واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: آموزش و پرورش خوزستان: اعتیاد باعث محروم شدن از تحصیل نمیشود
رئیس اداره مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی آموزشوپرورش خوزستان با بیان اینکه دانشآموزان دارای مشکل اعتیاد میتوانند در کنار دیگر دانشآموزان تحصیل کنند و اعتیاد باعث محروم شدن از تحصیل نخواهد شد، برنامههای آموزشوپرورش برای غربالگری دانشآموزان و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و اعتیاد را تشریح کرد.
اباذر فاضلپور در گفتوگو با خبرنگار ایسنا منطقه خوزستان، با اشاره به تشکیل کمپین یک میلیون امضا با شعار "من حافظ سلامت اجتماعی هستم"، اظهار کرد: این کمپین با همکاری و همت مجمع خیرین سلامت استان و مشارکت آموزشوپرورش بهطور نمادین در یک مراسم در هنرستان فجر ناحیه سه اهواز، امروز راهاندازی شد.
وی ادامه داد: قرار بر این است که این کمپین به دیگر مدارس استان گسترش داده شود که انشاءالله به هدف جمعآوری یک میلیون امضا دست پیدا کنیم؛ کارتهای شناسایی و فرمهای عضویت نیز برای مشارکت در این کمپین در بین داوطلبان توزیع شده است.
رئیس اداره مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی آموزشوپرورش خوزستان با اشاره به آغاز هفته مبارزه با مواد مخدر از 22 تا 28 آبانماه، گفت: برای این هفته روزشمار تعریف و به تمام مدارس استان نیز بخشنامه ابلاغ شده است که برنامههای متنوعی در طول این هفته برگزار شود.
فاضلپور در خصوص رویکرد آموزشوپرورش خوزستان برای شناسایی دانشآموزان دارای اعتیاد و شیوه تحصیل آنها، اذعان داشت: دانشآموزان دارای مشکلات اعتیاد میتوانند در کنار دیگر دانشآموزان تحصیل کنند و اعتیاد باعث محروم شدن از تحصیل نخواهد شد؛ برای تحصیل این دانشآموزان 2 روند وجود دارد.
رئیس اداره مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی آموزشوپرورش خوزستان توضیح داد: مرحله اول شامل برخی مداخلات مختصر است که همواره مراکز مشاوره آموزشوپرورش برنامههایی برای آنها داشتهاند و دانشآموزان و والدین در این مراکز حمایتهای روانشناختی و معنوی میشوند.
وی افزود: برای دانشآموزانی که اختلال مصرفی آنها ثابت شود به غیر از مداخلات مشاورهای، ارجاع درمانی صورت میگیرد و با هماهنگیهایی که از پیش در سطح وزارتخانههای آموزشوپرورش، بهداشت و درمان، سازمان بهزیستی و قوه قضائیه و همچنین در استانها صورت گرفته است، احیاناً اگر این دانشآموزان پس از شناسایی برای پروسه درمانی خود با مشکل مواجه شوند و یا خانوادهها محرومیت از تحصیل برای آنها ایجاد کنند، همچنین از سوی خانواده و جامعه طرد شوند، این سازمانها همکاری لازم را انجام میدهند و برای توانمندسازی آنها حمایتهای لازم صورت میگیرد.
فاضلپور با اشاره به برنامههای آموزشوپرورش در هفته مبارزه با اعتیاد، بیان کرد: صبح امروز برنامههای متنوعی در سطح مدارس آغاز شد و آموزشوپرورش خوزستان در خصوص مراقبت و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی پنج مرحله برنامهریزی انجام داده است؛ از سال گذشته وزارت آموزشوپرورش با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر بهنوعی در راهاندازی کمپین و مبارزه با آسیبهای اجتماعی از خوزستان الگوگیری و در سراسر کشور همایشهای متنوعی را برگزار میکند.
رئیس اداره مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی آموزشوپرورش خوزستان ادامه داد: در طول سال تحصیلی براساس تفاهمنامهای که میان وزارت آموزشوپرورش و ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور منعقد شده، کارگاههای آموزشی مختلفی برای دانشآموزان، والدین و همچنین معلمان برگزار میشود.
فاضلپور درباره طرحهای انجامشده در سطح دانشآموزان، گفت: این طرحها در قالب چهارگانه در بحث آموزش آسیبهای اجتماعی، مهارتهای زندگی، نظرسنجی از دانشآموزان و تهیه و توزیع منابع آموزشی شامل بروشور، کتابچه و ... برای بالا بردن سطح آگاهی کارکنان آموزشوپرورش در طول سال تحصیلی اجرا میشوند.
وی تصریح کرد: برگزاری جشنوارههای مختلف مثل جشنواره نوجوان سالم که در حال حاضر استان خوزستان حائز رتبههای قابل توجهی در این خصوص شده است و همچنین جشنوارههایی مانند طرح "همکاری خانه، مدرسه و دانشآموز" و طرح "توانمندسازی روانی و اجتماعی" که بهصورت آزمایشی در حال انجام است، از برنامههایی است که برای آگاهیبخشی به دانشآموزان اجرا میشود.
فاضلپور ادامه داد: در مجموع آموزشوپرورش در تمام مناطق ازجمله دورترین مدارس سعی کرده است که برنامههای آموزشی و توانمندسازی متعددی برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و اعتیاد در میان دانشآموزان اجرا کند.
رئیس اداره مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی آموزشوپرورش خوزستان در خصوص شناسایی این دانشآموزان در مدارس، گفت: سال گذشته طرح شناسایی دانشآموزان دچار آسیبهای اجتماعی و اعتیاد بهصورت آزمایشی انجام شد ولی امسال این طرح بهصورت فراگیر اجرا میشود و همچنین طرح مداخلات اجتماعی برای این دانشآموزان در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه دانشآموزان دارای مشکل اعتیاد در این طرح در 2 دسته کمخطر و پرخطر جای میگیرند، توضیح داد: اعتیاد نوع کمخطر در میان دانشآموزانی وجود دارد که بدسرپرست هستند اما در دسته دوم، دانشاموزان پر خطر افرادی هستند که بهصورت رسمی اختلال مصرف داشته باشند؛ غربالگری برای این دانشآموزان انجام میشود.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۳ - ۲۶ آبان ۱۳۹۵ - 16 November 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]