تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835816718
ژست اجتماعی با پاساژگردی
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه آرمان امروز- رامین علیزاده: پاساژها و مالها که با اهداف تجاری و برای خرید و فروش کالا احداث میشوند، کاربرد دیگری پیدا کردهاند و بسیاری از افرادی که به آنها مراجعه میکنند هم هدف دیگری جز خرید دارند و این مراکز کاربرد تفریحی پیدا کرده اند. پاساژگردی پدیدهای مدرن است که در جامعه ما نیز رواج یافته است.
این روزها وقتی به پاساژهای بزرگ و لوکس که بیشتر در بالا یا مرکز شهر جا خوش کردهاند، پا میگذاریم با انبوهی از شهروندان مواجه میشویم که بدون داشتن برنامهای برای خرید، به این پاساژها آمده و به هر دلیلی ساعاتی از روز خود را در آنجا سر میکنند. پاساژگردی پدیدهای است که در جامعه مدرن شکل یافته و جوانان و نوجوانان بسیاری را به طرف خود جذب میکند. این مکانها میتوانند نوعی ژست اجتماعی هم در پی داشته باشند، چراکه بسیاری از افراد با رفتن به این مراکز، عکس خود را در آن منتشر میکنند و از این راه میتوانند خود را درون یک ژست جا کنند.
بر اساس گزارش مرکز آمار تنها در سال ۱۳۹۱ کار احداث ۳۲۱ ســاختمان با کاربری تجاری در مجموعه شهری تهران به پایان رسیده و در سال ۹۲ از آنها بهره برداری شده است. تعداد زیادی مجوز نیز در فاصله سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ صادر و مالهای زیادی در شهر تهران ظاهر شده که اکثر آنها در غرب تهران ساخته میشود. براساس گزارشها در سطح کشور ۲۸۰ مگامال وجود دارد که در این راستا مشهد با داشتن ۱۳۰ مگامال حتی از تهران هم پیشی گرفته است. به عقیده کارشناسان، این مراکز مغایر با فرهنگ جامعه ماست. پروژههای شهری باید دارای پیوست فرهنگی باشند اما این مساله بیشتر در مجتمعهای وابسته به شهرداری رعایت شده است و سرمایه دارانی که مستقل کار میکنند، توجه چندانی به عناصر فرهنگی ندارند.
پاساژگردی، تفریح بدون هزینه
ثنا فردی است که در هفته سه تا چهار بار به پاساژ میرود. او معتقد است که میتواند بدون هیچ هزینه ای چند ساعت وقتش را در این مکانها بگذراند و اگر بخواهد این مدت را در جای دیگری باشد باید مبلغ زیادی هزینه کند. البته ثنا خریدهای مورد نیاز خود را هم از این مکانها انجام میدهد. خانم محجبهای هم در یکی از پاساژهای تهران، دلیل جذابیت این مکانها را در امنیتشان میداند و معتقد است در اینجا میتواند بدون دغدغه به دنبال اجناس مورد نیاز خود بگردد. علی هم پای ثابت مراکز خرید است و چون زیاد به سینما میرود، دوست دارد از سالنهای سینمای تعبیه شده در این مراکز استفاده کند و کمی بیشتر وقت بگذراند. البته باید توجه داشت که پاساژها کاربرد دیگری پیدا کرده و به مکانی برای قرار و مدار تبدیل شده اند. چندی پیش تعداد زیادی از جوانان و نوجوانان تهرانی، طی قراری که در شبکههای مجازی داشتند، در یکی از پاساژهای معروف تهران ملاقاتی تربیت دادند و همه این مسائل گواهی است بر تغییر کاربرد این مراکز در کلانشهرهای کشور.
پاساژگردهای پیر
با اینکه پاساژگردی و پرسه زدن در مراکز خرید به عنوان تفریح جوانان شناخته شده است اما عباس کاظمی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران با یادآوری تعدادی از مراکز خرید در سطح تهران به این نکته اشاره میکند که این تفریح تنها مختص جوانان نیست بلکه افراد در سنین بالا هم به این تفریح گرایش نشان داده اند؛ به شکلی که باید گفت از این قافله جا نمانده اند:«این تفریح تنها مخصوص جوانان نیست. زنان و مردان میانسال و پیر هم ساعات زیادی از روز را چه داخل پاساژها وچه روی پلههای ورودی مراکز خرید میگذرانند. نکته ای که نباید در مورد پرسه زنان فراموش شود تفاوت بین آنها و زنانی است که برای خرید پاساژها را زیرو رو میکنند، زنان بیشتر از دیگران خرید ویترینی میکنند یعنی کالاهای پشت ویترین را میبینند و راجع به آن صحبت میکنند، قیمتها را میپرسند و گاهی لباسهای مورد علاقه شان را پرو میکنند و آن را میخرند. بنابراین پرسه زنها به طور حتم به خرید نمیپردازند و از کسب اطلاعات راجع به قیمت اجناس، مدها و کالاهای جدید بیشتر لذت میبرند.»
مگامالها و ترافیک
در شرایطی که گفته میشود عصر مراکز تجاری بزرگ در کلانشهرهای ایران آغاز شده، به اعتقاد کارشناسان در طراحی این مجتمعها به ویژه در تهران بررسیهای ترافیکی چندان جدی گرفته نمیشود. بنا به گفته مسئولان، ساخت مراکز تجاری بزرگ در مناطق ۱، ۳، ۵ و ۶ پایتخت رشد قارچگونهای را طی یک دهه اخیر داشته است و شهروندان از ورود این مهمانان ناخوانده به محله خود ناراضی هستند. مگامالها در شرایطی نقاط مرکزی تهران را اشغال کردهاند که کارشناسان میگویند در همه جای دنیا برای جلوگیری از افزایش حجم ترافیک، مجتمعهای تجاری، خارج از شهرها ایجاد میشود.
عضو شورای شهر تهران، کمبود پارکینگ در مجتمعهای بزرگ تجاری را بزرگترین مشکل این مجتمعها میداند و معتقد است وضعیت ترافیکی معابر پیرامونی مگامالها، به طور کامل متاثر از انبوه سفرهای اضافی ناشی از فعالیت این مراکز به ویژه در ساعات عصرگاهی و شبانگاهی است که شهروندان محلهایی که مگامالها در آن ساخته شده اند را با معضلات زیادی روبهرو کرده است. به اعتقاد محمد حقانی مگامالها، حیات مدنی مناطقی که در آنجا ایجاد میشوند را تحت تاثیر قرار داده و زندگی اجتماعی و فرهنگی را در آن مناطق متحول میکنند و از این رو، میتوانیم بگوییم مگامالها، حقوق شهروندی را لگدمال میکنند.
تفریحگاه نداریم
یک جامعه شناس میگوید: به طور کلی پاساژها و مالها تبدیل به مکانی برای خودنمایی و مصرفگرایی شدهاند. در بسیاری از موارد مراجعه کنندگان به این مراکز به دنبال گردش و تفریح هستند و کمتر برای خرید به این مکانها میروند. آنچه بیشتر در این مکانها اتفاق میافتد پدیده ویترین گردی است و افراد با تماشای ویترینها از مدهای روز آگاه میشوند. این مراکز بیشتر از آنکه کاربرد تجاری داشته باشند، به مکانی برای سرگرمی و گذران وقت بدل شده اند. امیرمحمود حریرچی در مورد رابطه طبقه و پاساژها عنوان میکند: بیشتر مراجعان از طبقه متوسط هستند و این مکانها نیز بر این اساس طبقه بندی شده است.
پاساژهایی در تهران وجود دارد که افرادی خاصی به آن میروند و اجناسی با برندهای معروف دنیا در آنها عرضه میشوند که قیمتهای بالایی هم دارند. طبقه پایین جامعه کاری با این مکانها ندارد و اگر هم مراجعه کنند، ناکامیهایشان دوباره بیدار میشود. البته طبقه متوسط هم به ۲ بخش تقسیم میشود. طبقه متوسط طبقهای است صاحب اندیشه که به طور معمول تحصیلکرده هستند، ساده زندگی میکنند، بیشتر به خودشان میرسند و تحولات جوامع هم از این طبقه ناشی میشود، اما همانطور که گفتم این طبقه به ۲ دسته تقسیم میشود و گروه دوم نوکیسهها هستند که وضعیت درآمد آنها نیز نامعلوم است.
تجمل گرایی و مصرفگرایی از آن همین طبقه نوکیسه است اما طبقه متوسطی که ما میشناسیم کسانی هستند که خودشان را حفظ کرده اند؛ نه درگیر فرهنگ فقر طبقات پایین هستند و نه فقر فرهنگی نوکیسهها را دارند. او در مورد گرایش بیشتر دختران به این مکانها بیان میکند: دختران معتقدند جامعه فرصت به نمایش گذاشتن تواناییها را از آنها میگیرد و این امر باعث میشود که بیشتر به ظاهرشان توجه کنند. واقعیت امر این است که امکانات برای دختران در جاهای دیگر فراهم نیست و تنها راه برای آنها پاساژگردی است تا بتوانند وقت گذرانی کنند. پاساژ گردی به تفریح مدرن دختران ما بدل شده است. حریرچی با تاکید بر ضعیف بودن مراکز تفریحی کشور، خاطرنشان کرد: تفریح در جامعه ما به نوعی زیرزمینی شده یا در شکلهایی مثل پاساژگردی خود را نشان میدهد.
تفریح و شادی حق مردم است و باید به صورت جمعی باشد چون افراد میتوانند در کنار هم شاد باشند، البته این شادی نباید برای کسی مزاحمت ایجاد کند. زمانی که جامعه نیازهای مردم را نادیده بگیرد، افراد خودشان راه را پیدا میکنند تا بتوانند نیازهای خود را برطرف کنند. در کشورهای دیگر قدم به قدم کافههایی وجود دارد که صندلیهایی در کنار خیابان تعبیه شده و افراد به این شکل وقت میگذرانند. تعداد کافه تریا از فروشگاهها بسیار بیشتر است.
از سوی دیگر باشگاههای ورزشی در محلهها وجود دارد که با قیمتی پایین افراد به آنها مراجعه میکنند. زمانیکه راه تفریح بسته شود، افراد آن را به داخل منزل میکشانند و زمانیکه این مساله به داخل خانه میآید، احتمال بروز مسائل دیگری که صحیح نیست هم بالا میرود. تفریح در ملا عام نیازمند توجه است و میتوان از پارکها نام برد که خوب عمل کرده اند. کشورهای توسعه یافته تفریح را به رسمیت شناخته اند و از هر امکانی برای آن استفاده میکنند اما ما تفریحگاه نداریم بلکه جایی داریم که گاهی در آن تفریح میکنیم.
۲۹ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]
صفحات پیشنهادی
اعمال محدودیت های اجتماعی مشمولان غایب پس از ارسال اخطاریه کتبی
اعمال محدودیت های اجتماعی مشمولان غایب پس از ارسال اخطاریه کتبی شناسهٔ خبر 3825036 - سهشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱ ۲۱ جامعه > انتظامی و حوادث jwplayer display inline-block; معاون احضار و اعزام سازمان وظیفه عمومی ناجا گفت مشمولان غایبی که با دریافت اخطاریه کتبی سازمان وظیفههشدار نسبت به ادغام بخش درمان تامین اجتماعی در وزارت بهداشت
نادر قاضی پور در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با بیان اینکه مراکز درمانی تامین اجتماعی جزو اموال کارگران محسوب می شود از پیشنهاد ادغام بخش درمان تامین اجتماعی در وزارت بهداشت انتقاد کرد و افزود وزارت بهداشت در گذشته هم بابت طلب خود 18 بیمارستان تامین اجتماعی را تحتمشارکت اجتماعی مردم در اقتصاد ناچیز است
رییس کمیته مشارکتهای مردمی شورای اسلامی شهر تهران مشارکت اجتماعی مردم در اقتصاد ناچیز است شناسهٔ خبر 3809442 - شنبه ۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۷ ۴۷ جامعه > سایر حوزه ها jwplayer display inline-block; رییس کمیته مشارکتهای مردمی شورای اسلامی شهر تهران گفت بازار سرمایه گذاری در کشوتاکید بر نقش شورایاران در کاهش آسیبهای اجتماعی
در اولین همایش فصلی دبیران محلات ۳۵۴ گانه تهران مطرح شد تاکید بر نقش شورایاران در کاهش آسیبهای اجتماعی شناسهٔ خبر 3809460 - شنبه ۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۸ ۱۱ جامعه > شهری jwplayer display inline-block; در اولین همایش فصلی ویژه دبیران محلات ۳۵۴ گانه شهر تهران بر نقش شورایاران درمعضلات اجتماعی در محلات مرزی حریم تهران باید بنیادین رفع شود
عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران معضلات اجتماعی در محلات مرزی حریم تهران باید بنیادین رفع شود شناسهٔ خبر 3809526 - شنبه ۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹ ۳۲ جامعه > سایر حوزه ها jwplayer display inline-block; رئیس کمیته نظارت شورای اسلامی شهر تهران گفت معضلات اجتماعی در محلاتی که در خط مباید جهالت خود در رفتارهای اجتماعی را مرتفع کنیم - ایسنا
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی گفت ما نمیتوانیم با کارفرما بیمه شده و بازنشسته با یک ادبیات و برخورد یکسان رفتار کنیم پس باید جهالت خود در رفتارهای اجتماعی را مرتفع کنیم به گزارش ایسنا ـ منطقه گیلان نشست مشترک مدیران و مسئولان تامیناجتماعی گیلان با حضور دکتر اعنظر بازنشستگان درباره جدایی درمان از تامین اجتماعی
نظر بازنشستگان درباره جدایی درمان از تامین اجتماعی رئیس شورای عالی بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی گفت وزارت بهداشت و بیمه سلامت ابتدا بخشهای درمانی دستگاه ها و نهادهای دولتی را ادغام کنند و بعد از آن در خصوص تجمیع بیمه ها تصمیم بگیرند مهر علی اصغر بیات در خصوص تصمیم نمایندگانتأمین اجتماعی بدون منابع دولتی همسانسازی را ادامه داده است/ پرداخت بیش از 8 هزار میلیارد تومان از سال 88 تاک
تأمین اجتماعی بدون منابع دولتی همسانسازی را ادامه داده است پرداخت بیش از 8 هزار میلیارد تومان از سال 88 تاکنون مدیر کل امور فنی مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی گفت سازمان تأمین اجتماعی از سال 88 تاکنون بدون اتکا منابع دولتی به همسانسازی حقوق بازنشستگان ادامه داده است سیدطرح ادغام درمان تامین اجتماعی منتفی شد
طرح ادغام درمان تامین اجتماعی منتفی شد شناسهٔ خبر 3823728 - دوشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸ ۴۳ جامعه > رفاه و آسیب های اجتماعی jwplayer display inline-block; رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران از منتفی شدن طرح ادغام درمان تامین اجتماعی خبر داد علی اصغربیات در گفتگو باخداحافظی با دفترچههای بیمه تامین اجتماعی در سال آینده - ایسنا
معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به استفاده از کارت هوشمند به صورت آزمایشی از 10 مرداد گفت بر اساس برنامه زمانبندی شده تا پایان دولت یازدهم استفاده از کارت هوشمند در تمامی مراکز درمانی سازمان تأمین اجتماعی جایگزین دفترچه میشود به گزارش ایسنا دکتر محمدعلی همتی در یک-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها