واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: کاسب زیرک آن است که بهره خود را تنها در امور مادی قرار ندهد و با رعایت نکاتی که از اهل بیت علیهم السلام رسیده...
پایگاه خبری تحلیلی تراز: اشتباه بزرگ یهودیان و شاید عامل اصلی انحراف بسیاری از آنها تکیه بر سوابق و به تعبیر دیگر تکیه بر آباء و اجداد خودشان بود. گمان می کردند هرچه بکنند با توجه به سابقه درخشان پدرانشان و خودشان بخشیده خواهند شد. لذا برای اصلاح خود تلاش نمی کردند و تنها به تحقیق درباره اجدادشان می کوشیدند.
اما خداوند در آیه ۱۳۴ از سوره بقره روی چنین تفکری خط بطلان می کشد و دسترنج هر کسی را مربوط به عمل اکتسابی خود آن فرد می داند نه نیاکانش:
«تِلْكَ أُمَّةٌ قَدْ خَلَتْ لَها ما كَسَبَتْ وَ لَكُمْ ما كَسَبْتُمْ وَ لا تُسْئَلُونَ عَمَّا كانُوا يَعْمَلُونَ.»
«آنها امتى بودند كه درگذشتند، دستآورد آنها مربوط به خودشان و دستآورد شما نيز مربوط به خودتان است و شما از آنچه آنان انجام دادهاند، بازخواست نخواهيد شد.» (آیه ۱۳۴، سوره بقره)
***
سه نکته:
* شرافت به همت است نه به استخوان پوسیده
در کتاب ارزشمند غررالحکم از مولای متقیان نقل شده است که:
«الشرف بالهمم العالية لا بالرمم البالية»
شرافت و بزرگى به همتهاى عالى و بلند است، نه به استخوانهاى پوسيده نياكان و گذشتگان!
** همسر پادشاه بهشتی شد، زن پیامبر جهنمی!
مثال های فراوانی نیز در تاریخ برای اثبات این مساله وجود دارد. این ضرب المثل زیبا نیز به همین امر اشاره دارد:
"هرکسی آن دِرَود آخرت کار که کِشت"
لذا می بینیم که همسر یک پادشاه ظالم و ستمگر مانند فرعون جزو زنان برتر و برگزیده بهشتی است و همسر پیامبر خدا حضرت لوط جزو سرآمدان زنان جهنم! البته اگر غیر از این بود عدالت الهی زیر سوال می رفت.
این عدالت در درگاه الهی به قدری دقیق است که حتی رسول مکرم اسلام (ص) به سیده زنان عالم حضرت زهرا (س) سفارش می کند که مبادا به دختر پیامبر بودن امیدوار باشی! بلکه باید با اعمال خودت به دنبال ثمره باشی:
«دختر عزیزم ! خودت برای خودت عمل کن ، خودت در بوستان زندگی و سعادت خودت بذرهای نیک بیفشان که من نمیتوانم تو را بی نیاز کنم و تو نمیتوانی ثمره عمل مرا بچینی.»
*** هزار رکعت نماز یک ریال پول را حلال نمی کند!
واژه کسب و کار نیز از همین ریشه است. کاسب نیز به میزان تلاشش و به قدر فروشش سود می برد. حالا کاسب زیرک آن است که بهره خود را تنها در امور مادی قرار ندهد و با رعایت نکاتی که از اهل بیت علیهم السلام رسیده به سود و بهره اصلی یعنی عاقبت به خیری برسد. البته این را هم یادمان باشد اگر هزار رکعت هم نماز بخوانیم یک ریال از مال حراممان را حلال نمی کند و بالعکس. به قول علامه جوادی آملی هر چیزی گردابی دارد، مراقب باشیم در گرداب امور مالی و گرداب معاملات گرفتار نشویم که در آن صورت با عبادات دیگر نمی توان اثر آن را از کارنامه عمل پاک کرد!
زمانبندی انتشار: 26 آبان 1395 - 10:20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]