تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): فضاى هر ظرفى در اثر محتواى خود تنگ‏تر مى‏شود مگر ظرف دانش كه با تحصيل علوم، فضاى آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834618943




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هرگز دست کودکان را نکشید


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: هرگز دست کودکان را نکشید
آرنج، قسمت فوقانی استخوان ساعد و پایینی استخوان بازو را به هم متصل می کند و در کودکان، امکان دررفتگی رباط های (لیگامان ها) اطراف سر آرنج وجود دارد.
کارشناسان هشدار می دهند که گرفتن دست کودک و کشیدن آن می تواند باعث دررفتگی آرنج شود که باعث درد در اندام فوقانی می شود. با بزرگ شدن کودک، بدن او کمتر مستعد این آسیب است.

دررفتگی آرنج دست کودکان

کودکان یک تا چهار ساله رباط های ضعیف و استخوان های تکامل نیافته ای دارند، به این معنی که مستعد ابتلا به وضعیتی به نام "آرنج کشیده شده" (nursemaid"s elbow) یا دررفتگی آرنج هستند. با بزرگ شدن کودکان، بدن آنها کمتر مستعد این آسیب است.

آرنج، قسمت فوقانی استخوان ساعد و پایینی استخوان بازو را به هم متصل می کند و در کودکان، امکان دررفتگی رباط های (لیگامان ها) اطراف سر آرنج وجود دارد.

وضعیت آرنج کشیده شده یا دررفتگی آرنج زمانی ایجاد می شود که رباط ها دچار دررفتگی و یا پارگی می شوند که در برخی مواقع، حتی بر اثر اعمال یک نیروی جزئی ایجاد می شود. در صورتی که دست کودکان دچار کشیدگی گردد ، سر استخوان زند زبرین در ناحیه آرنج از داخل لیگامان نگهدارنده اش دچار حالت نیمه دررفتگی می شود. این آسیب همچنین می تواند به واسطه بالا کشیدن کودکان از ناحیه دست ها، گرفتن و کشیدن بازوی آن ها، غلتاندن ناشیانه آنها در خواب و یا در موارد زمین خوردن ایجاد شود. به گفته کارشناسان، هر گونه نیروی کششی ناگهانی و اضافی به قسمت فوقانی بازو به طور بالقوه باعث آسیب به مفاصل این اندام می شود.

دکتر علی مرجائی ، متخصص ارتوپدی به سئوالات زیر در این باره پاسخ می دهند.

علت کشیدگی آرنج در بچه ها (PULLED ELBOW) یا نیمه دررفتگی سر استخوان رادیوس (زند زبرین) در آرنج چیست؟

در کودکان خردسال ، لیگمان های نگهدارنده استخوان ها در آرنج هنوز از استحکام کافی برخوردار نیستند . در صورتی که دست کودکان دچار کشیدگی گردد ، سر استخوان زند زبرین در ناحیه آرنج از داخل لیگامان نگهدارنده اش دچار حالت نیمه دررفتگی می شود. این اتفاق  گاهی هنگام بازی با هم سن و سال ها رخ می دهد و گاهی والدین یا فرد بزرگ تر برای بلند کردن کودک ، او را از مچ دست گرفته و می کشند . ولی اشاره به این نکته ضروریست که کشیدگی دست در بچه ها منحصر به موارد فوق نبوده و حتی ممکن است هنگام استراحت یا خواب نیز رخ  دهد.

علائم بالینی کشیدگی دست در بچه ها چیست؟

این عارضه خود را با درد در اندام فوقانی مبتلا نشان می دهد. در کودکان خردسال تر مشخص کردن دقیق محل درد در ناحیه آرنج ممکن است به راحتی میسر نباشد و به همین خاطر والدین تصور کنند اتفاقی در ناحیه شانه یا مچ دست فرزندشان افتاده است. کودکان بزرگ تر بهتر می توانند محل دقیق تمرکز درد در ناحیه آرنج  را نشان بدهند.

ماحصل اینکه کودک در این وضعیت اندام فوقانی سمت مبتلا را بی حرکت نگه داشته ، از تکان دادن آن پرهیز می کند. در این موارد مشاهده می شود کودک اندام سمت مبتلا را از کنار تنه آویزان کرده و در برابر هر تلاشی برای حرکت دادن دست بخصوص خم کردن آرنج و چرخاندن دست به صورتی که کف دست به سمت بالا قرار بگیرد مقاومت می کند و یا دچار بی قراری می شود.
کشیدن دست کودکان

تشخیص کشیدگی آرنج در بچه ها چگونه داده می شود؟

پزشک معالج برای تشخیص این عارضه ، از شرح حالی مبتنی بر کشیده شدن دست کودک و در کنار آن از وضعیت قرارگیری دست بدون حرکت در کنار تنه استفاده می کند. در برخی از موارد یک یا چند مورد سابقه قبلی از اتفاق مشابه وجود داشته است که به تشخیص فعلی کمک می نماید.

از آنجا که کودکان خردسال در ابراز محل دقیق درد و ذکر شرح حال مشخص از حادثه رویداده ممکن است ناتوان باشند، لذا کلیه آسیب های اندام فوقانی از شکستگی های خفیف استخوانی تا آسیب های غضروف رشد از مچ دست گرفته تا آرنج و کتف می توانند در تشخیص افتراقی این عارضه قرار گیرند. پزشک معالج در کنار شرح حال با معاینه دقیقی که انجام می دهد ، محل دقیق درد ، حساسیت ، تورم یا تغییر شکل را در اندام شناسایی می نماید. در اکثر موارد جهت تشخیص کشیدگی آرنج دست در بچه ها نیاز به بررسی های رادیوگرافی نمی باشد و شرح حال و معاینه بالینی جهت رسیدن به تشخیص کافی است. در صورت هر گونه تردیدی ، انجام رادیوگرافی ساده از اندام فوقانی مبتلا و آرنج ، این عارضه را از هر گونه آسیب دیگری در اندام فوقانی افتراق خواهد داد.

درمان نیمه دررفتگی سر استخوان رادیوس (زند زبرین) در آرنج چیست؟

پزشک معالج با مانوری که انجام می دهد اقدام به  جااندازی می نماید . هنگام جااندازی شنیدن و احساس یک کلیک در ناحیه آرنج ، تشخیص صحیح عارضه و جا افتادن کامل آن را تأیید می نماید. از بین رفتن درد پس از چند دقیقه و شروع استفاده از دست نشان دهنده جا افتادن و بهبود عارضه می باشد. کودکان به دنبال کشیده شدن دست مستعد تکرار مجدد این عارضه هستند. لذا به خانواده توصیه می شود از کشیدن دست کودک یا بلند کردن کودک از مچ دست ها بپرهیزند

لذا می توان کودک را پس از اقدام به  جااندازی به فضای آرامی خارج از مطب برده و پس از چند دقیقه مشاهده کرد که کودک شروع به استفاده طبیعی از دست کرده و اجسام را می گیرد. در این وضعیت هم تشخیص قطعی شده و هم درمان با موفقیت انجام شده است و نیاز به بررسی رادیوگرافی جهت موفقیت جااندازی نمی باشد.

گاهی در کشیدگی دست در بچه ها قبل از اینکه کودک توسط پزشک ویزیت شود ، نیمه دررفتگی سر استخوان رادیوس (زند زبرین) در آرنج به طور خودبه خود جا می افتد و علیرغم شرح حالی که از کشیده شدن دست و عدم استفاده از عضو برای مدتی وجود داشته پزشک هنگام معاینه مشاهده می کند که کودک هیچ دردی نداشته و به خوبی از دست استفاده می کنند. این جا افتادن خودبه خودی ممکن است هنگام تعویض لباس کودک یا تلاش برای ژس برداری از دست در رادیولوژی اتفاق افتاده باشد.

مراقبت های پس از جااندازی کشیدگی آرنج در بچه ها چیست؟

پس از جااندازی نیاز به هیچ گونه اقدام درمانی خاصی وجود ندارد. نیازی به بستن عضو یا بی حرکتی نیست. تنها نکته مهم این است که این کودکان به دنبال کشیده شدن دست مستعد تکرار مجدد این عارضه هستند. لذا به خانواده توصیه می شود به این مهم دقت کرده و از کشیدن دست کودک  یا بلند کردن کودک از مچ دست ها بپرهیزند.

سیر بالینی کشیدگی آرنج دست در بچه ها چیست؟

کودکان مبتلا به شلی لیگامانی در ناحیه آرنج که دچار نیمه دررفتگی در آن ناحیه می شوند، با پایان سن پنج سالگی بهبود پیدا کرده و با استحکام عناصر بافت نرم در ناحیه آرنج این عارضه دیگر تکرار نمی شود. لذا بعد از پنج سالگی به ندرت با چنین عارضه ای در کودکان روبه رو می شویم. کشیده شدن دست در کودکان در سال های بعد هیچ گونه عارضه ای به همراه نخواهد داشت.

منابع: ایرنا









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن