واضح آرشیو وب فارسی:تابناک:
«شما برنده ... شدهاید»؛ اگر جای خالی را با کلماتی مانند گوشی همراه، سکه بهار آزادی، ساعت و غیره پرکنید، جمله ای حاصل خواهد شد که برای همه مان آشناست. هم آشنا و هم دردناک!
به گزارش «تابناک»، داستان پیامکهای تبلیغاتی و ممکن نبودن فرار از آنها، داستانی قدیمی برای مشترکان تلفن همراه در کشورمان است. آنقدر قدیمی که همه با آن به نوعی کنار آمده اند و با پذیرش این نکته که راه گریزی از آنها ندارند، حتی زحمت اعتراض به مسئولان را هم به خود نمیدهند.
البته تجربه اعتراضات رقم خورده در این خصوص نیز در این رویکرد بی تاثیر نبوده است. اینکه به یاد میآوریم به رغم وعده های مسئولان مختلف و عتاب و خطاب قرار دادن اپراتورها در خصوص مراقبت از مشترکانشان در این خصوص، نه تنها این معضل رفع نشد، بلکه نوع رسمی آن نیز گریبانگیر مردم شد.
همان پیامک هایی که با نام «سرویس ارزش افزوده» خوانده میشوند، هیچ عایدیای برای جامعه هدف خود یعنی مشترکان تلفن های همراه ندارند و به هیچ عنوان قابل حذف کردن نیستند. پیامک هایی که بابت دریافت یا ارسالشان، مبالغ گزافی به صورتحساب مشتریان افزوده میشود و در عین حال، غیرقابل اعتراض به نظر میرسند.
اما آنچه اشکالات آزاد بودن ارسال پیامک به شمارههای مردم را زیادتر میکند، کلاهبرداری هایی است که به این شیوه صورت میگیرد و به پروندههای فراوان قضایی منجر میشود. به این صورت که برخی سودجویان با ارسال پیامک های مختلف به مردم، از میان افراد ناآگاه و کمتر آگاه، برخی را شکار کرده و به اصطلاح سرکیسه میکنند.
نمونه آشکار این اتفاق، پیامک های چوپان دروغگوست که هنوز به وفور به دست مشترکان میرسد و حکایت از آن دارد که هنوز با استفاده از آن، شمار زیادی از مردم را میشود فریفت و اموالشان را غارت کرد. آن هم در حالی که اگر راهی برای معرفی این شیادان به مسئولان انتظامی و قضایی و تحت پیگرد قرار دادن ایشان وجود میداشت، وضع این گونه نمی بود.
در چنین شرایطی عجیب نیست که ببینیم برخی از کلاهبرداران و سودجویان با راه اندازی سامانه های پیامکی، در مقیاس انبوه تر برای جیب مردم کیسه بدوزند و تلاش کنند در برهوت نظارت در این عرضه، اموال مردم را به یغما ببرند. اتفاقی که با توجه به لو رفتن اطلاعات مشترکان تلفن همراه، شکل خطرناک تری یافته است.
به این صورت که برخی سودجویان، با سواستفاده از اطلاعات مشترکان تلفن همراه، اقدام به ارسال پیامک هایی حاوی نام و نام خانوادگی این افراد برای ایشان کرده و از مشترکان میخواهند آدرس محل سکونتشان را در پاسخ به پیامک، ارسال نمایند. به این بهانه که برنده چند جایزه شدهاند و با ارسال آدرس خواهند توانست وایز خود را دریافت نمایند.
پیامکی وسوسه برانگیز که فهرست جوایز درج شده در آن میتواند هوش از سر هر کسی ببرد، تا جایی که بپذیرد به ازای دریافتشان، مبلغ گزافی به پستچی بپردازد. آن هم در حالی که اقلام درج شده در پیامک به عنوان جایزه، همه بی کیفیت و به نوعی بنجول هستند و با نرخی بسیار بسیار کمتر از هزینه پستی، قابل خریداری میباشند.
اما براستی چه کسی پشت پرده این کلاه برداری ها نشسته و پول مردمِ بی خبر را به جیب میزند؟ اصلا از کجا میشود فهمید شماره های سامانه های مختلف پیامکی متعلق به چه فرد یا نهادی است و در صورت بروز مشکل، به کجا میتوان شکایت برد؟ آیا مرجعی برای پاسخگویی در این زمینه وجود دارد؟ برای مشورت و راهنمایی طلبیدن چطور؟ به نظرتان چرا برخی با مراجعه به موتورهای جستوجوی اینترنتی تلاش دارند در این باره تحقیق نمایند؛ برای آنکه مرجعی در این خصوص وجود ندارد یا به دلیل دیگری؟
با جستوجوی شماره ارسال کننده پیامک در موتور جستوجوی گوگل درخواهیم یافت شمار زیادی از هموطنانمان که در معرض این کلاهبرداری واقع شدهاند، تلاش کرده اند تا درباره منبع ارسال این پیامک ها اطلاعاتی به دست آورند. راهکاری بی فایده که برخی از سر ناچاری به آن پناه میآورند.
۲۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]