تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن را بر مؤمن، هفت حق است. واجب ترين آنها اين است كه آدمى تنها حق را بگويد، هر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804262793




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پای «بزهای اسپانیایی» هم به کشورمان باز شد!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک:

اینکه واردات چگونه می‌تواند الگوی اقتصاد مقاومتی را پیش ببرد، سوالی است که ظاهرا برخی از مسئولان پاسخش را یافته‌اند؛ از جمله تصمیم سازان بنیاد مستضعفان که اتفاق عجیبی را رقم زده‌اند.

به گزارش «تابناک»، واردات انواع و اقسام میوه‌های خارجی، برنج، گندم، چای، حبوبات، شکلات و دیگر محصولات ریز و درشت مصرفی کم بود که واردات محصول جدیدی نیز در دستور کار قرار گرفت؛ محصول که نه، بلکه گونه جانوری خاصی که قرار است در صف تولید محصولات جدید قرار گرفته و فرآورده‌های مختلفش به زودی میهمان سفره ایرانیان شود.

البته پیشتر انواع نژادهای دام و طیور و حتی برخی گونه های خاص، مانند گوزن به کشورمان راه یافته و مراکزی جهت بهره برداری از محصولات مرتبط با آن دایر شده بود اما این بار ماجرا فرق دارد. فرقی که حتما با خواندن عنوان مطلب به آن پی برده‌اید و به عجیب بودنش واقفید.
 
پای «بزهای اسپانیایی» هم به کشورمان باز شد!




 

این بزها که از نژاد مورسیایی-گرانادایی، در راستای الگوی مقاومتی توسط مسئولان بنیاد مستصعفان کشورمان انتخاب شده و پس از خریداری در مسیر انتقال به کشورمان قرار گرفته اند. با این توضیح که برخی شان از نژاد گوشتی هستند و بعضی شان از نژاد شیری.

شاید جالب باشد که بدانید نخستین محموله این بزهای عجیب اسپانیایی -که قرار است به 3 هزار راس برسد، در اردیبهشت ماه امسال به کشور وارد شد و قرار است در دو فاز دیگر، در سال آتی به اتمام برسد. برنامه زمان بندی خاصی که با پیشرفت پروژه ساختمانی محل نگهداری از این دام ها هماهنگ شده است.

این در حالی است که چندی پیش یک روزنامه اسپانیایی، «لا اوپینیون مورسیا»، از سفر گروهی از کارآفرینان ایرانی به این کشور به منظور بازدید از منطقه مورسیا و دیدار با جمعی از مقامات اسپانیایی خبر داد و اعلام کرد خرید شش هزار بز از نژاد بومی این منطقه در دستور هیات ایرانی قرار گرفته است.
 

پای «بزهای اسپانیایی» هم به کشورمان باز شد!
 

خبری که می‌تواند حکایت از برنامه مسئولان ایرانی برای تکرار پروژه واردات این گونه به کشورمان داشته باشد. با این ملاحظه که ممکن است این اتفاق در نهاد دیگری در دستور کار قرار گرفته باشد و به بنیاد مستضعفان مربوط نباشد.
  

اما آنچه موجب شگفتی است، نه واردات این گونه خاص به کشور، که چرایی اتخاذ تصمیم به واردات این نوع بز در زیرمجموعه بنیاد مستضعفان است. بماند که از واکنش مسئولان نهادها و دستگاه های مختلف در این خصوص بی اطلاعیم و نمی‌دانیم از دید سازمان محیط زیست، سازمان دامپزشکی یا دیگر نهادهای مرتبط، واردات این حیوان بلامانع است یا خیر.

از این موارد که بگذریم، آنچه واردات بزهای اسپانیایی به کشورمان را مبهم جلوه می‌دهد، سرمایه گذاری بنیاد مستضعفان در این پروژه، آن هم در راستای الگوی اقتصاد مقاومتی است. چیزی شبیه تلاش برای توجیه این واردات. رویکردی که می‌توان با تکیه بر آن، واردات هر گونه دام و طیوری را در دستور کار قرار داد و آن را در راستای الگوی اقتصاد مقاومتی خواند.

این در حالی است که اگر به رقابت احتمالی این نوع دام با گونه های موجود در کشور و حتی دام های سنتی بیاندیشیم، واردات بزهای اسپانیایی ممکن است به وارد آمدن خسارت به دامپروری در کشورمان منجر شده و برخلاف اهداف اقتصادی کشور نیز ارزیابی شود. اتفاقی که اگر خطر حذف تدریجی نگاهداری از گونه بز ایرانی را هم به دنبال داشته باشد، مضر به نظر خواهد رسید و می‌بایست در خصوص آن مراقبت شدیدی نمود.
 

پای «بزهای اسپانیایی» هم به کشورمان باز شد!
 

به این فهرست بلند بالا، جای خالی نهادهایی مانند بنیاد مستضعفان در حمایت از کسب و کارهای موجود در کشور، به ویژه در مقوله دامپروری را می‌توان افزود و پرسید: چگونه است که به جای تکیه بر توان داخلی و تلاش برای ارتقا بهره وری تولید داخل، واردات از خارج در دستور کار قرار می‌گیرد؟ آیا می‌شود گونه ای خارجی که طی سالها به مدد دانشمندان دیگر کشورها پروارتر شده را انتخاب کرد، برای وارداتش اقدام نمود و بعد مدعی حرکت در راستای اقتصاد مقاومتی بود؟

اگر واردات این گونه، دیگر واردات ها را به دنبال داشته باشد چه؟ مثلا واردات داروها و واکسن های خاص این گونه، واردات تجهیزات ویژه جهت نگهداری این گونه، واردات متخصصین پرورش و نگهداری این گونه و...؟ اصلا آیا یکبار واردات بزهای اسپانیایی کفایت می‌کند یا بعد از مدتی می‌بایست بار دیگر شمار زیادی از این گونه را برای بهره بردن از نژاد ناب تر، وارد کرد؟!




۱۸ مهر ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن