واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: روحانی: امام حسین برای آرمان یک گروه خاص جان خود را فدا نکرد
مراسم عزاداری ایام شهادت حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام و یاران باوفای ایشان، یکشنبه شب با حضور حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی، در بانکوک پایتخت تایلند برگزار شد.
به گزارش ایسنا، رئیسجمهور که به شرق آسیا سفر کرده است، در این مراسم که علاوه بر هیأت ایرانی، جمعی از ایرانیان، علما و شیعیان مقیم تایلند نیز حضور داشتند، با اشاره به شب هشتم ماه محرم و اینکه امشب در عمده کشورهای جهان خیمهای به نام امام حسین (ع) برگزار میشود، گفت: امام حسین (ع) تنها به اسلام و شیعیان تعلق ندارد بلکه محبوب دل همه آزادگان عالم است.
روحانی با طرح این پرسش که "چرا امام حسین(ع) و عاشورا جاودانهاند و همه قلوب در برابر امام حسین خاضع هستند؟" گفت: امام حسین (ع) برای آرمان یک گروه خاص جان خود را فدا نکرد. هدف او ارزشهای جهانی بود و به همه بشریت تعلق دارد. امام حسین(ع) کشته راه آزادی است، او برای آزادی انسانها جان خود را داد و شهید راه حق، عدل، دادگستری و اصلاح جامعه بود.
وی با بیان اینکه "امام حسین(ع) برای از بین بردن فساد و اصلاح جامعه و برافراشته شدن پرچم هدایت انسانها قیام کرد"، افزود: اگر ما مسیر هدایت و نجات میخواهیم، امام حسین (ع) چراغ است و راه را به ما نشان میدهد. اگر در توفانها قرار گرفتیم، امام حسین کشتی نجات همه انسانها و حقطلبان عالم و همه آنهایی است که در برابر ظلم سر فرود نمیآورند و ذلت را انتخاب نمیکنند.
روحانی تصریح کرد: امام حسین(ع) شخصیتی است که در زندگی خود بین شهادت و ذلت، شهادت و شمشیر دشمن را انتخاب میکند. شعار هیهات منه الذله او شعاری جاودان و افتخاری برای همه شیعیان و انسانها است. او وارث همه پیامبران و صالحان بود. اگر هدف و آرمان جهانی و راه هدایت برای همه انسانها شد، آن فردی هم که وجودش را برای آن آرمان بلند فدا کرده، جاودانه خواهد شد.
رئیسجمهور اضافه کرد: خدا جاودان است و هرکس رنگ خدایی بگیرد، جاودان خواهد بود و برای انسان صالح و کسی که راه خدا را برگزیند، مرگ مفهوم ندارد. بزرگان و صالحان تاریخ و آنهایی که زندگی خود را برای نجات انسانها فدا کردند هیچوقت نمیمیرند و همیشه جاودانه هستند.
روحانی با اشاره به تعطیلی روز عاشورا در سراسر شبهقاره هند و شعار معروف گاندی مبنی بر اینکه "رهبر من برای آزادی این سرزمین، حسین بود"، یادآور شد: میلیاردها انسان در سراسر جهان به امام حسین(ع) احترام میگذارند، چراکه او راه اخلاق، جهاد و صلح را برگزید.
وی با بیان اینکه "امام حسین(ع) و امام حسن (ع) امامان جهاد و صلح بودند"، افزود: امام حسین (ع) جنگ را شروع نکرد، جنگ را دشمن شروع کرد و ایشان دفاع کرد. امام حسین، امام اخلاق، تواضع و محبت بود و در آخرین لحظات جنگ نیز پیوسته میخواست لشکر دشمن را هدایت کند و از این توفان نجات دهد و به راه حق هدایت کند.
بر اساس این گزارش، در این مراسم معنوی که اعضای هیأت همراه رئیسجمهور در سفر به تایلند و صدها تن از ایرانیان مقیم و شیعیان تایلندی حضور داشتند، محمدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در بانکوک، دکتر الیاس رئیس انجمن تحقیق و پژوهش اسلامی در تایلند و سید مبارک حسین رئیس انجمن فارغالتحصیلان ایران و تایلند و رئیس انجمن محبان ولیفقیه در تایلند نیز سخنان کوتاهی ایراد کردند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۵ - ۱۸ مهر ۱۳۹۵ - 09 October 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]