واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: وقایع اتفاقیه نوشت: ماجرای شبکه تلویزیونی جِم به فاز جدیدی رسیده است. وقتی این شبکه پا گرفت، برخلاف شبکههای دیگر تلویزیونی خیلیها را در داخل ایران به خود حساس کرد.
پیشازآن شبکههای لسآنجلسی عملا با سیستم آگهینامهای خود، مخاطبانشان را کاملا از دست داده بودند و دراینمیان یک شبکه تازهوارد که سریالهای ترکی و آمریکایلاتین را با موضوع ممنوعه خیانتهای زن و شوهری پخش میکرد، توانست بازار مخاطبانش را در ایران گسترش دهد؛ البته رویه دیگری که جم درپیش گرفت، جذب نیروهای داخلی در سیستم برنامهسازی این شبکه بود اما به سرعت مشخص شد این روش هم خیلی نمیتواند برای کسانی که به این شبکه کوچ کردند مثمرثمر باشد و درحالحاضر با زمزمه بازگشت بعضی از کسانی که به این شبکه رفته بودند، مسئله جم به فاز جدیدی از ماجرا رسیده است.
ابزاری برای تبلیغات جم
چند روزی است خبر تقاضای بازگشت برخی از افراد پیوسته به شبکههای ماهوارهای به ایران در رسانهها در حال چرخش است. این بازگشت قبل از هر چیز قضاوتها درباره آنچه این شبکههای ماهوارهای از خود بروز میدادند را واقعی خواهد کرد.
حدود یک سالی میشود که خبرهایی مبنیبر تبلیغات شبکههای ماهوارهای برای جذب هنرمندان ایرانی شنیده میشد تا اینکه برخی با خارجشدن از کشور و پیوستن به این شبکههای ماهوارهای، مهر تأییدی بر این اخبار زدند. چندی بعد اسامی این بازیگران افشا شد که در بین این اسامی بهجز چند نفر، بقیه چهرههای شناختهشده یا اثرگذار عرصه فرهنگ و هنر ایران محسوب نمیشدند.
دلایل بسیاری برای این اتفاق ردیف میشد؛ عدهای میگفتند: «در کشور به این هنرمندان میدان داده نشد و آنها درنهایت به شبکههای ماهوارهای پیوستند»؛ برخی در مقابل میگفتند: «اساسا این افراد از ابتدا به اشتباه به عرصه هنر آمده بودند و اگر کنار گذاشته شدند یا کمکار بودند به دلیل بیاستعدادی خودشان بود و باید ظرفیتهایشان را در عرصه دیگری دنبال میکردند.» برخی دیگر هم حرف از این میزدند که باور آن کمی سخت بود: «سینما در ایران در انحصار چند حلقه خاص است و این بازیگران مستقل در این باندبازیها سهمی نداشتند.» و... برخی هم میگفتند: «شبکههای خارجی، این هنرمندان را فریب دادهاند و بهدنبال گرمکردن بازار خودشان هستند و زمانی که تاریخ انقضای این افراد برایشان تمام شود، آنها را رها میکنند.»
حالا و پس از گذشت چند ماه سر و صدا درباره این رفتنها و ایفای نقشهای جزئی با بازیهای آماتور و دستچندم در سریالهای ضعیف ماهوارهای، تب ماجرا خوابیده و ژستهای مخالفخوانی، عایدی نداشته اما چند روزی است که اخبار جدیدی به گوش میرسد؛ اخباری که حکایت از پشیمانی حدود 12 نفر از این افراد دارد و آنها درخواست بازگشت به وطن دارند. اینها همان افرادی هستند که تاریخ مصرفشان برای جم و... تمام شده است؛ البته این ماجرا طرف دومی هم دارد و اینکه بازیگرانی که روزی ابزار تبلیغاتی جم بودند با رصد ماجرا از نزدیک به نتایجی رسیدهاند که بازگویی آن درحالحاضر به واقعیشدن قضاوتها کمک کرده و این بزرگترین تهدید برای ادامه حیات این شبکههای تلویزیونی است.
بازیای که از ابتدا در زمینی مبتدی تعریف شده و با مهرههایی آماتور رونق گرفته بود، بدون صرف هیچ انرژی و به خودیِ خود به پایان نزدیک شده است. شبکههای ماهوارهای با ترفندهای رسانهای و وعدههای صد من یک غاز، پول، زندگی مرفه و... تعدادی از این افراد را فریفتند تا برخی از آنها را به سمت خود بکشانند و با پایانیافتن شوی تکراری ضدایرانیشان، حالا این افراد را دور انداختهاند.
ایوبی: می دانستم این بازیگران نادم میشوند
رئیس سازمان سینمایی، چندیپیش، در رابطه با این موضوع گفته بود: «با توجه به اینکه همه کسانی که مهاجرت کردند از بازیگران و عوامل تولید شناختهشده در سینما نبودند و جزء چهرههای مطرح، شناخته نمیشدند و فقط در تلویزیون و شبکههای خانگی شاغل بودند، همان ایام، پس از این مهاجرتها، دلنوشتهای منتشر کردم و توضیح دادم؛ بهعنوان فردی که فضای خارج از کشور را میشناسد، نوشتم که در خارج خبری نیست و این افراد، نادم خواهند شد.»
رئیس سازمان سینمایی در برنامه «متن حاشیه» که به موضوع سرنوشت بازیگرانِ جم، پرداخت، گفت: برخی از این مهاجران در تماسهایی ابراز ندامت کردند و بخش حراست نیز برخوردهای خوبی با این افراد داشته و اظهارکرده است که «راه بازگشت به خانه پدری را نبستهایم تا اگر خواستند بازگردند. با این افراد باید چه کرد؟»
رئیس سازمان سینمایی، تصریح کرد: «ما قرار نیست فرش قرمز برای خاطیان پهن کنیم و اینکه چه برخوردی با این افراد خواهد شد، فراتر از سازمان سینمایی است ولی حتما با تعامل با سازمانهای تصمیمگیرنده، تصمیمات لازم اخذ خواهد شد.»
به نظر میرسد دیوارهای خانه رؤیایی که برای برخی از این افراد ساخته شده بود، فرو ریخته و فراتر از آن، شبکه جم به این جمعبندی رسیده است که عرصه تولید، عرصهای نفسگیر و حرفهای است که چند رسانه ضعیف از عهده آن بر نمیآیند و این شبکههای تلویزیونی، اساسا توانی فراتر از ترجمه دستچندم، مضحک و فانتزیِ چند فیلم خارجی با کیفیت ساخت پایین ندارند؛ این ضعفی است که با وجود تمام توانی که این شبکهها برای بَزَک ماجرا بهکار میگیرند، روزبهروز بیشتر از قبل نمایان شده و بازار داغ تبلیغاتی ایشان، خیلی زودتر از آنچه فکر میکردند، کساد شده است.
ایوبی در برنامه «متن حاشیه» گفت: این موضوع یک حادثه تأسفبار بود؛ با رفتن آنها، متنی را نوشتم و پس از انتشار این نامه، پشیمانی شروع شد. ایوبی عنوان کرد: همکاری خوبی در بخشهای مختلف نظام انجام شد که برگردند چون ما یک نظام اسلامی هستیم. او افزود: تا امروز، 12 نفر بازگشتهاند و با بخشهای مختلف صحبت و بسیاری از آنها احساس ندامت کردند. ما بر صندلی پدری نشستهایم و نمیتوانیم راه را بر آنها ببندیم حتی اگر فرزندانی خطا کار باشند. ایوبی درباره مجازات این افراد گفت: اینکه با آنها چه برخوردی خواهد شد فقط وظیفه سازمان سینمایی نیست و برخورد تشویقی با آنها نخواهد شد. قرار نیست برای کسانی که مرتکب خطا شدند، فرش قرمز پهن کنیم.
آنها نباید انتظار داشته باشند، زمانیکه برمیگردند، بهراحتی در تلویزیون و سینما کار کنند. ما با دستگاههای مختلفی در کشور که کار آنها رصدکردن است در تعامل هستیم و نگاهشان تأمین منافع ملی و حفظ و حراست از ارزشهای حاکم بر کشور است و برای این بازیگران، تصمیم گرفته خواهد شد.
مهدی مظلومی: حرفهایها به ایران برنمیگردند
درهمینحال، مهدی مظلومی که بهعنوان کارگردان، چند پروژه برای این شبکه ساخته است و به گفته خودش، تا دو سال نیز برای همکاری با این شبکه قرارداد دارد، در گفتوگو با سینماسینما، درباره حواشی اخیر شبکه جم، میگوید: حرفهایها قرار نیست به ایران برگردند و تنها حقوق مفتخورها، قطع شد. او درباره نامه مدیر شبکه جم، گفت: در ایران، این خبر، بد تفسیر شده است؛ قبلا هر کسی در جم بود، حقوقِ ثابت میگرفت اما بعضیها کار نمیکردند و مدیریت اعلام کرد که بهکسانی که کار نمیکنند، مفت میخورند و مفت راه میروند، دیگر حقوق نمیدهد.
مظلومی در پاسخ به این سؤال که آیا ممکن است کسانی که از طرف مدیر جم، حقوقشان قطع شده به فکر بازگشت به ایران باشند، اظهار کرد: این افراد، تقریبا همهشان پناهنده بودند و چون نتوانستند بعد از یکسال برای خودشان اتفاقی را رقم بزنند، پای این نامه به میان آمد؛ ولی از عوامل حرفهای، هیچکس قصد بازگشت به ایران را ندارد. مظلومی درباره اینکه بعضی از این افراد با نوشتن نامه به مسئولان ایران، خواستار بازگشت شدهاند، مدعی شد: این موضوع، بههیچ عنوان صحت ندارد و تابهحال هیچکدام از آنها نامهای ننوشتهاند.
برخورد شدید با همکاران جِم
در این اوضاع و احوالی که دیگر مسئله پخش آگهی فیلمهای سینمایی در این شبکه، به پایان رسیده است، بیانیه جدید سازمان سینمایی نشان از فاز جدیدی از این موضوع دارد.
در پی تذکرات مختلف به بعضی از سینماگران که مصالح عمومیِ سینمای ایران را رعایت نکرده و نسبت به پخش تیزر فیلمهایشان از شبکه جم، اقدام کردهاند به اطلاع میرساند:
پس از گفتوگو و توافقهای انجامشده با قوه محترم قضائیه و با توجه به تذکرات متعدد و اعلام مسئولان عالیرتبه قضائی، همکاری با شبکههای معاند، معاونت در جرم، تلقی میشود.
باتوجه به همکاری بسیار خوب اکثریت سینماگران محترم، در موارد اندکی، تخلف فوق الذکر مشاهده میشود.
باردیگر تأکید میشود درصورت پخش آگهی تبلیغاتی در شبکههای معاند از جمله جم، سازمان سینمایی با متخلفان بهشدت برخورد کرده و ادامه نمایش فیلم در سینماها و شبکه نمایش خانگی در هر مرحلهای که باشد، متوقف خواهد شد.
بیتردید، اهالی سینما در این شرایط، رونق و موفقیتهای بیمانند، اجازه نخواهند داد که برخی با رفتارهای سودجویانه، منافع کلیت سینما را با ایجاد حاشیههای بیمورد، تهدید کنند.
سازمان سینمایی با تأکید بر وظیفه ذاتی خود، اعلام میکند از طریق مجاری قانونی، نسبت به احقاق حقوق سینمای ایران در عرصه تبلیغ و بهرهگیری مناسب و مؤثر از امکانات فراگیر ملی، بهویژه صداوسیما، همچنان پیگیر است.
۰۹ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]