واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری مهر: محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز در همایش بررسی سیاست های کلی حوزه محیط زیست، اجرا و نظارت، گفت: اقدام بسیار خوبی در سیاست های کلی صورت گرفته و بعد از سیاست باید به سمت قانون، نقشه، برنامه، نظارت، تبلیغات و آموزش برویم و امیدوارم که با این همایش به سمت اجرای واقعی و جدی این سیاست ها باشیم.
رضایی افزود: نخستین مساله در اجرای سیاست های کلی محیط زیست مساله ادبیات مربوط به محیط زیست است. امروز در دنیا محیط زیست را با توسعه پایدار می شناسند. از ۵۰ سال پیش به این سو بشر متوجه شد که صنعت به پیشرفت اقتصادی سرعت می بخشد اما پایداری را از بین می برد و به همین دلیل ادبیاتی تحت عنوان توسعه پایدار شکل گرفت. البته پس از مدتی عدالت و فرهنگ نیز به توسعه پایدار اضافه شد و امروز وقتی صحبت از توسعه پایدار میشود دیگر تنها محیط زیست مطرح نیست.
وی ادامه داد: در ایران که دیرتر از همه جا به فکر محیط زیست افتادیم باید ادبیات مربوط به محیط زیست را جدی بگیریم که با محیط بومی ما سنخیت داشته باشد. ما نیاز به زندگی پایدار و زندگی سبز داریم یعنی نه تنها توسعه باید پایدار باشد بلکه باید زندگی نیز پایدار باشد. تمام منابع در اختیار ما امانت الهی است. باید یک مبنای فلسفی و اعتقادی در این زمینه در زندگی ما شکل بگیرد و اگر چنین تفکر عمیق و اعتقادی در ذهن جامعه شکل نگیرد ما نمی توانیم از این نیروی عظیم مردم استفاده کنیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: اولین مساله این است که سازمان حفاظت محیط زیست کار پژوهشی را شروع کند و خود را محدود به ادبیات تولید شده در دنیا نکند. مجلس هم باید یک قانون جامع در حوزه محیط زیست تدوین کند و همه چیز را متناسب با سیاست ها در آنجا ببیند.
رضایی تاکید کرد: در سیاست های کلی حوزه محیط زیست به مدیریت جامع، هماهنگ و نظام مند حیاتی، پایش مستمر و کنترل منابع آلاینده، گسترش اقتصاد سبز و جرم انگاری محیط زیست اشاره شده است. تاکنون در ایران کسی در خصوص جرم انگاری محیط زیست حرفی نزده بود، در حال حاضر رهبر معظم انقلاب راه را باز کرده است. سندی که امروز درباره محیط زیست تهیه شده هم به مسائل درونی و هم مسائل بین بخشی محیط زیست اشاره کرده است.
وی ادامه داد: دومین مساله در زمینه اجراست یعنی همانطور که به جرم انگاری اشاره شده ما نیاز به یک ضابط قوه قضاییه داریم. سازمان حفاظت محیط زیست به تنهایی نمی تواند ضابط قوه قضاییه باشد و ما پلیس محیط زیست می خواهیم، پلیسی که ضابط قوه قضاییه در مساله برخورد با جرائم زیست محیطی باشد. یک پلیس تخصصی محیط زیست باید شکل بگیرد و آموزش ببینند و دوره آموزشی لیسانس، فوق لیسانس و دکترا داشته باشند.
۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]