تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه اگر مردم آثار آن را مى‏دانستند، به جهت حريص بودن به خير و بركتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816891014




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«ناسور» انیمیشنی جذاب از عشق و وفاداري


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
«ناسور» انیمیشنی جذاب از عشق و وفاداري
«ناسور» انیمیشنی جذاب از عشق و وفاداري فيلم سينمايي انيميشن ناسور، پيش از هر چيز ديگري، داستاني ارزشمند دارد كه با هر نگاه و سبكي روايت آن ارزشمند و قابل تأمل است.


به گزارش فرهنگ نیوز، فيلم سينمايي انيميشن ناسور، پيش از هر چيز ديگري، داستاني ارزشمند دارد كه با هر نگاه و سبكي روايت آن ارزشمند و قابل تأمل است، چراكه بيانگر والاترين ايثارها و وفاداري‌هاي زمانه است كه در دراماتيك‌ترين صورت ممكن به وقوع پيوسته و حقيقت تراژدي را نه در بيان داستان و صور خيالي، كه در واقعيت تاريخ ما به وجود آورده است.

از همين حيث پرداختن به داستان عاشورا و شرح دلاوري‌ها و ايثار امام حسين(ع) از هر لحاظ ارزشمند و قابل تقدير است. اما ناسور تنها به بيان اين وقايع نپرداخته است و سعي كرده با ارائه تصاويري ناب و منحصر به فرد از لحاظ گرافيكي و تصوير‌پردازي در سبك سيلوئت انيميشن (ضد نور) پيوندي معنايي ميان فرم و محتواي داستان به وجود بياورد و در عين حال كه از باور و اعتقاد شيعيان در عدم نمايش چهره ائمه تخطي نكرده است و از همين مورد كه شايد در سينما بيان ناقص تصوير به شمار برود به نفع زبان ساختاري انيميشن استفاده كرده است و با قرار دادن نور روشنايي به جاي چهره امام و حضرت عباس(ع) در مقابل سياهي ضد‌نور شخصيت‌هاي منفي داستان يك فرم معنايي به وجود بياورد.

در ناسور سبك و تكنيك تنها در فرم نمانده است و توانسته پا را فراتر گذاشته و حركتي مثبت در جهت پيوند فرم و محتوا بردارد، يكي از مسائل مهمي كه هنوز نمونه‌هاي زيادي در سينماي ما ندارد و در سينماي انيميشن ما شايد تنها مورد حاضر را بتوان همين فيلم ناميد. شخصيت‌هاي منفي در حالت ضد نور سايه ديده مي‌شوند و رنگ غالب بر آنها قرمز است كه رنگ سپاه يزيد بوده است. در مقابل شخصيت امام و حضرت عباس در هاله‌اي از نور قرار دارند و ديگر ياران امام نيز با خطوط محيطي نوراني و غالباً روشني از تاريكي فضا جدا شده‌اند، در حالی كه اعضاي چهره آن‌ها نيز با بهره‌گيري از سبك ضد نور مشخص نيست.

همين امر باعث شده است تا عدم بيان تصويري در چهره شخصيت‌ها و نبود ميميك اعضاي صورت كه بيانگر احساسات و حالات مختلف شخصيت است، وجه گفتاري فيلم را پر‌رنگ‌تر سازد تا بيننده فارغ از بيان احساسات در چهره، به گفتار و حركت بدن شخصيت بيشتر متكي باشد. دوبله خوب و حرفه‌اي انيميشن ناسور نيز از اين جهت گامي مثبت در جهت بيان درست احساسات فيلم است، چراكه بار بيشتري بر دوش دارد و تا حدي بايد فرم ايجاز در تصوير را نيز جبران كند.

دوبله فيلم به همراه موسيقي اثرگذار فيلم كه در آن سعي شده از المان‌هاي موسيقي عرب استفاده شود تا سوز و اندوه عاشورا به درستي منتقل گردد، با فرم متفاوت روايت فيلم جفت شده است و با اينكه فرم ضد‌نور انيميشن در جهت رئاليسم بيان نشده و بيشتر مبتني به شيوه تجربي و اكستريمنتال است اما روايت كلي اثر حسي واقع‌گرايانه و روايتي مبتني به واقعيت را از عاشورا و شخصيت‌هاي حاضر در آن واقعه تجسم مي‌بخشد.

شايد عمده‌ترين نقطه ضعف فيلم را بتوان نبود يك فيلمنامه منسجم و قهرمان محور دانست كه خاص روايت عاشورا و وقايع مربوط به آن است چراكه بهترين فرم كلاسيك يك تراژدي تاريخي، پرداخت به قهرمان و شخصيت اصلي است كه فيلمنامه ناسور از آن فاصله گرفته و تا حدي با پرداخت اپيزود‌گونه به داستان، خود را از داشتن يك شخصيت محوري به عنوان قهرمان دور كرده است.

همين امر است كه نمي‌تواند رشادت‌ها و قهرماني‌هاي حضرت عباس را در فيلم تا سر حد يك قهرمان تراژدي ارتقا دهد چراكه نمي‌توان نقش حضرت عباس را در روايت فيلم يك قهرمان دانست. همچنين نقش امام حسين را هم نمي‌توان قهرمان ناسور دانست در حالي كه قطع به يقين ايشان از بزرگ‌ترين قهرمانان تاريخ است كه اتفاقاً داراي تمام خصوصيات قهرمانان درام آن هم در ژانر تراژيك به شمار مي‌رود. در حقيقت ناسور خواسته با دوري از قهرمان‌هاي بالقوه داستان عاشورا به بياني نو در روايت اين واقعه برسد كه با آنچه در روضه‌خواني‌ها، تعزيه‌ها و نوحه‌ها تا به امروز به شكلي داستاني بيان شده متفاوت باشد، اما نتوانسته با حذف قهرمان به عنوان مهم‌ترين جزء يك داستان كلاسيك و تراژيك، عنصر مناسب ديگري را جايگزين آن در درام كند و از اين بابت ضربه خورده است.

اما دستاوردهاي تصويري انيميشن را بايد ارزشمند دانست و گامي رو به جلو در جهت گسترش بيان تصويري و گرافيكي در سينماي انيميشن ايران كه هنوز با استانداردهاي جهاني فاصله دارد و از امكانات دروني انيميشن بهره كافي را نبرده است. در اين ميان ناسور كه شايد بتوان آن را اولين فيلم سينمايي انيميشن سيلوئت ايران دانست كاري ارزشمند و بديع است.

همچنين انتخاب موضوع و مضمون براي پرداختن به واقعه عاشورا و سعي در بيان مطلب به شيوه‌اي نو و جذاب از ارزش‌هاي نهفته ديگر در اين اثر است كه هر چه بيشتر سبب ماندگاري و اثرگذاري آن مي‌شود. ناسور شايد هر آنچه در عاشورا گذشته است را نتوانسته به تصوير بكشد اما در يكي دو صحنه از جمله شهادت حضرت عباس و صحنه تيرباران كردن صف نمازگزاران توانسته است به بيان متعالي حسي در تصوير، حركت، صدا و موسيقي برسد كه بيننده را متأثر سازد، كاري كه از مهم‌ترين رسالت‌هاي هنر و سينما به شمار مي‌رود و اين روزها در سينماي حرفه‌اي و مدعي داستانگو و اجتماعي ما از آن كمترين خبري نيست و بيننده با ديدن سراسر فيلم هم اثري قابل ارزش از فيلم نمي‌گيرد.

از جمله محسنات پرداختن به تراژدي‌هاي مذهبي از جمله عاشوراي حسيني در هنرهاي نمايشي از جمله سينما همين است كه مي‌توان از تمام ظرفيت هنر براي اثرگذاري بر مخاطب استفاده كرد و فاصله ميان مخاطب با اثر را با استفاده از مفهوم اثرگذار عاشورا هر چه كم‌تر كرد و از ميان برد تا جايي كه بيننده خود را در ميان داستان و شخصيت‌هاي آن احساس مي‌كند، اتفاقي كه در ناسور حداقل در چندين صحنه و سكانس مي‌افتد و همين براي كل فيلم كافي است تا مخاطب در انتهاي فيلم راضي از سالن سينما بيرون بيايد چراكه خالصانه بر غم و مظلوميت سيد‌الشهدا اشك ريخته است.

 

منبع: روزنامه جوان


95/8/9 - 10:55 - 2016-10-30 10:55:57





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن