تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که خدا رابشناسد ترس او در دلش می افتد و هر از خدا ترسان باشد نفسش از دنیا باز ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812203969




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زمینه‏ های روی کار آمدن ترامپ


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: روی کار آمدن ترامپ پدیده غیرمنتظره‌ای است که سوالات زیادی را در اذهان به وجود آورده است. 


به گزارش جهان صنعت، برخی بر وعده‌های عوامگرایانه وی تمرکز کرده‌اند و برخی دیگر اشتباهات هیلاری کلینتون را عامل موفقیت وی برمی‏شمرند. اخیرا نیز خود هیلاری کلینتون اف‌بی‌آی را به دلیل طول دادن بیش از حد تحقیق پیرامون ایمیل‌ها عامل شکست خود عنوان کرده است. واقعیت این است که این عوامل به سهم خود نقشی در پیروزی ترامپ داشته‌اند اما تنها عوامل موثر نبوده‌اند. 


یکسری عوامل هم در کار بوده‌اند که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند و در این مقاله به اختصار به آن پرداخته می‌شود. یکی از عوامل، ضعف ساختاری نظام سیاسی و اقتصادی آمریکاست. مقصود از این حرف به طور مشخص آن است که جامعه آمریکا طی پنج دهه گذشته پیوسته با رشد نابرابری مواجه بوده است. این رشد نابرابر دغدغه‌ای در این کشور شده ولی نظام سیاسی آمریکا نتوانسته پاسخ درخوری برای حل آن بدهد. این انتخابات زمینه‌ای شد تا کارگران سفیدپوست که بخشی از بازندگان این رشد نابرابری بودند ترامپ را کسی ببینند که می‌تواند وضع را تغییر دهد. 


عامل ساختاری دیگر حضور و نفوذ بیش از حد لابی‌ها در اتخاذ سیاست‌های عمومی است. سیاست آمریکا به دلیل شدت حضور و هیمنه لابی‌ها در کل جهان معروف است و این لابی‌ها موجب شده‌اند سیاست‌های حکومت آنجا بیش از آنکه معطوف به افزایش رفاه مردم باشد معطوف به منافع گروه‌های ایجادکننده لابی‌ها باشد. نمونه روشن آن لابی حامی اسراییل است که عملا موجب شده آمریکا از اسراییل حمایت غیرمنطقی و غیرمشروط کند و در نتیجه وجهه‌اش را در خاورمیانه از دست بدهد. ترامپ با حمله به کلینتون به عنوان کسی که دست‌نشانده این لابی‌هاست و هزینه انتخابات خود را مدیون آنهاست، این پیام را به جامعه آمریکا منتقل کرد که اگر می‌خواهید سیاست‌های آتی کشور به نفع عموم مردم باشد باید به او رای دهند. عامل سومی که طی چند دهه اخیر در اقتصاد آمریکا رخ داده، این است که به واسطه تجارت بین‌الملل و جهانی شدن بخشی از شغل‌های ساده از این کشور به چین و هند و دیگر کشورهای در حال توسعه منتقل شده است. 


روشن است که تهدید ناشی از این قضیه متوجه اقشار کم‌مهارت یا فاقد مهارت است زیرا آنها خود را در معرض رقابت با کارگران ارزان چینی و هندی می‌بینند. البته این رویه سمت دیگری نیز دارد و آن، این است که اقتصاد آمریکا بیش از پیش روی صنایع با تکنولوژی بالا متمرکز می‌شود و تخصص می‌یابد ولی این نکته معمولا دیده نمی‌شود و کسی نمی‌تواند روی آن مانور تبلیغاتی دهد.




سه عامل پیش‌گفته واجد ماهیت ساختاری بودند که در میان‌مدت و بلندمدت ایجاد شدند. عامل کوتاه‌مدت دیگری که موفقیت ترامپ را تسهیل کرد، تداوم رکود اقتصادی در آمریکاست. اقتصاد آمریکا از سال‌های 2007 و 2008 وارد بحران مالی شد و تاکنون نتوانسته گریبان خود را از این بحران نجات دهد. تداوم رکود و به تبع آن از دست رفتن بخشی از مشاغل، زمینه‌ساز نارضایتی در آمریکا بوده است. مطالعات روانشناسی اجتماعی در حوزه تبعیض، نژادپرستی و قضاوت نشان می‌دهد که هر وقت رکود اقتصادی رخ می‌دهد مردم آمادگی بیشتری برای توسل به کلیشه‌های قالبی پیدا می‌کنند. 


این تصور یا توهم که مهاجران موجب بدبختی آمریکا شده‌اند یا مسلمانان از اساس با فرهنگ آمریکا مشکل دارند و اینکه پناهندگان بیش از آنکه نعمت باشند نقمت هستند، همگی حرف‌های سست و کلیشه‌ای است که تنها در شرایط رکودی خریدار می‌یابد. اگر ترامپ می‌خواست همین حرف‌ها را در اواخر دهه 90 قرن بیستم ارائه کند، اصلا خریداری نمی‌یافت چون اقتصاد آمریکا در آن زمان در حال شکوفایی بود و مردم از وجود مهاجران و جهانی شدن اقتصاد منتفع می‌شدند. 


بنابراین باید به این واقعیت توجه داشت که این حرف‌ها دقیقا برای این مقطع از زمان کاربرد داشت و ترامپ با فرصت‌طلبی خوبی که دارد به درستی فهمید که زمان مناسب برای طرح شعارهایش رسیده و می‌تواند بهترین استفاده را از این موقعیت کند تا به قدرت برسد. اگر بخواهیم تمثیل از سیاست خودمان به کار گیریم باید گفت شعار توزیع پول نفت که در انتخابات 1384 مطرح شد به این دلیل با استقبال روبه‌رو شد که قیمت نفت رو به افزایش بود و این شعار می‌توانست برد پیدا کند. در حال حاضر که قیمت نفت پایین است طرح چنین شعاری توسط هیچ سیاستمداری نمی‌تواند جاذبه داشته باشد. به همین سیاق نقش ترامپ را باید در چنین بستر اقتصادی و در چنین موقعیت زمانی تحلیل کرد و نمی‌توان این عوامل را در تحلیل پیروزی او نادیده گرفت.




۲۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن