تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرکس نماز را سبک بشمارد ، بشفاعت ما دست نخواهد یافت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816998489




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ضعف نمایشی در موزه‌های ایران - ایسنا


واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا:
کارگاه آموزشی «طراحی تجربه، ایده تا اجرا»
«قصه»، «مخاطب»، «ابزار» و «فضا» عناصری هستند که معمولا در نمایش آثار موزه‌ای ایران توجه چندانی به آن‌ها نمی‌شود، اما دو سال است که یک موزه‌دار با توجه به این نکته که ایران در چیدمان فضای موزه‌ها ضعف دارد، راهی مناسب‌ برای برطرف کردن این مشکل پیدا کرده و آن برگزاری کلاس‌های آموزشی برای موزه‌داران علاقمند در ایران است. به گزارش ایسنا، نخستین دوره‌ی این کلاس‌ها خردادماه سال گذشته در موزه‌ی علوم وفناوری و با همکاری ایکوم  ایران برگزار شد و مدرس آن عسل شاکری، مدرس دانشگاه‌ FIT آمریکا بود که تلاش کرد تا شرکت‌کنندگان در این دوره آموزشی را با نحوه اجرای یک پروژه‌ی نمایشگاهی،آشنایی با شیوه‌های جدید نمایشگاهی در دنیا و به خصوص در آمریکا (نیویورک) به عنوان یکی از مراکز مهم هنر و نمایشگاه‌های هنری مدرن در دنیا آشنا کند. و امسال نیز دوره کامل‌تری به مدت 5 روز از دهم تا چهاردهم مرداد توسط ایکوم و با همکاری موزه ملی در یکی از سالن های تاریخی موزه ملی، با هدف آگاهی‌بخشی و دانش‌افزایی در مورد ساختارهای متنوع  نمایشگاهی با موضوعات مختلف این کارگاه آموزشی برگزار شد. در پایان این دوره، هر 25 نفر عضو شرکت کننده در این کارگاه با در اولویت قرار دادن «صندلی املش» اثر تاریخی که متعلق به 3 هزار سال پیش است در 6 گروه مختلف با نام‌هایی برگرفته از ایده‌ی قصه‌ی خود ایده‌های متفاوتی را برای معرفی این اثر تاریخی به بازدیدکنندگان که از کودکان دو ساله تا بزرگسالان مسن را شامل می‌شود، ارائه دادند. ایده‌های ارائه‌ی شده توسط این 6 گروه «این (تصویر صندلی املش) تنها یک شیء نیست»،«صندلیاسور»،«املش صندلی»،«مسیر سبز 3 هزار ساله»،«به دنبال صندلی سه هزار ساله» و«تخت ... املش» بود.

«صندلی املش» و جایگاه متفاوتش شاکری در توضیح کارگاه گفت: «طراحی تجربه» زبان و شیوه طراحی در پرداختن به انواع پدیده‌ها و رویدادها در دنیای امروز است. کارگاه آموزشی «طراحی تجربه،  ایده تا اجرا»، در قالب طیف متنوعی از پروژه‌های عملی به بررسی و آموزش نمونه‌ها، روش‌ها و اجزای طراحی تجربه‌های مختلف (موزه، نمایشگاه، محیط، مراسم و محصول) می‌پردازد  و هدف این کارگاه، آموزش قصه‌گویی، انتخاب و استفاده از ابزار درست برای بیان قصه در فضاهای مختلف و دستیابی به درک درستی از ارتباط و اتصال بخش‌های مختلف تحقیق، طراحی، اجرا، مدیریت و برنامه‌ریزی پروژه، در خلق تجربه‌ای تازه منسجم و ماندگار است . در روز پایانی این کارگاه، سیدمحمد بهشتی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری پس از  ارائه‌ی هر 6 طرح اظهار کرد: در زمان‌های گذشته افراد خاصی روی صندلی می‌نشستند و آنها با نشستن روی صندلی به آن شیء موقعیت و مکان می‌دادند. آن صندلی خودش به عنوان جایگاه شناخته می‌شد. او با بیان این‌که ما صندلی‌های زیادی را نداریم که در مفهوم صندلی املش قرار بگیرند، افزود: صندلی املش نیز نسبت به صندلی‌های دیگر جایگاه مضاعفی دارد. سیداحمد محیط طباطبایی، رئیس ایکوم ایران نیز برگزاری این کارگاه را یک تجربه‌ی جمعی دانست و حضور موزه‌داران از موزه‌های مختلف کشور را یک نکته‌ی مثبت در این کارگاه ارزیابی کرد. کارگاه آموزشی «از ایده تا اجرا» نمره 18 گرفت همچنین اردشیر صالح‌پور، دبیر بخش  فرهنگی کمیته ایکوم ایران، برگزاری چنین کارگاه‌هایی را نیازمند فن‌بیان قوی دانست و گفت:‌ به مجموعه این کارگاه نمره 18 می‌دهم، چون معتقدم باید  از چند قشر هنری دیگر مانند طراح صحنه و بازیگر تئاتر نیز استفاده می‌شد.

موزه‌داران آموزش قصه‌گویی فرا گرفتند صالح فرامرزی، ایده‌پرداز این کارگاه‌های آموزشی نیز اظهار کرد: «طراحی تجربه» زبان و شیوه طراحی در پرداختن به انواع پدیده‌ها و رویدادها در دنیای امروز است . کارگاه آموزشی «طراحی تجربه،  ایده تا اجرا»، در قالب طیف متنوعی از پروژه‌های عملی به بررسی و آموزش نمونه‌ها، روش‌ها و اجزای طراحی تجربه‌های مختلف (موزه، نمایشگاه، محیط، مراسم و محصول) می‌پردازد  و هدف این کارگاه،آموزش قصه‌گویی، انتخاب و استفاده از ابزار درست برای بیان قصه در فضاهای مختلف و دستیابی به درک درستی از ارتباط و اتصال بخش‌های مختلف تحقیق، طراحی، اجرا، مدیریت و برنامه ریزی پروژه، در خلق تجربه‌ای تازه منسجم و ماندگار است . موزه‌های ایران ضعف نمایشی دارند وی با تاکید بر این‌که موزه‌های ایران در حال حاضر بشدت ضعف نمایشی داشته است، ادامه داد: برگزاری کارگاه‌های آموزشی مانند «طراحی تجربه،  ایده تا اجرا» که هدف اصلی آن دانش‌افزایی در زمینه شیوه‌های نمایشگاهی است، می‌تواند گامی نو و موثر در روند بهبود وضعیت فعلی نمایشگاه‌های موزه‌ای شود . این کارشناس موزه‌داری تاکید کرد: متاسفانه از تاریخ تاسیس موزه‌ها در ایران تا امروز آموزش مناسب در زمینه برگزاری نمایشگاه  و «کیورتوری» موزه‌ها وجود نداشته  و همچنان بیشتر موزه‌های ایران به شکل سنتی و اولیه،  نمایشگاه‌های خود را برپا می‌کنند که قاعدتا این امر تاثیری در جذب مخاطب و افزایش ارتباط موزه‌ها با جامعه نخواهد داشت. وی معتقد است: بیشتر بازدید کننده‌های ایرانی، موزه‌های کشور را فقط به عنوان یک فضای محافظتی و نگهدارنده و فاقد جذابیت می‌دانند که این، یکی از عوامل موثر پایین بودن تعداد بازدید کننده‌های موزه‌ها در کشور به شمار می‌آید.

موزه‌ها در ایران نیارمند یک عزم بزرگ‌اند مسئوول برگزاری کارگاه آموزشی طراحی تجربه،ایده تا اجرا؛ این کارگاه آموزشی را  گام جدیدی دانست که می‌تواند دانش روز دنیا را در زمینه برگزاری نمایشگاه‌های استاندارد و قابل اعتنا در ایران رواج دهد  و افزود: آموزش صحیح شیوه‌های نمایشگاهی در ایران می‌تواند تحول بزرگی در ساماندهی و تغییر موزه‌های امروز ایران به موزه‌های پویا و جذاب شود. وی تحول موزه در ایران را نیازمند عزم بزرگی دانست و گفت: نخستین قدم در احیای موزه‌های ایران و تاسیس موزه‌های جدید دست یافتن به دانش کاربردی نوین است. موزه‌ها در دنیای امروزی همگام با تغییر جوامع و زندگی بشری تغییر پیدا می‌کنند پس در دنیای جدید،  ما نیازمند شیوه‌ها و موزه‌های جدیدی هستیم و دست یافتن به موزه‌ای نو با سخنی نو و نمایشگاه‌های تاثیرگذار نیازمند دست یافتن به دانش نوین موزه‌ای است.

انتهای پیام


جمعه / ۱۵ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۰:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن