تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):روزه دارى (در حكم) دهانى است كه جز به خير سخن نگويد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816976359




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چینی‌ها تسلط خود بر بازار ایران را از دست خواهند داد


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: شرکت های چینی، در دوران تحریم های ایران، به لطف عدم حضور رقبای قدرتمند خارجی در بازار ایران، سود زیادی از آن خود کردند. اما با لغو تحریم ها، چینی ها تسلط سال های گذشته بر بازار ایران را از دست خواهند داد.


به گزارش تسنیم به نقل از پایگاه خبری گالف بیزنس، اریکا ماساکو ولش، مدیر تحولات تجاری خاورمیانه در موسسه سالیدیانس به بررسی فرصت ها و چالش های تجاری بعد از گشوده شدن بازار ایران پرداخته است.


به گفته وی، لغو تحریم های ایران برای اکثر شرکت های بزرگ اروپایی و آسیایی فرصتی بوده که این شرکت ها مدت ها در انتظار آن بوده اند، زیرا بسیاری از این شرکت ها قبل از تحریم ها سرمایه گذاری هایی در ایران انجام داده و تاسیسات تولیدی و فعالیت های گسترده ای را در این کشور مستقر کرده بودند. شرکت های چینی و آمریکایی وضعیت فعلی را به دلایل مختلف بیشتر یک تهدید می دانند تا یک فرصت.


شرکت های چینی، در دوران تحریم های ایران، به لطف عدم حضور رقبای قدرتمند خارجی در بازار ایران، سود زیادی از آن خود کردند. اما با لغو تحریم ها، چینی ها تسلط سال های گذشته بر بازار ایران را از دست خواهند داد.


برای شرکت های آمریکایی وضعیت پیچیده تر است. هرچند شعب خارجی شرکت های آمریکایی از نظر فنی مجاز به همکاری با ایران هستند، اما این همکاری ها هنوز هم با چالش های حقوقی بسیاری مواجه است که موجب شده بسیاری از این شرکت ها از خیر حضور در بازار ایران بگذرند.


اما گشایش ایجاد شده در بازار ایران چه معنایی برای کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس دارد؟ این گشایش هم فرصت ها و هم چالش های زیادی برای کشورهای عربی منطقه در پی دارد و برای فهم ماهیت پیچیده روابط ایران و کشورهای عرب منطقه باید ابتدا جایگاه ایران در اقتصاد کل خاورمیانه را تشریح کرد.


ایران یک اقتصاد تحریم شده فاقد نبوغ و ابتکار نیست، در سال های تحریم توسعه نیافته باقی مانده باشد. بلکه اقتصاد این کشور متنوع تر از اکثر اقتصادهای نوظهور امروز است و از شاخص های مختلف اقتصاد بزرگی به شمار می آید.


به رغم تحریم ها، ایران همچنان با 425 میلیارد دلار، بیست و ششمین تولید ناخالص داخلی بزرگ جهان را به خود اختصاص داده است. عربستان با 646 میلیارد دلار در رده بیستم و امارات با 370 میلیارد دلار در رده سی و یکم است. ایران 1.5 درصد کل تولید ناخالص داخلی جهان را تولید می کند.


ایران همچنین از جمعیتی 80 میلیون نفری برخوردار است که برابر با جمعیت هر 6 کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس است. به علاوه، ایران با جمعیتی عمدتا جوان، از تحصیلکرده ترین جمعیت منطقه برخوردار است، به نحوی که 13.3 درص از نیروی کار آن فارغ التحصیل دانشگاهی هستند. ایران در بین کشورهای منطقه از بالاترین نرخ باسوادی برخوردار است و پنجمین تربیت کننده بزرگ مهندس در جهان است.


ایران نیز همانند همسایگان عرب خود از منابع عظیم انرژی برخوردار است. ایران دارنده چهارمین ذخایر بزرگ اثبات شده نفت جهان و دومین ذخایر بزرگ اثبات شده گازی جهان است. ایران تا سال 2015 همچنان دوازدهمین صادر کننده بزرگ نفت جهان بوده و انتظار می رود با افزایش تولید خود این جایگاه را ارتقا بخشد.


اما ایران بر خلاف کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، اقتصادی متنوع ساخته که تنها متکی به صنعت نفت و گاز نیست. هرچند درآمدهای نفتی هنوز یک چهارم از تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل می دهد، اما صنایع خودروسازی، معدن و تولید و بخش کشاورزی هر کدام 10 درصد از اقتصاد این کشور را به خود اختصاص داده اند.


ایران همچنین در کنار نفت و گاز دارای دیگر منابع طبیعی است. ایران دارای بیش از 7 درصد کل منابع معدنی جهان است. ایران دارای بزرگترین ذخایر روی جهان و عرضه کننده بزرگ سنگ آهن و کرومیت است. این کشور همچنین از منابع عظیم مس برخوردار است.


۲۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن