تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):تلخى حق را تحمل كن، و مبادا كه فريب شيرينى باطل را بخورى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817023214




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اعدام قاچاقچیان حذف نمی‌شود، اصلاح می‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه آرمان: رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در اصلاح قانون قصد حذف اعدام را نداریم، بلکه هدف اصلی اصلاح دیدگاه‌ها نسبت به اعدام است.
 
سعید صفاتیان با بیان اینکه قانون مبارزه با مواد مخدر یکی از استثنائات قانونگذاری در کشورمان است، اظهارکرد: در کشور قوانین در مجلس تصویب می‌شود، اما قانون مبارزه با مواد مخدر تنها قانونی است که در مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال ۶۷ مصوب شد. او افزود: در سال ۸۹ و در ماده ۴۵ قانون مذکور، این اجازه به مجلس داده شد که اصلاح قانون بلامانع است و اینکه امروز مجلس به این طرح ورود کرده است، براساس همین اجازه قانونی است.
 
در همان سال که برای اصلاح قانون ورود شده بود، این نظر بود که در اعدام اصلاحاتی صورت گیرد، اما در جمع بندی کلی به این نتیجه رسیدیم که در آن سال این کار انجام نشود. او به ۴۵ ماده قانونی مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: در این مواد قانونی، نزدیک به ۱۷ جرم وجود دارد که بحث اعدام در آن آمده است و ۲۱ بار کلمه اعدام در این قانون لحاظ شده است.به گفته صفاتیان در اصلاح قانون قصد حذف اعدام را نداریم، بیشتر نگاه مان این است که موارد اعدام را اصلاح کنیم.
 
در ماده دو قانون گفته می‌شود اگر کسی مواد مخدر کشت کند و چهار بار این عمل را تکرار کند و دستگیر شود، برای بار چهارم اعدام می‌شود. همچنین در ماده دیگر برای کسی که اقدام به تولید و فروش تریاک می‌کند، قانون گفته است اگر بیش از پنج کیلوگرم مواد داشته باشد، اعدام می‌شود و در ماده هشت درباره مواد روانگردان که اثرات اجتماعی بیشتری دارد، اعلام شد کسانی که به اندازه ۳۰ گرم مواد روانگردان حمل کنند، اعدام خواهند شد و فرقی میان تولید کننده و مصرف کننده وجود ندارد.
 
به نظر می‌رسید این احکام بازدارندگی لازم را نداشته و بیشتر کمی هستند تا کیفی. یک کارشناس حوزه قضائی عنوان کرد: این اقدام بعد حقوقی، اجتماعی، اقتصادی و بین‌المللی دارد. وقتی می‌گوییم بعد حقوقی دارد، باید یادآور شویم خود حقوق نیز ابعادی دارد؛ یعنی هم از بعد حقوق مجازات و هم از بعد حقوق بشر نگاه می‌کنیم. احمد مومنی راد افزود: حق حیات یکی از بنیادی‌ترین حقوقی است که برای انسان شمارش شده است.
 
او حق حیات را از حقوق نسل اول بشر دانست و عنوان کرد: این تعریف بر اساس معیاری است که حقوق بشر معاصر داشته است. بر این اساس نسل نخست را حقوق مدنی و سیاسی می‌داند، نسل دوم را حقوق فرهنگی، اجتماعی و سیاسی می‌گیرد و نسل سوم را هم حقوق همبستگی می‌داند.
 

تلاش‌هایی بی ثمر برای مهار موادمخدر
 

عضو هیات علمی دانشگاه ضمن تاکید بر رعایت حق حیات به عنوان رعایت کرامت انسانی ابراز کرد: همین حق گاهی نباید رعایت شود. اگر انسانی، حق حیات انسان دیگر را بگیرد، قرآن اجازه داده است که حق حیات فرد سلب شود. دوم اینکه اگر کسی مرتکب فسادی در زمین شود و این فساد آثاری در جامعه داشته باشد، باز هم قرآن این حق را قابل سلب می‌داند. او با اشاره به قانون مجازات اسلامی ادامه داد: در این قانون جرم‌ها تعریف می‌شود که تولید، توزیع و مصرفش ممنوع و جرم اعلام شده است.
 
حقوق جزایمان مبتنی بر حقوق اسلام است و باید ببینیم بینش اسلامی راجع به اهداف و فلسفه مجازت چه می‌گوید. وقتی اهداف مجازات را احصا می‌کنیم، می‌بینیم یکی از اهداف تامین عدالت است. دوم بازدارندگی، سوم اصلاح و تربیت فرد و جامعه است، چهارم تهذیب مجرم و تکویر گناهی که کرده است و آخرین هدف نیز حفظ نظام اجتماعی است.
 
محمدعلی اسفنانی نیز در این زمینه گفت: بنده جزو اولین کسانی بودم که این موضوع را مطرح کردم. حدود ۳۸ سال است که داریم با مواد مخدر، توزیع، تولید و حمل و نقل مبارزه می‌کنیم، اما اتفاقی که افتاده، این است که مواد مخدر سنتی اوایل انقلاب کم کم تبدیل به مواد مخدر صنعتی شده و بعد تبدیل به روانگردان‌ها و در هر سال سن اعتیاد نیز کاهش پیدا کرد.
 
او با بیان اینکه تعداد مصرف‌کنندگان مواد مخدر نه تنها کاهش پیدا نکرد، بلکه روز به روز نیز افزایش پیدا کرد، تاکیدکرد: این نشان می‌دهد شیوه مبارزه ما با مواد مخدر خیلی کارآمد نبوده است و به همین دلیل به نظر می‌آید باید یک بازنگری در قانون مبارزه با مواد مخدر صورت گیرد.




۲۹ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن