تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس نيّتش خوب باشد، توفيق ياريش خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850759244




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ثبت رکورد بی‌سابقه ایران در صنعت نیروگاهی جهان


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ثبت رکورد بی‌سابقه ایران در صنعت نیروگاهی جهان
در همدان تصمیم گرفته شد تا با کاری بی‌سابقه در جهان برای نیروگاهی که در مدار بهره‌برداری است، اقدام به طراحی و ساخت برج خنک‌کننده خشک شود و واحدهای حرارتی نیروگاه به‌صورت برج ترکیبی خشک و تر درآید که این تصمیم با توانمندی داخلی به اجرا رسید.
تسنیم: یکی از بخش‌های مهم واحدهای حرارتی تولید برق، برج‌های خنک کننده (Cooling tower) است. آبی که از کندانسور یک نیروگاه عبور می‌کند، باید خنک شود که این کار با استفاده از برج‌های خنک‌کن صورت می‌گیرد.

برج خنک کننده در واقع یک دودکش بزرگ است که در پایین هوای سرد را به درون خود می‌کشد و پس از انتقال حرارت بین هوای سرد و آب گرمی که از کندانسور به برج خنک کننده منتقل شده، در بالا هوای گرم را تخلیه می‌کند.

اساس کار تمام برج‌های خنک کننده بر مبنای ایجاد سطح تماس بیشتر بین جریان آب گرم و هوای سرد و در نتیجه تبادل حرارتی بین این دو است که برج‌های خنک کننده به‌لحاظ نوع تماس آب و هوا به دو گروه برج‌های تر (مدار باز) و برج‌های خشک (مدار بسته) تقسیم می‌شوند.

در زمان انجام مطالعات برای ساخت نیروگاه مشخص می‌شود که از چه نوع برجی می‌توان استفاده کرد، اگر محل نیروگاه به‌اندازه کافی به منابع آبی دسترسی داشته باشد از برج‌های خنک کننده تر که نسبت به برج‌های خنک کننده خشک ارزان‌تر تمام می‌شود و بازدهی بیشتری دارد استفاده می‌شود و اگر منابع در دسترس آبی در محل احداث نیروگاه کافی نباشد، برج‌های خنک کننده نیروگاه حرارتی به‌صورت برج خشک ساخته می‌شود.

در نیروگاه حرارتی شهید مفتح همدان در زمان احداث نیروگاه، طراحی برج‌های خنک کننده به‌صورت برج تَر صورت گرفته بود. در سال 1360 به‌دنبال رشد مصرف در غرب کشور و افت ولتاژ در این منطقه، وزارت نیرو مطالعه یک نیروگاه هزار مگاواتی را به شرکت توانیر واگذار کرد تا در غرب کشور که تا آن زمان هیچ نیروگاهی نصب نشده بود، آن را احداث کند.

مطالعات این نیروگاه تا سال 61 انجام شد و با توجه به شرایطی که در منطقه دشت فامنین وجود داشت، از جمله نزدیکی به خط انتقال گاز، نزدیکی به شاهراه‌های انتقال سوخت مایع، وفور آب در منطقه و... این دشت به‌عنوان نقطه ساخت نیروگاه همدان انتخاب شد و از آنجایی که آب در این دشت به‌وفور یافت می‌شد، سیستم‌های خنک کننده نیروگاه بر اساس برج تَر در نظر گرفته شد.

به‌گفته «امیر نریمانی» مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح همدان، در سال 61 وفور آب در این منطقه به‌حدی بود که برخی از زمین‌ها به‌خاطر نیاز به زهکشی به‌صورت بایر رها شده بودند و قابل کشت نبودند و تصور می‌شد با احداث نیروگاه و برداشت آب از منابع زیرزمینی کار زهکشی هم خود به خود انجام می‌شود.

وضعیت 32ساله بارش‌های منطقه در مطالعه ساخت نخستین نیروگاه هزار مگاواتی غرب کشور مورد توجه قرار گرفته بود و نشان می‌داد که تا 20 میلیون مترمکعب برداشت سالیانه آب توسط نیروگاه، هیچ مشکلی برای منطقه و نیروگاه ایجاد نمی‌کند، غافل از اینکه در سالهای بعد شرایط اقلیمی به‌شدت تغییر می‌کند و بارشها به‌شدت کم می‌شود.

کاهش بارش‌ها در دو دهه اخیر از یک سو و برداشت‌های بی‌رویه از منابع زیرزمینی آب منطقه از سوی دیگر موجب شد تا نیروگاه شهید مفتح همدان با مشکل کمبود دسترسی به آب برای ادامه فعالیت مواجه شود، ازاین‌رو تصمیم گرفته شد تا با انجام اقدامی بی‌سابقه در جهان، برای نیروگاهی که در مدار بهره برداری است، اقدام به طراحی و ساخت برج خنک کننده خشک شود و واحدهای حرارتی نیروگاه به‌صورت برج ترکیبی خشک و تر درآید.

در جهان واحدهای خنک کننده ترکیبی وجود دارد اما طراحی واحدهای ترکیبی نیز پیش از به مدار بهره برداری آمدن واحد و در زمان ساخت یک واحد حرارتی صورت می‌گیرد و اینکه در زمان در مدار بودن یک واحد حرارتی تولید برق، تغییر در ساختار برج‌های خنک کننده ایجاد شود و برج کننده از تَر به خشک یا ترکیبی تبدیل شود، برای اولین بار در جهان در استان همدان ایران مورد توجه قرار گرفت.

برای این کار مکاتباتی با شرکت‌های مطرح سازنده برج‌های خنک کننده نیروگاهی در سطح جهان صورت گرفت که برخی تغییر در ساختار برج‌های خنک کننده برای واحد در مدار بهره برداری که تمامی تجهیزات آن بر اساس کارکرد با برج تَر طراحی و نصب‌شده را غیرممکن دانستند و برخی با ابراز تعجب از چنین طرحی و اشاره به شرایط تحریمی علیه ایران، جواب مکاتبات ایران را ندادند.

وزارت نیرو پس از اینکه جوابی از شرکت‌های بین المللی نگرفت، با بررسی توانمندی‌های موجود در داخل کشور، با همکاری چند شرکت و دانشگاه ایرانی اقدام به طراحی این فرآیند کرد.

طراحی بنیادی این تغییر ساختار توسط شرکت‌ها و دانشگاههای داخلی از سال 83 شروع شد. در سال 90 در حالی که طراحی این ساختار و طراحی جزئیات اجرایی آن با موفقیت توسط متخصصان داخلی به انجام رسیده بود و کار اجرایی آن در دست انجام بود، ظرفیت تولید برق نیروگاه شهید مفتح همدان به‌دلیل کمبود شدید آب در دشت فامنین و کارکرد ناقص برج‌های تَر نیروگاه به کمتر از نصف رسید و در سال 90 تولید برق در این نیروگاه با 45 درصد ظرفیت انجام شد.

روند افت تولید در نیروگاه شهید مفتح همدان ادامه پیدا کرد و در سال 93 میزان ظرفیت عملی تولید برق در این نیروگاه به 30 درصد ظرفیت اسمی رسید و در خرداد 94 تنها 20 درصد از ظرفیت نیروگاه برای تولید برق قابل استفاده بود.

با به مدار بهره برداری آمدن برج خشک واحد اول نیروگاه در مرداد 94 و تبدیل سیستم خنک‌کن واحد اول نیروگاه شهید مفتح همدان از حالت برج تَر به استفاده از برج تَر موجود و برج ترکیبی با مبدل، موجب شد تا استفاده از ظرفیت‌های واحد اول 250 مگاواتی این نیروگاه نزدیک به ظرفیت اسمی محقق شود.

این کار که با هزینه‌ای 55 میلیارد تومانی انجام شده، برای واحد دوم نیروگاه نیز در دست انجام است. نیروگاه شهید مفتح همدان 4 واحد 250 مگاواتی دارد که مقرر شده یک به یک برای تمامی واحدها، این سیستم پیاده سازی و اجرا شود.

با بهره برداری از این سیستم و نصب و بهره برداری از آن در هر 4 واحد نیروگاه، میزان مصرف آب هر واحد نیروگاه به 600 هزار مترمکعب کاهش می‌یابد و بدین ترتیب سالانه 80 درصد، معادل 2 میلیون و 400 هزار  مترمکعب در مصرف آب هر واحد صرفه‌جویی می‌شود؛ این درحالی است که میزان مصرف پیشین آب این نیروگاه با سیستم تَر حدود 3 میلیون مترمکعب در هر واحد بوده است.

مصرف آب نیروگاه شهید مفتح همدان در حال حاضر از 2 مترمکعب در تولید هر مگاوات به 1.47 مترمکعب کاهش یافته است. با در مدار قرار گرفتن برج خشک برای هر 4 واحد، این میزان به 0.25 مترمکعب در هر مگاوات می‌رسد.






تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن