واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رها كردن مسافران آلمان در روسيه
بیشتر مالباختگان پروندههای کلاهبرداری قربانی اعتماد بیجای خود میشوند...
متقاضيان ويزاي شينگن پس از پرداخت پول به مدير تورهاي خارجي آژانس مسافرتي، راهي كشور روسيه شدند تا به آلمان بروند، اما آنجا بود كه متوجه شدند ويزايشان تقلبي است و در فرودگاه سرگردان شدند. مرد كلاهبردار كه فرهاد. ع نام دارد و به اين شيوه يك ميليارد تومان به جيب زده بود، بازداشت شد.
به گزارش خبرنگار ما، 19 ارديبهشتماه بود كه نماينده حقوقي شاكيان وارد پايگاه سوم پليس آگاهي تهران شد و از متهم اعلام شكايت كرد. او گفت مردي به نام فرهاد. ع با وعده گرفتن ويزاي كار شينگن براي موكلانش آنها را فريب داده و يك ميليارد تومان از آنها كلاهبرداري كرده است. وي توضيح داد: فرهاد در مرحله اول از هر نفر 80 ميليون تومان دريافت كرده است. در مرحله بعد پس از دريافت 6 هزار يورو برايشان گذرنامه گرفته است. سپس با گرفتن 56 ميليون تومان ديگر از آنها خواسته راهي فرودگاه مسكو در كشور روسيه شوند و به كشور آلمان ادامه مسير دهند. به اين بهانه 11 ميليون تومان ديگر از هر كدام پول گرفته است. موكلان من بعد از رسيدن به فرودگاه مسكو، متوجه شدهاند كه ويزاي آنها جعلي است.
يكي از شاكيان هم در توضيح ماجرا گفت: وقتي بعد از مدتها سرگرداني در فرودگاه مسكو به ايران برگشتم با فرهاد تماس گرفتم، اما گوشي او خاموش بود، به خاطر همين راهي محل كارش شدم، اما گفتند كه از آنجا رفته است.
سپس به در خانهاش رفتم اما فهميدم كه محل زندگياش را هم تغيير داده است.
بعد از مطرح شدن شكايت كارآگاهان راهي آژانس مسافرتي شدند كه فرهاد به عنوان مدير اعزام مسافر به تورهاي خارجي در آنجا فعاليت ميكرد. بررسيهاي پليس نشان داد كه فرهاد افرادي را كه براي دريافت ويزاي دائم كشورهاي اروپايي به اين آژانسها مراجعه ميكردند، شناسايي ميكرد و مدعي ميشد كه ميتواند مشكل آنها را حل كند. او بعد از جلب اعتماد متقاضيان، آنها را فريب ميداد و بعد از كلاهبرداري، با ويزاي جعلي به كشور روسيه ميفرستاد.
در تحقيقات بعدي پليس مشخص شد كه فرهاد به شيوه تازهاي در شبكه تلگرام مشغول فريب متقاضيان سفرهاي اروپايي است. يكي از شاكيان توضيح داد: در چند كانال تلگرام آگهي تهيه ويزاي كار شينگن را ديدم. بعد با شمارهاي كه روي آگهي بود، تماس گرفتم و با مردي كه خودش را فرهاد معرفي كرد، حرف زدم. او گفت كه در چند سفارتخانه نفوذ دارد و ميتواند در قبال دريافت پول برايم ويزا بگيرد. او تصوير چند ويزا را هم در آگهي درج كرده بود كه مدعي بود از سفارتخانه گرفته است. من هم اعتماد كردم و در چند مرحله به شماره حسابي كه داده بود، پول واريز كردم. وقتي براي دريافت ويزا تماس گرفتم، گوشي او خاموش بود. وقتي راهي سفارتخانه هم شدم، متوجه شدم كه هيچكس او را نميشناسد و همه تصاويري كه در آگهيها درج شده قلابي است.
در حالي كه هر روز به تعداد شاكيان اضافه ميشد، كارآگاهان موفق شدند مخفيگاه فرهاد را كه خانهاي مجردي در خيابان سهروردي شمالي بود، شناسايي و 24 مهرماه او را دستگير كنند.
فرهاد وقتي مورد بازجويي قرار گرفت به كلاهبرداري از شاكيان اعتراف كرد و گفت: پس از آشنايي با متقاضيان ويزاي شينگن در آژانسهاي مسافرتي يا شبكههاي اجتماعي، ابتدا روابط دوستانهاي با آنها برقرار و سپس از آنها كلاهبرداي ميكردم.
سرهنگ كارآگاه محمد نادربيگي، رئيس پايگاه سوم پليس آگاهي تهران بزرگ، با اشاره به ارزش يك ميليارد توماني پرونده گفت: شاكيان ميتوانند براي طرح شكايت به پايگاه سوم پليس آگاهي تهران بزرگ در خيابان سهروردي شمالي – خيابان خرمشهر – ميدان نيلوفر مراجعه كنند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]