واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: كشتيهاي صيادي بلاي جان خطوط لوله دريايي نفت و گاز
وجود علائم و نورافكنها موجب شده است تمام تجهيزات نفتي نصب شده در خليج فارس نمايان شود و هيچ كشتي با اين تجهيزات برخورد نكند. در اين باره اما وضعيت خطوط لوله به گونه ديگري است و نبود هر نوع علامت ميتواند هر روز براي اين خطوط حادثهساز باشد.
وجود علائم و نورافكنها موجب شده است تمام تجهيزات نفتي نصب شده در خليج فارس نمايان شود و هيچ كشتي با اين تجهيزات برخورد نكند. در اين باره اما وضعيت خطوط لوله به گونه ديگري است و نبود هر نوع علامت ميتواند هر روز براي اين خطوط حادثهساز باشد.
به گزارش فارس، اين موضوع موجب شد تا با يكي از مهندساني كه براي نصب سكو با تيم خبري همراه شده بود، گفتوگو كنم. وي كه نخواست نامش فاش شود، گفت: همانطور كه واضح است همه دكلها و سكوهاي گازي و نفتي فعال در آبهاي خليج فارس توسط نورافكنهايي روشن هستند به همين دليل كشتيهاي باري و نفتكشها با ديدن اين نورها به سمت اين سكوها و دكلهاي حفاري نميآيند.
اين مهندس صنعت نفت در پاسخ به اين سؤال كه آيا وضعيت جكتها (پايههاي نصب سكو) نيز قبل از نصب سكوها نيز به همين گونه است، گفت:با علائم و روشناييهايي كه در اطراف جكتها قرار داده ميشود اين پايههاي آهني نيز كاملاً مشخص هستند به همين دليل هيچ شناوري با ديدن اين نورها و علائم به سمت سكو، دكل و حتي جكتها نميآيد زيرا ميدانند در صورت نزديك شدن به اين تجهيزات اگر خسارتي ببينند مقصر شناخته ميشوند و بايد هزينه اين خسارت را پرداخت كنند.
به گزارش فارس، با اين شرايط هنوز اين سؤال در ذهن مانده است كه با اين علائم و چراغها چطور ميشود كه يك كشتي تجاري نروژي در فروردين ماه سال 94 با جكت 13A برخورد كند.
موضوع بعدي كه در اين سفر دريايي جلب توجه ميكند وجود خطوط لوله با قطرهاي 36 اينچ (انتقال گاز ترش) و 4 اينچ (انتقال گلايكول)(مادهاي كه به خط لوله گاز ترش تزريق ميشود تا از خوردگي خط لوله جلوگيري كند) در عمق آبهاي خليج فارس است كه گاز را از سكوها به پالايشگاه پارس جنوبي ميرساند و در طول مسير هيچ علامت يا نشانهاي وجود ندارد كه بگويد در اين محل خطوط لوله نصب شده است.
ظاهراً نبود علائم و نشانه عبور خط لوله مشكلاتي را براي صنعت نفت به وجود آورده است به طوري كه لنگراندازي قايقهاي صيادي و كشتيهاي تجاري موجب شده است تا اين خطوط لوله آسيب ببينند.
محمدرضا هنرور، مدير نصب شركت مهندسي و ساخت تأسيسات دريايي در اين خصوص ميگويد: عبور و مرور قايقهاي صيادي و لنگراندازيهاي آنها موجب شده تا در برخي فازها همچون فاز 15و 16، فاز 12 نشتي در خطوط لوله انتقال گاز ترش و انتقال گلايكول ايجاد شود.
وي ادامه ميدهد: خط لوله 32 اينچ انتقال گاز ترش از فاز 16 پارس جنوبي كه به دليل لنگراندازي يكي از قايقهاي صيادي دچار آسيب شده بود اخيراً مورد بازسازي و تعمير قرار گرفته است، اما خط لوله 4 اينچ انتقال گلايكول فازهاي 15 و 16 و خط لوله 4 اينچ فاز 12 پارس جنوبي در حال حاضر نشتي دارد كه تيمي از متخصصان داخلي در حال نشت يابي و تعمير اين خطوط هستند.
جالب است بدانيم كه آسيب ديدن اين خطوط و نشتي ناشي از آن اولين بار نيست رخ ميدهد به طوري كه به گفته اين مقام مسئول در شركت تاسيسات دريايي خط لوله 4 اينچ فاز 12 پارس جنوبي پيش از اين سه بار دچار نشتي شده بود كه هر بار مورد تعمير قرار گرفت و اكنون باز هم دچار نشتي شده است كه رفع اين مشكل در دست اقدام است.
اين مقام مسئول همچنين از آغاز نشتيابي خطوط لوله فازهاي 17 و 18 پارس جنوبي خبر داد و گفت: نشتيابي خطوط لوله فاز 19 نيز در دستور كار قرار دارد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 173]