واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: لزوم توجه ویژه مسئولین برای احیای مجموعه صاحب آباد تبریز
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز، توجه ویژه مسوولین برای احیای بزرگترین و تاریخی ترین میدان شهری کشور در مجموعه صاحب آباد تبریز را خواستار شد.
فریدون بابایی اقدم، بر لزوم توجه ویژه شهرداری تبریز و سازمان میراث فرهنگی جهت احیای مجموعه صاحب آباد تبریز تا سال ۲۰۱۸ تاکید کرد و گفت: مجموعه صاحب آباد تبریز یکی از عظیم ترین مجموعه های تاریخی کشور است که الگوی میدان نقش جهان اصفهان بوده و دو برابر میدان نقش جهان وسعت و عظمت داشته است. وی ادامه داد: اما اکنون به دلیل فرسایش ناشی از گذشت زمان و زلزله های ویرانگر تبریز در ادوار گذشته، از این مجموعه تاریخی جز چند اثر تاریخی در معرض تخریب چیزی باقی نمانده است و آن هم، نیازمند مرمت و توجه ویژه مسئولین است.
رئیس کمسیون شهرسازی و معماری شورایشهر افزود: طبق اعلام کارشناسان، میدان صاحب الامر نه تنها به لحاظ وسعت، بلکه به لحاظ قدمت نیز قدیمیترین نمونه میدان شهری موجود در کشوراست و بر اساس این اهمیت، باید با همکاری ارگانهای مختلف، قسمت اصلی این میدان عظیم را دوباره احیا نموده و به عنوان یکی از مراکز گردشگری تبریز در ۲۰۱۸ معرفی کرد . بابائی اقدم اضافه کرد: خوشبختانه مرمت و بهسازی این مجموعه، در دستور کار شهرداری تبریز قرار گرفته که نیازمند کمک ارگانهای مختلف دولتی جهت مرمت و احیاء این میدان تاریخی و اماکن تاریخی محدوده میدان، شامل مسجد و کاروانسرای حسن پادشاه، حمام جهانگیر خان و تعدادی دیگر از بناهای قدیمی است. وی همچنین گفت: متاسفانه بیش از ۲۰ سال است که میخواهیم میدان صاحبالامر را احیا کنیم، همه مسئولان نیز در خصوص لزوم این اقدام، موافق هستند، اما در مرحله اجرا با مشکلات و بی توجهی های فراوانی روبرو هستیم.
این عضو شورای شهر، قرار گرفتن حدود ۷۰ مغازه در محدوده این میدان تاریخی را عامل اصلی تعویق پروژه خواند و افزود: احیای این میدان، نیازمند توجه ویژه دولت و مجموعههای ذیربط، به خصوص وزارت راه وشهرسازی است؛ چرا که با تملک و آزاد سازی مغازه های فوق، کلیت میدان آزاد سازی شده و با اقدامات مرمتی لازم تبدیل به یکی از بهترین اماکن گردشگری تبریز خواهد شد. بابایی اقدم بر لزوم تطبیق پروژه های شهری تبریز با اهداف تبریز ۲۰۱۸ نیز اشاره و اعلام کرد: مسافرو گردشگری که در ۲۰۱۸ به تبریز سفر خواهد کرد، برای دیدن پلها و ساختمانها به تبریز نخواهد آمد؛ بلکه اشتیاق آنها برای دیدن اماکن تاریخی و گردشگری تبریز است؛ لذا شهرداری تبریز میبایست در این مدت اندک یک ساله تمام توجه خود را صرف احیاء و ساماندهی اماکن تاریخی و گردشگری تبریز همچون مجموعه صاحب آباد، بازار تاریخی تبریز، ربع رشیدی و دو کمال کند تا با احیاء و ساماندهی این قسمتها، با دستی پر میزبان گردشگران کشورهای مختلف اسلامی باشیم. وی خاطرنشان کرد: با پشت سر گذاشتن دوره آزمون و خطا در حوزه شهرسازی، میراث آشفتهای به بار آوردهایم که ساماندهی آن بسیار زمانبر است؛ با این حال، هنوز هم معتقدم که دیر نشده و میتوان با تکیه بر توان فنی و تخصصی شهرسازان مطرح کشورمان، ایرادات شهرسازی گذشته را رفع کرد.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر، با اشاره به این که مشاوران اروپایی در اجرای برنامههای توسعه شهری کشورما، اولین قدمی که برداشتند، احداث بیرویه خیابانها بود، یادآور شد: با احداث خیابانهای مستمر، بازار تاریخی و محلات قدیمی، تکهپارچه شدند وهمین امر موجب شد امروز، ساختار شهری تبریز فاقد یک «مجموعه تاریخی» باشد و تنها «لکههای تاریخی» در برخی نقاط شهر دیده شود.
بابائی اقدم با بیان اینکه شهرسازی امروز در حال "بازگشت به خویشتن خویش” است، اضافه کرد: خوشبختانه در تبریزهم اقداماتی در این خصوص صورت گرفته؛ اما مسلماً تا رسیدن به نقطه مناسب، فاصله زیادی وجود دارد. وی در پایان اظهار امیدواری کرد با همت مسئولان شهری و کشوری، به زودی شاهد احیاء بزرگترین میدان تاریخی ایران در قلب تبریز کهن باشیم.
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]