واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
سندروم راپانزل به چه عارضه ای گفته می شود افرادی که عادت به خوردن مو دارند به این سندرم مبتلا هستند این موها دفع نمی شوند و درون معده به شکل یک توده بزرگ جمع می شوند این توده باعث آسیب های جبزان ناپذیر و حتی مرگ افراد خواهد شد و با عمل جراحی قابل برداشتن است سندرم راپانزل باعث خونریزی از معده و پاره شدن دیواره معده می شود و در صورت عدم درمان به موقع بیمار جان خود را از دست خواهد داد .
پزشکان از معده یک زن که هویتش فاش نشده است یک توپ گره خورده از تارهای مو به اندازه یک طالبی خارج کردهاند. وی به دلیل دلدرد بسیار شدید، استفراغ و عدم توانایی در هضم مواد غذایی به بیمارستان مراجعه کرد.
این توده موهای به هم پیچیده کل فضای معده و بخشی از روده این زن را فراگرفته بود و در صورت عدم جراحی به زودی باعث مرگ او می شد.
این بیماری سندروم “راپانزل” (RapunzeL) نام دارد و به تازگی در جهان نمونه های متعددی از افراد مبتلا به آن شناسایی شدهاند. در اکثر موارد فرد دچار وسواس کندن موی سر، شروع به خوردن موهای کنده شده می کند به طوری که موها در معده او جمع شده و مسیر دستگاه گوارش را مسدود می کنند. در نهایت فرد با علائم بالینی شدید از جمله تهوع,درد معده, تورم شکم و عدم توانایی خوردن مواد غذایی مواجه میشود.
علت اورژانسی بودن این عارضه ایجاد خونریزی از معده و پاره شدن دیواره معده در اثر فشار تارهای مو است که می تواند سبب مرگ فرد می شود.
پزشکان پس از شش روز این زن 36 ساله را از بیمارستان مرخص کرده و برای جلوگیری از بروز مجدد این عارضه، او را به متخصص روانشناسی معرفی کرده اند تا تحت درمان کنترل استرس قرار گیرد.
سندروم راپانزل (وسواس موخوری) در میان زنان شیوع بیشتری در مقایسه با آقایان داشته و از سنین خردسالی شروع می شود. افراد مبتلا به این عارضه موی سر خود، عروسک، فرش یا هر وسیله دیگری را کنده و می خورند. بسته به جنس تارهای مو، معده قادر به جذب یا دفع آنها نیست و تارهای مو در معده باقی میمانند.
این اختلال علتهای زیادی دارد و عوامل مختلفی در بروز آن نقش ایفا میکنند که از جمله آنها میتوان به جهش ژنتیکی، استرس، سوء تغذیه، ابتلا به بیماری های روانی، تنهایی و هراس اشاره کرد.
بهترین شیوه درمان برای مبتلایان، رواندرمانی است و به گفته کارشناسان هر چقدر در سنین پایین تر این اختلال تشخیص داده شود، درمان آن موثرتر خواهد بود چرا که با افزایش سن حالت مزمن پیدا کرده و درمان آن به سختی صورت میگیرد.
منبع: Dailymail
22 مهر 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]