiterpenoids Lactones) اتفاق می‌افتد که شناسایی این ترکیبات کار متخصصان فارماکوگنوزی است. این ترکیبات حدود 20 تا 30 هزار ساختار مختلف دارد که می‌تواند انواع گوناگونی از مشکلات را در بدن انسان ایجاد کند؛ البته بسیاری از ترکیبات در گیاهان می‌تواند آلرژی‌زا باشند که این ترکیبات یکی از انواع آن‌ها محسوب می‌شود.


این متخصص فارماکوگنوزی با بیان اینکه ما زمان بسیاری را از دست داده‌ایم، گفت: می‌توانستیم با برخی تحقیقات واقعی و دقیق با هزینه‌های معمولی این فرضیه را به نتیجه برسانیم؛ در حالی‌که به مردم شوک وارد کردیم که کنوکارپوس سمی است، همه نگران شدند، درخت‌های بسیاری را قطع کردند و در آخر هم هنوز این علامت سؤال باقی مانده است.


سیاهپوش تصریح کرد: بسیاری از من می‌پرسند که آیا کنوکارپوس می‌تواند عامل این پدیده باشد، من نه می‌توانم تأیید کنم و نه می‌توانم بگویم که نیست، زیرا مطالعه‌ای انجام نشده است؛ روند کار این است که ابتدا مشخص کنیم آیا این گیاه می‌تواند آلرژی‌زا باشد یا خیر.


وی افزود: به‌طور مثال اگر این پدیده در بهمن‌ماه اتفاق می‌افتد و بر فرض علت آن را در گرده، برگ یا ترشحات این گیاه می‌دانیم باید این مواد جمع‌آوری، بسته‌بندی و عصاره‌گیری شوند؛ سپس می‌توان اثرات آن‌ها را روی حیوانات یا انسان‌ها بررسی کرد. روندها، متدها و روش‌ها نیز مشخص است.


رئیس مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز درباره هزینه‌های انجام این تحقیقات، اظهار داشت: نمی‌توان رقم مشخصی را عنوان کرد زیرا از یک تست ساده تا تحقیقات پیشرفته روی اینترلوکین‌ها را می‌توان انجام داد. در هر صورت می‌توان گفت شاید هزینه X تومان در بر داشته باشد، اما نگرانی‌ها برطرف خواهد شد و مطمئناً این هزینه کمتر از هزینه قطع این درختان است.


سیاهپوش با اشاره به 2 سال زمان از دست‌رفته برای انجام این تحقیقات، گفت: طی این مدت می‌توانستیم به راحتی با انجام برخی تست‌های آزمایشگاهی آلرژن‌زا بودن کنوکارپوس را مشخص کنیم، اما حتی در این زمینه طرح تحقیقاتی تعریف‌شده‌ای نداریم؛ حال آنکه تشخیص این مسأله که یک ترکیب، گیاه یا یک ماده مؤثره بتواند آلرژن‌زا باشد، در دنیا یک روند کاملاً مشخص‌شده است.


وی خاطرنشان کرد: معتقدم با یک هزینه‌کرد معمولی و استفاده از محققان واقعی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، می‌توانستیم به‌سهولت به این نگرانی‌ها خاتمه دهیم. متأسفانه هر چند در ستادها از محققان خوبی دعوت شد اما از محققان واقعی استفاده‌ای نشده است؛ در حالی‌که درست‌ترین کار این است که یک تیم تحقیقاتی تشکیل شود و یک کار تحقیقاتی را انجام دهند.


رئیس مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز افزود: توصیه من این است که یک کارگروه از محققان واقعی تشکیل شود که روی آلرژن‌زایی کنوکارپوس مطالعه کنند. روندها نیز در دنیا مشخص است و به‌راحتی با انجام این تحقیقات می‌توان اثرات ترکیبات مؤثره این گیاه را شناسایی کرد.








۲۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن