واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: به گزارش خانه ملت، مصطفی کواکبیان امشب(چهارشنبه ٥ آبان ماه) در نشست اتحادیه بین المجالس جهانی ضمن ابراز خرسندی برای حضور در بین نمایندگان کشورهای مختلف گفت:اختصاص شعار و عنوان اصلی اجلاس به موضوع " نقش مجالس در پیشگیری از نقض حقوق بشر بعنوان پیش درآمد بروز مناقشات" بسیار مناسب و متناسب با شرایط جاری در عرصه جهانی بویژه تحولات در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا است.
نماینده مردم تهران،ری،شمیرانات،اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی،افزود: پیشرفتهای زیادی که در عرصه تدوین مقررات حقوق بین الملل، حقوق بشردوستانه و حقوق بشر برای تنظیم مراودات و مناسبات میان کشورها، تقویت صلح و امنیت بین المللی و حفاظت و احترام به کرامت انسانی حاصل شده است، شاهد نادیده گرفتن و نقض گسترده و مستمر این مقررات و اصول اساسی ذیربط در نقاط مختلف جهان هستیم.
کواکبیان با بیان اینکه متاسفانه در موارد متعدد این نقض ها منجر به جرایم شدید شده است ، ادامه داد: که مصداق بارز جنایت علیه بشریت، جنایات جنگی ، نسل کشی و پاکسازی قومی در نقاط مختلف جهان است،بنابر این شاهد تضعیف ساختارهای سیاسی- اجتماعی کشورها، گسترش نا امنی و بی ثباتی، گسترش فقر و بی عدالتی، هدر رفتن سرمایه های مادی و انسانی و از دست رفتن فرصتها و امکانات ملتها هستیم. به همین خاطر و در نتیجه این وضعیت، حقوق بشر بصورت سیستماتیک در تمامی جنبه ها و اشکال آن شدیدا نقض می شود.
وی یادآور شد:از یک طرف بسیاری از این چالشها و بحرانها با نقض حقوق بشر و نادیده گرفتن حقوق اساسی ملتها و اشخاص شکل گرفته و ادامه می یابد و از طرف دیگر بروز و استمرار این وضعیت باعث نقض گسترده، مستمر و سیستماتیک حقوق بشر می گردد.
کواکبیان افزود:به عبارت دیگر نقض شدید حقوق بشر موجب تداوم چالشها و بحران ها می شود و استمرار بحرانها زمینه ساز نقض حقوق بشر است. بنابر این باید برای این سیکل معیوب چاره جویی کرد.
وی با بیان اینکه نمونه بارز و عینی نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر را در شرایط فعلی می توان در بحرانهای جاری در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا یعنی در فلسطین، سوریه، یمن، لیبی و بتحرین مشاهده کرد، اظهار کرد:ملت مظلوم فلسطین بیش از 70 سال است که از کلیه حقوق مسلم واساسی خود یعنی حق داشتن سرنوشت، سرزمین، حاکمیت و کشور و همچنین زندگی در صلح و آرامش و برخورداری از امکانات اولیه یک زندگی معمول در جنبه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و رفاهی محروم است.
این نماینده مردم در مجلس دهم،،افزود:تصور اینکه یک ملت بیش از 7 دهه تحت اشغال، تجاوز، حملات مستمر نظامی، همکاران گرا، محاصره، کشتار، آوارگی و بی خانمانی و محرومیت آن هم در مقطع زمانی که ادعای دفاع از حقوق بشر از جانب بسیاری بویژه قدرتهای بزرگ سربه فلک کشیده سخت می باشد. بی تردید رژیم صهیونیستی بدون حمایت گسترده برخی قدرتها بویژه آمریکا امکان انجام این جنایات را نداشت.
وی ادامه داد: این درحالی است که این قدرتها در داخل کشورهای خود با تبعیض نژادی و نقض گسترده حقوق بشر درگیرهستند اما وقیحانه اقدام به ایراد اتهام علیه دیگران می کنند و به بهانه دفاع از حقوق بشر و گسترش دمکراسی جنایات عدیده ای را در اقصی نقاط جهان مرتکب شده و می شوند.
کواکبیان بیان کرد:استفاده ابزاری و برخورد دو گانه این قدرتها با مقوله حقوق بشر برای اهداف شوم سیاسی و تنگ نظرانه مهمترین ضربه به مفاهیم والای حقوق بشری است که قطعا نه تنها کمکی به بهبود وضعیت حقوق بشر در عرصه جهانی نمی کند بلکه باعث تشدید اوضاع می شود.
کواکبیان افزود:بحران سوریه که در همان مراحل ابتدایی امکان حل و فصل از طریق گفتگو میان طرفهای مختلف سوری داشت، با دخالت برخی قدرتها و کشورهای منطقه و حمایت صریح و آشکار آنان از گروههای افراطی و تروریستی منجر به یک فاجعه انسانی در سوریه شد که تبعات و پیامدهای مخرب انسانی و امنیتی آن نه تنها منطقه، بلکه نقاط مختلف جهان را متاثر نمود. البته واقعیت این است که ریشه اصلی شکل گیری القاعده، جبهه النصره، داعش و گروههای مشابه را نباید صرفا به تحولات جاری در سوریه و عراق دانست. ریشه آن به ترویج تفکر افراطی گرایی توسط برخی کشورها در اقصی نقاط مختلف جهان باز می گردد.
وی ادامه داد:جمهوری اسلامی ایران مفتخر است از همان ابتدای ظهور این گروهها در منطقه از کشورهای خط مقدم مبارزه با این گروهها حمایت کرد. همچنین با شناخت عمیق از پیامدهای مخرب گسترش فعالیت این گروهها برای صلح و امنیت بین المللی، ایده جهان علیه خشونت و افراط گرایی خشونت آمیز را به مجمع عمومی در سال ۲۰۱۳ مطرح کرد که با استقبال کشورهای عضو سازمان ملل مواجه شد.
این نماینده مردمدر مجلس شورای اسلامی عنوان کرد:در شرایط حساس جاری مجالس کشورها مسئولیت ویژه ای در زمینه حفاظت از حقوق بشر، کرامت انسانی و جلوگیری از نقض مقررات حقوق بشر بر عهده دارند. مجالس کشورها در سطح ملی می توانند با تصویب مقررات و قوانین صریح و روشن و نظارت دقیق و مستمر بر اجرای آنها نقش موثری در این زمینه ایفا کنند. تعامل مستمر نمایندگان مجالس کشورها بایکدیگر ظرفیت بالایی در حل و فصل چالشها و بحرانهای جاری در عرصه جهانی را دارد. شعار اصلی نشست جاری اتحادیه بین المجالس موید نقش کلیدی مجالس و این اتحادیه در عرصه حل و فصل چالشهای جاری، جلوگیری از نقض حقوق بشر و حفظ کرامت انسانی است.
رییس هیئت ایران در اتحادیه بین المجالس در پایان تصریح کرد: به نمایندگی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که مبتنی برمکتب انسان ساز و حیات بخش و مدافع راستین حقوق بشر یعنی اسلام ناب محمدی (ص) است آمادگی خویش را برای همکاری فعال و سازنده با همکاران خود بصورت دوجانبه و چندجانبه برای تحقق اهداف متعالی حفاظت از حقوق بشر و کرامت انسانی اعلام می نمایم.
۰۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]