واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: سیر ایمنی پرواز در تاریخ هوانوردی جهان
"باید"های غمانگیزی که هواپیما را ایمنتر کردند با سقوطها و تلفات جانی بسیار برای هواپیماسازان روشن شده است.
خون انسانهای بیگناه با اولین جت مسافری جهان یعنی هواپیمای «کامت» ساخت انگلستان ریخته شد؛ جایی که پنجره های مستطیلی شکل باعث میشد تنش در اطراف گوشههای نوک تیز پنجره ها زیاد شود و هواپیما در اثر فشار کابین، در سالهای ۱۹۵۴ و ۱۹۵۶ در میان آسمان از هم بپاشد و بعدها پنجره هواپیماها با بهای خون این انسانها دایرهای یا بیضی شکل شود.
به گزارش روزنامه دنیای خودرو، باید خون انسانها در پرواز های بوئینگ ۷۳۷ «یو اس ایر» در سالهای گذشته می ریخت تا متوجه شوند شیر دوطرفه سکان عمودی هواپیمای ۷۳۷ مشکل دارد و ناگهان در سرمای زیاد هوا قفل میشود و عکس عمل میکند.
باید انسان هایی در بمبگذاری هواپیمایی هند و پن امریکن در سالهای ۱۹۸۶ و ۱۹۸۸ کشته میشدند تا قوانین سخت گیرانه ای برای ورود چمدان های مسافران به هواپیما وضع شود.
باید هموطنانمان در پرواز توپولف ۱۵۴ کاسپین در اثر برخورد با هواپیمای حامل دهها تن سوخت به زمینهای کشاورزی قزوین کشته می شدند تا این هواپیما از ناوگانمان کنار گذاشته شود تا دیگر از عدم ساپورت قطعات توپولف و بدعهدی از جانب روسیه در امان باشیم.
باید ۲۲۸ نفر با یک هواپیمای ایرباس ۳۳۰ به درون اقیانوس اطلس سقوط میکردند تا ایرباس به نقص لوله پیتوت و اتوپایلوت این هواپیما پی ببرد و آن را اصلاح کند تا بقیه زنده بمانند.
باید ۹ نفر با صندلیهای خود از یک بوئینگ ۷۴۷ آمریکا به آسمان پرتاب میشدند تا بوئینگ طراحی در قسمت بار خود را به گونهای تغییر دهد تا دیگر در هنگام پرواز باز نشود.
باید دهها دانش آموز در میان آسمان با یک توپولف به هواپیمای دیگری برخورد میکردند تا قوانین و مقررات محکمتری در نحوه و تقدم سیستم های هواپیما و تعامل با برج کنترل وضع شود.
آری باید خونها ریخته میشد تا ایمنتر پرواز کنیم. بهای پرواز ایمن تر ما را خانواده های زیادی با داغ دل عزیزانشان دادند و همه مسافران هوایی به نوعی مدیون آن ها هستند و خونها ریخته خواهد شد تا نسلهای بعدی ما، ایمن و ایمنتر پرواز کنند.
ارمغان علم؛ نجات 298 نفر در سقوط
چندی پیش پرواز ۲۱۴ آسیانا از سئول، حین نشستن در فرودگاه بین المللی سان فرانسیسکو دچار سانحه شد. بیش از ۳۰۰ مسافر و خدمه در این پرواز حضور داشتند ولی تنها ۲ نفر از آنها جان باختند. نکته جالب توجه ابداع و ساخت تجهیزاتی است که در هنگام حادثه بتواند از کشته شدن مسافر و خدمه جلوگیری کند.در ادامه به ۳ ابداع مهم را که جان بسیاری افراد را در سانحه پرواز ۲۱۴ که شنبه اتفاق افتاد نجات داد، میپردازیم.
صندلی 16G برای هواپیماها
از سال ۲۰۰۹ به بعد، هواپیماها ملزم به داشتن صندلیهای 16G هستند، صندلی هایی که قادر به تحمل فشاری ۱۶ برابر قوی تر از جاذبه در سطح زمین باشند تا حین سقوط هواپیما تکه تکه نشوند و به مسافرین صدمه نزنند.
صندلیهای 16G به دقت و با استفاده از آدمکهای مصنوعی که شتابسنج در سرشان قرار دارد، تست میشوند تا صدمات احتمالی به نواحی سر، گردن و ستون فقرات شناسایی و تا حد امکان از وقوعشان جلوگیری شود. این صندلی ها روی هواپیماهای ساخته شده از سال ۱۹۸۸ به این سو نصب شده اند ولی در سال ۲۰۰۹ بود که استفاده از آنها روی هواپیماهای قدیمی تر از ۱۹۸۸ هم الزامی شد. استاندارد قبلی 9G نام داشت.
موادی با قابلیت به تعویق انداختن آتش سوزی
هواپیماهای مسافرتی با مواد بسیار مقاومی ساخته می شوند که در مقابل شعله های آتش مقاوم هستند، شعله هایی نظیر آنچه در حادثه فرودگاه سان فرانسیسکو به جان هواپیما افتاد. از دیواره ها گرفته تا سقف تقریبا هر چیزی به نوعی پوشش مقاوم در برابر آتش، تقویت شده است. این مواد طوری هستند که بعد از دور شدن شعله از آنها، سوختنشان نیز متوقف می شود.
شلنگ های آتش نشانی مجهز به دوربین
به گزارش وال استریت ژورنال، آتش نشانان در جریان حادثه اخیر از سرلوله هایی استفاده کردند که به دوربین مجهز شده بودند. در نتیجه بدون اینکه نیاز باشد افراد وارد محل آتش سوزی شوند، با استفاده از تصاویر دریافتی از دوربین ها، آب را درست به نقاط مورد نظر شلیک می کردند و این به اطفای سریع تر حریق کمک کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۴ - ۰۳ آبان ۱۳۹۵ - 24 October 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]