تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835744631
خیز ناتمام نفتی ها در بورس تهران
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه دنیای اقتصاد- هاشم آردم: شاخص کل بورس تهران طی معاملات روز گذشته با رشد ناچیز 34 واحدی (معادل 04/ 0درصد) مواجه شد و به عدد 77 هزار و 217 واحد رسید. ارزش معاملات خرد سهام و حقتقدم نسبت به میانگین ارزش معاملات روزانه در هفته گذشته بیش از 33 درصد کاهش یافت.
به نظر میرسد که دلیل عمده کاهش ارزش معاملات در روز گذشته، منفی شدن قیمتها در گروه خودرویی باشد. میتوان ادعا کرد که بازار سهام تهران، این روزها در گروه خودرویی خلاصه شده است. ارزش معاملات خرد در روز گذشته بالغ بر 146 میلیارد تومان بود. در هفته گذشته ارزش معاملات روزانه گروه خودرویی به تنهایی تقریبا به این میزان میرسید. این موضوع نشان از آن دارد که گروه خودرو و ساخت قطعات (که تنها 6 درصد از ارزش بورس تهران را تشکیل میدهد) همچنان در مرکز توجه فعالان بازار سهام قرار دارد. رونق و رکود معاملات بازار سهام در گرو شرایط حاکم بر معاملات خودرویی قرار دارد. اگرچه رشد اخیر شاخص خودروییها نتوانست خودروییها را مانند گذشته در مقام لیدر بازار قرار دهد، اما ارزش معاملات بورس به شدت تحت تاثیر معاملات خودروییها قرار گرفت.
بیم و امید قراردادها و نوسان خودروییها
طی معاملات روز گذشته همزمان با افت شاخص خودروییها و متوسط قیمتها در گروه خودرو و ساخت قطعات، ارزش معاملات در این گروه افت معناداری را تجربه کرد. اگرچه این گروه همچنان بیشترین ارزش معاملات را بین گروههای بورسی به خود اختصاص میدهد، اما نسبت به اوج ارزش معاملات در هفته گذشته، بیش از 60 درصد افت نشان میدهد. فضای معاملات گروه خودرویی، در ماههای اخیر، در نوع خود بسیار جالب بوده است. نوسان شدید قیمتی این گروه باعث میشود هر علاقهمند به بازار سرمایه، تحولات این گروه را به دقت دنبال کند. این گروه طی معاملات دو سال گذشته همواره مورد توجه فعالان بازار بوده است و پس از تاریخ اجرای برجام رشدی انفجاری را تجربه کرد. در این مدت همواره نوسانهای شاخصها و قیمتهای خودرویی شدید و هیجانی بوده است.
دلیل اصلی هیجان این گروه را میتوان در عدم شفافیت این صنعت دانست. رشد شاخص این گروه در سه ماهه پایانی سال گذشته با خبر قراردادها و تفاهمنامههایی آغاز شد که خودروییها با شرکای خارجی خود منعقد کردند. اما بازار در آن دوره فرض را بر آن میگذاشت که قرارداد به زودی اجرایی شده و سودآوری خودروییها به سرعت رشد خواهد کرد. در ماههای ابتدای سال جاری اما، فضا تا حدودی روشنتر شد، بازار انتظارات خود را تعدیل کرد و قیمتها رو به نزول گذاشتند. در واقع در آن دوره بازار بهطور عملی، علم خود را به مطول بودن روند نتیجه گرفتن گروه خودروییها از قراردادهای مذکور نشان داد. شاخص گروه خودرویی که از ابتدای دی ماه سال گذشته تا ابتدای فروردین ماه بیش از 200 درصد رشد کرده بود، از ابتدای سال جاری تا اواسط شهریور بیش از 34 درصد افت کرد. از اواسط شهریور ماه پس از طی شدن یک روند نزولی 6 ماهه، معاملات سهام خودروییها همزمان با از سرگیری اعتباردهی کارگزاران دوباره گرم شد و شاخص این گروه با رشد تقریبا 20 درصدی مواجه شد. این در حالی است که به رغم انعقاد قراردادهای جدید، چشمانداز خودروییها در هالهای از ابهام قرار دارد.
خودروییها با فرض به سرانجام رسیدن قراردادها، در بهترین حالت از سال 98 (در مجامع سال مالی منتهی به آخر سال 97) قادر خواهند بود بین سهامداران خود سود با کیفیت تقسیم کنند. با این فرض که ایران به هاب منطقهای خودرو تبدیل شود و بتواند تعداد زیادی از تولیدات خود را در بازار رقابتی بینالمللی به فروش برساند. برای نیل به این هدف تکنولوژی خودروییها نیاز به به روز شدن دارد، بازاریابی بینالمللی این شرکتها باید رشد کند و موانع صادرات خودرو (مانند موانع صادرات در صنایع دیگر) حذف شود. به عبارت دقیقتر نه تنها خودروییها باید از درون متحول شوند، بلکه باید ریسکهای برونزایی که در تجارت و مالیه بینالملل ایران وجود دارد نیز محو شود. در خوشبینانهترین حالت، این اهداف میتوانند در دو یا سه سال آینده محقق شوند.
بازار داغ سهام خودروییها نشان از باور فعالان بازار به صنعت خودرو بهرغم وجود این ابهامات و موانع دارد، اما تنها باور بازار نیست که قیمت سهام را در این گروه افزایش میدهد. میزان سهام شناور این صنعت در بازار نسبت به گروههای دیگر بالاتر است و بازار سهام این صنعت بازیگری انحصاری ندارد. حقیقیها و حقوقیها، هر دو روند معاملات این گروه را رقم میزنند و سهامداران عمده در این صنعت قیمتها را کنترل نمیکنند. از طرف دیگر آینده این صنعت حقیقتا قابل پیشبینی نیست. چنانچه خودروییها بتوانند با همراهی شرکای خارجی خود تحولی در این صنعت ایجاد کنند، شاید قیمتهای فعلی سهام خودروییها برای فعالان بازار تبدیل به حسرت شود، اما در طرف دیگر چنانچه هریک از موانع این صنعت، برنامههای آتی خودروسازان را با مشکل مواجه کند، قیمتهای سهام در دوره فعلی میتواند بدل به سقفهای تاریخی سهام خودروییها شود.
نکته دیگری که درباره خودروییها صادق است، تعدد اخباری است که حول این صنعت میچرخد. این تعدد اخبار میتواند تصمیم سرمایهگذاران را دچار انحراف کند. در واقع بخشی از فعالان بازار سهام با این استدلال سهام خودرویی میخرند که این صنعت دستکم اخبار مثبتی دارد و سایر صنایع حتی از وجود اخبار مثبت هم بهره نمیبرند. این تصور اگرچه اشتباه به نظر میرسد، اما از آنجا که بخش عمدهای از فعالان بازار دستکم بخشی از سبد سهام خود را به خودروییها اختصاص دادهاند، اخبار خودروییها زودتر دهان به دهان میشود. بنابراین سایر گروههایی که نسبت به اخبار منفعل هستند، از یاد میروند.با این تفاصیل، خودروییها به دلیل بیم و امیدی که دارند نوسانات شدیدی را تجربه میکنند و به دلیل وجود سهام شناور بالا و همچنین نبود بازیگران عمده و انحصاری بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص میدهند. در شرایط فعلی هر زمان خودروییها مثبت هستند، ارزش معاملات در سایر گروهها کاهش مییابد و هر زمان که خودروییها وارد فاز اصلاح میشوند، بازار به سایر گروهها توجه میکند. در روز گذشته نیز با افت شاخص خودروییها، بازار به دنبال سایر گروهها رفت.
دو قطبی پالایشی، خودرویی
طی معاملات روز گذشته و در روز خواب بازار سهام خودروییها که زمان شناسایی سود فعالانش فرارسیده بود، گروه پالایشی در مرکز توجه قرار گرفت. این گروه بیشترین رشد شاخص را در میان گروههای 37 گانه بورسی به خود اختصاص داد و ارزش معاملات نیز در این گروه افزایش یافت. بیشترین ارزش معاملات پس از خودروییها برای این گروه رقم خورد و شاخص کل به کمک شرکتهای حاضر در این صنعت بیش از 100 واحد رشد کرد. به عبارت دقیقتر این صنعت اثر مثبت 100 واحدی را برای شاخص به ارمغان آورد. از نظر ابهامات، این صنعت دستکمی از خودروییها ندارد. همین موضوع سبب میشود که فعالان بازار معاملات پرنوسانی را برای این صنعت رقم بزنند. روز گذشته با برجسته شدن خبر طرح توسعه بنزینی پالایشگاه بندرعباس و همچنین به دلیل فضای مثبت بازار جهانی نفت، پالایشگاهها دوباره مورد توجه قرار گرفتند. این در حالی است که طرح توسعه مذکور تا سال 98 اثر محسوسی روی سودآوری «شبندر» نخواهد داشت و فضای مثبت بازار جهانی نفت نیز تا حدودی شکننده است. اما سهامداران عمده پالایشیها از لحاظ رفتاری با سهامداران عمده خودروییها تفاوتی اساسی دارند. در روز گذشته نیز اگرچه قدرت خریداران در نمادهای پالایشی بالا به نظر میرسید، اما فروشندگان هم دست رد به قیمتهای مثبت نزدند و حقوقیها نسبتا با قدرت سهام پالایشگاهی را عرضه کردند. در واقع به دلیل وجود موانع داخلی از قبیل رکود بازار داخل، نه تنها پالایشگاهها در روز گذشته نتوانستند از رشد قیمتهای جهانی بهره ببرند، بلکه گروههای کالایی مانند فلزات اساسی و استخراج کانههای فلزی نیز از رشد قابل توجه بازماندند. بازیگران عمده این صنایع، در قیمتها مثبت عرضهکننده هستند و به نظر میرسد بازی دو قطبی خودرویی - پالایشی باز هم به نفع خودروییها تمام شود.
نگاهی به آمار معاملات
همانطور که اشاره شد، شاخص بورس در روز گذشته با رشد 34 واحدی به عدد 77 هزار و 217 واحد رسید. شاخص هموزن اما در روز گذشته با افت 15/ 0 درصدی مواجه شد. طی معاملات دیروز 872 میلیون و 226 هزار ورقه بهادار در 63 هزار و 612 نوبت به ارزش 161 میلیارد تومان در بورس تهران دست به دست شد. از این میزان 146 میلیارد تومان به معاملات خرد سهام و حق تقدم اختصاص داشت. این در حالی است که متوسط ارزش معاملات روزانه بورس در هفته گذشته، بالغ بر 220 میلیارد تومان بود. از میان گروههای 37 گانه بورسی، شاخص 14 صنعت با رشد مواجه شد و در طرف دیگر نیز شاخص 19 صنعت منفی شد.
بیشترین بازدهی به گروههای فرآوردههای نفتی، ساخت دستگاههای ارتباطی، محصولات کاغذی و کاشی و سرامیک تعلق داشت. شاخص این گروههای به ترتیب با رشد 7/ 2، 8/ 1، 37/ 1 و 26/ 1 درصدی مواجه شدند. در طرف دیگر نیز گروههای قند وشکر، ساخت محصولات فلزی و محصولات چوبی بیشترین زیان را به سهامداران خود تحمیل کردند. بیشترین ارزش معاملات به گروههای خودرویی، فرآوردههای نفتی و ساخت محصولات فلزی اختصاص یافت. از میان نمادها شبندر، شبریز، جم و فملی بیشترین تاثیر مثبت را برای شاخص کل رقم زدند و هریک به ترتیب شاخص را 70، 22 و 20 واحد ارتقا دادند. در طرف دیگر نیز نمادهای خساپا، فارس و فاراک بیشترین تاثیر منفی را به شاخص کل تحمیل کردند.
۱۸ مهر ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]
صفحات پیشنهادی
فارس از آن سوی تالار شیشهای گزارش میدهد تقویت 98 واحدی شاخص کل بورس تهران/ بازار سهام در مشت نوسانگیران
فارس از آن سوی تالار شیشهای گزارش میدهدتقویت 98 واحدی شاخص کل بورس تهران بازار سهام در مشت نوسانگیران معاملات امروز بازار سهام امروز در روندی متعادل در حالی دنبال شد که گروه مپنا در کنار سایپا پیشروهای بلامنازع تکسهمهای بزرگ بازار برای معاملهگران کوتاه مدتنگر بودند به گافزایش شاخص بورس تهران
خبرگزاری ایسنا در پنجمین روز از معاملات این هفته بورس حجم معاملات نسبت به روز گذشته توانست مقداری افزایش یابد همچنین شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس ۱۵۷ واحد رشد کرد و در تراز ۷۷ هزار و ۳۰۰ واحد ایستاد امروز چهارشنبه نماگر بازار سرمایه از ابتدای باز شدن معاملات شروع به رشد کردیک مقام مسئول در گفتوگو با فارس خبر داد آغاز نهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه تهران از فردا
یک مقام مسئول در گفتوگو با فارس خبر دادآغاز نهمین نمایشگاه بورس بانک و بیمه تهران از فردا یک مقام مسئول با اشاره به آغاز نهمین نمایشگاه بورس بانک و بیمه از فردا یکشنبه بیستم تیرماه گفت یکی از مزیتهای نمایشگاه امسال حضور شرکتهای دانش بنیان است یاشار فروهر در گفتوگو بپس از یک ماه رکود، بورس تهران در انتظار فصلی جدید
پس از یک ماه رکود بورس تهران در انتظار فصلی جدید پس از گذشت یک ماه رکود در بورس اوراق بهادار تهران چشمها به اولین ماه پاییز ۱۳۹۵ دوخته شده تا شاید با پایان شهریور ماه شرایط متفاوت تری در بازار سرمایه ایران حاکم شود آفتابنیوز یک ماه بی رمق دیگر در بورس تهران پشت سر گذبورس تهران در انتظار فصلی جدید
خبرگزاری ایسنا پس از گذشت یک ماه رکود در بورس اوراق بهادار تهران چشمها به اولین ماه پاییز ۱۳۹۵ دوخته شده تا شاید با پایان شهریور ماه شرایط متفاوت تری در بازار سرمایه ایران حاکم شود یک ماه بی رمق دیگر در بورس تهران پشت سر گذاشته شد و فعالان بازار سرمایه چشم انتظار شرایطی بقالیباف اصل در گفتوگو با فارس خبر داد بورس تهران پس از 4 سال به فدراسیون جهانی بورسها بازگشت
قالیباف اصل در گفتوگو با فارس خبر دادبورس تهران پس از 4 سال به فدراسیون جهانی بورسها بازگشت مدیر عامل بورس تهران گفت پس از پیگیری فراوان برای رفع تعلیق عضویت در فدراسیون جهانی بورس ها در جلسه اخیر هیات مدیره WFE با درخواست عضویت بورس تهران در فدراسیون جهانی بورسها موافقت شدتقویت 34 واحدی شاخص کل بورس تهران
تقویت 34 واحدی شاخص کل بورس تهران معاملهگران بورس تهران امروز شاهد بازاری کم رمق همسو با تقابل خریداران و فروشندگان سهام در گروه خودروییها بود در گروه پالایشیها صف خریدهای نه چندان باپدار را به نظاره نشست و در گروه فولادیها حمایت حقوقیها را شاهد بود به گزاش فرهنگ نیوز شاخاز فردا شنبه در بورس تهران آغاز می شود پذیرهنویسی نخستین صندوق قابل معامله با درآمد ثابت
از فردا شنبه در بورس تهران آغاز می شودپذیرهنویسی نخستین صندوق قابل معامله با درآمد ثابت پذیرهنویسی نخستین صندوق سرمایهگذاری قابل معامله در اوراق بهادار با درآمد ثابت در بورس با نماد "پارند" از فردا آغاز میشود به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری فارس رضا عیوضلو کارشناسگزارش فارس از آن سوی تالار شیشهای افت ۳۳۲ واحدی شاخص کل بورس تهران/ خودنمایی تک سهمها در بازار بیرمق سهام
گزارش فارس از آن سوی تالار شیشهایافت ۳۳۲ واحدی شاخص کل بورس تهران خودنمایی تک سهمها در بازار بیرمق سهام معاملهگران بورس تهران امروز شاهد بازاری بیرمق و کم معامله پس از بازگشت از تعطیلات 3 روزه بودند بازاری که در اوج بیرمقی شاهد خودنمایی برخی تکسهمها و شرکتهای کوچک بتبخیر تحلیل در بورس تهران
تبخیر تحلیل در بورس تهرانتاریخ انتشار پنجشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۹ ۲۷ در حالی بازار سهام روزهای کمنوسانی را تجربه میکند که سفتهبازی رویکرد غالب سهامداران شده است گرچه در گذشته نیز نوسانگیران همواره در بازار سهام فعال بودند اما توجه بخش مهمی از بازار به-
اقتصادی
پربازدیدترینها