واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: 8 ماه گذشت و خسارت سیل خوزستان پرداخت نشد
همشهری/ رسول عوده زاده
سیل روزهای 26 تا 29 فروردین امسال بیش از 10 هزار و 530 میلیارد ریال به بخش های مختلف خوزستان خسارت وارد كرد. 553 هزار تن از محصولات كشاورزی و منابع طبیعی در سطح 411 هزار هكتار از محصولات كشاورزی در این سیل از بین رفت كه ارزش آن 7 هزار و 80 میلیارد ریال بوده است.
به گزارش همشهری؛ خسارتی که هنوز پرداخت نشده است و کشاورزان همچنان چشم انتظار هستند. سیلابی که به قول کارشناسان میتوانست با برنامه ریزی از قبل، باعث برکت و فراوانی نعمت در خوزستان شود، با وقوع آن علاوه بر تخریب تأسیسات استان، بلای جان کشاورزی و کشاورزان شد.
از سوی دیگر 370 میلیارد ریال از غرامت خشكسالی پارسال هنوز به كشاورزان پرداخت نشده است. به طوری که در سال زراعی 93-92 به نسبت سال 83-82 در كشور مخاطرات و خسارت وارد شده به بخش كشاورزی 253 درصد افزایش داشته كه خشكسالی بیشترین زیان را به این بخش وارد كرده و خوزستان بیشترین آسیب را از ناحیه حوادث طبیعی متحمل شده است.
این خشکسالی تا جایی در خوزستان پیش رفت که سال گذشته به سبب کمبود آب در رودخانههای کرخه، مارون و زهره دو میلیارد و ۴۵۱ میلیون تن از محصولات زراعی از بین رفت و خسارت یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی به این بخش وارد شد. گویا کشاورزی در خوزستان هم در خشکسالی متحمل خسارت میشود و هم در پرآبی و در واقع خشکسالی و سیل دو روی سکه کشاورزی خوزستان هستند.
بیمه طفره میرود
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان در این باره به همشهری میگوید: یکی از مشکلاتی که در خوزستان وجود دارد، کشاورزانی هستند که از پرداخت نشدن بیمه خسارت ناشی از خشکسالی در حوزه مارون و پایین دست آن یعنی شادگان و هندیجان و سیل در شمال استان و شهرهای شوشتر به ویژه شعیبیه، باوی و شوش رنج میبرند.
«مجید ناصرینژاد» میافزاید: دولت طبق قانون موظف است این موضوع را بررسی و جبران خسارت کند و کمکهای ویژه ای در هنگام وقوع حادثه و بعد از آن به منظور توانمندسازی کشاورزان خسارت دیده ارائه دهد. در بحث بیمه هم باید اقداماتی انجام دهد، اما دولت در این بخش ضعیف عمل کرده و خسارتها پرداخت نشده است.
وی میگوید: دولت به خصوص بیمه به خشکسالی یا سیل در خوزستان اعتراف نمیکند و حاضر به اذعان نیست. در حالی که همه آیتمهای و بندهای بیمه ای محقق شده است. از مدیران بیمه باید پرسید چرا از وضوع موجود طفره میروید؟
میزان خسارات متغیر است
ناصری نژاد درباره میزان خسارات میگوید: میزان خسارت سیل امسال به محصولاتی همچون جو، گندم و نخیلات متغیر است. برخی به طور صددرصد از بین رفتند؛ یعنی نه سودی عاید کشاورزان شده و نه سرمایه آنها برگشت. این در حالی است که ما در حال ورود به سال زراعی جدید و ماه هشتم سال 95 هستیم.
نماینده شادگان در مجلس شورای اسلامی به پرداخت نشدن بیمه و خسارت محصولات جو و گندم در سال زراعی 94 به کشاورزان خوزستانی اشاره میکند و میافزاید: یک هفته بعد از وقوع سیل مازندران، خسارات پرداخت شد و این یک تبعیض است و در خوزستان هم باید جبران شود.
صدور دستور پرداخت خسارات توسط لاریجانی
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان در ادامه به جلسه نمایندگان خوزستان با «علی لاریجانی» رئیس مجلس و نیز مسئولان سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور (متولی تهیه لایحه بودجه کشوری) در روز 6 مهر به دعوت مجمع نمایندگان استان خوزستان، در دفتر هیات رئیسه مجلس برای بررسی وضعیت استان در بودجه سال 96 اشاره میکند و میگوید: در این دیدار که بیش از 3 ساعت به طول انجامید و تمام نمایندگان خوزستان فرصت صحبت کردن داشتند، مهم ترین خواستهها و انتظارات نمایندگان خوزستان به سمع و نظر ریاست مجلس و مدیران سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور رسید.
ناصری نژاد میافزاید: نمایندگان خوزستان از تبعیضها سخن گفتند که علی لاریجانی نسبت به تبعیض و تعلل بیمه در پرداخت خسارت کشاورزان اذعان و دستور پرداخت این مطالبات را صادر کرد.
بی اعتمادی کشاورزان به بیمه
رئیس مجمع نمایندگان استان همچنین به جلسه بررسی مشكلات بیمه كشاورزان شادگانی با مدیر گروه خدمات بیمه ای استان خوزستان اشاره میکند و میگوید: در این جلسه، تسریع در تایید بیمه سال گذشته و پرداخت بیمه امسال به كشاورزان را خواستار شدیم. زیرا تاخیر در پرداخت بیمه به كشاورزان را موجب بی اعتمادی و تاثیر بر فرهنگ بیمه و طفره رفتن از بیمه كردن محصولات توسط كشاورزان میدانیم.
خشکسالی و سیلاب؛ دو روی یک سکه
باید قبول کنیم که این سیلابها و حتی خشکسالیها تنها مختص سالهای گذشته و حتی سال جاری نخواهد بود. با نگاهی به وضعیت بارشها در سالهای گذشته میتوان نموداری از بروز این حوادث را ترسیم کرد.
بنابراین استانی که به شدت از بی آبی رنج میبرد، هنوز نتوانسته برای مدیریت آبهای سطحی فکری کند و هر سال علاوه بر خشکسالی، سیلابها هم با به بار آوردن خسارات بسیار زیاد تکرار میشوند. از این رو میطلبد که مسئولان مربوط علاوه بر پرداخت هرچه سریعتر غرامت به محصولات کشاورزی بیمه شده یا فاقد بیمه، برنامه ریزی بلندمدتی برای مواقع مواجهه با این دست مشکلات داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۶ - ۱۵ مهر ۱۳۹۵ - 06 October 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]