واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: محیط زیست مدیریت جهادی میخواهد نه ابتکار سیاسی!
اين روزها و با انتشار اخبار تأثير «آلودگي هوا» و «ماندگاري ريزگردها» بر سلامت افراد جامعه و آمار قربانياني كه...
نویسنده : نفيسه ابراهيمزاده انتظام
اين روزها و با انتشار اخبار تأثير «آلودگي هوا» و «ماندگاري ريزگردها» بر سلامت افراد جامعه و آمار قربانياني كه اين غول سياه بر فراز شهرهاي كشور ميگيرد، دامنه انتقادات به دولت و سازمان محيطزيست بيش از پيش گسترده شده است. در اين ميان اعلام مرگ سالانه 3 هزار نفر در تهران به دليل آلودگي هوا، افزايش تولد نوزادان ناقصالخلقه به دليل آلايندهها، ايجاد اختلال در سلامت و زندگي روزانه اهالي غرب و جنوب غرب كشور بر اثر وجود ريزگردها اخباري نيستند كه با فرافكني در مورد تفاوت كيفيت بنزين توليد داخل و خارج يا ايجاد پايگاه فعاليتهاي سياسي در قالب سازمانهاي مردمنهاد و كبادهكشي تحقق دولت محيطزيست به دليل اختصاص اولين مصوبه هيئت وزيران به احياي درياچه اروميه قابلتوجيه باشند و مردم همچنان در انتظار تحقق سازمان محيط زيستي با مديريتي جهادي هستند تا محيطزيست سياسي!
آلودگي هوا كهنه ميهمان سالهاي توسعه كشور است و بسياري از مسئولان در دورههاي مختلف سعي كردهاند تنفس دود و ذرات معلق آلاينده را به عنوان هزينه توسعه كشور به مردم معرفي كنند. اگرچه در دورههاي مختلف، مجريان قانون از پس اتمام اين ميهماني طولاني و اخراج ميهمان برنيامدهاند، با اين وجود، نحوه برخورد مديران دستگاههاي اجرايي با اين دست مسائل دستكم معرف رويكرد آنها در حل مشكلات مردم است، به ويژه مشكلاتي كه ارتباط مستقيم با سلامت افراد جامعه و حتي نسلهاي آينده دارد و تبعات و هزينههاي مادي و معنوي زيادي به كشور تحميل خواهد كرد.
انفعال سازمان حفاظت از محيطزيست در دولت كنوني در اين مورد و تبديل حفاظت از محيطزيست از سوي اين سازمان از يك ضرورت حياتي به يك الگوي مديريت سياسي و حزبي، كار را به جايي رسانده كه علاوه بر گسترده شدن انتقادات نسبت به عملكرد آن، قانونگذار را به فكر خروج مجموعه حفاظت از محيطزيست از زير نظر رياست جمهوري و تبديل آن به نهادي كه ملزم به پاسخگويي به دستگاههاي نظارتي از جمله مجلس باشد، انداخته است. به هر رو تازهترين انتقادات نسبت به اين سازمان بيانيهاي است كه روز گذشته با امضاي بيش از 50 تشكل دانشجويي منتشر و طي آن از سياسيكاري سازمان محيطزيست در ماجراي ريزگردها انتقاد شد.
مردم نااميد از تدبير دولت اميد
در اين بيانيه كه دفاتر بسيج دانشجويي آن را امضا كردهاند، آمده است: «پديده خارجي ريزگردها كه با اهمال مسئولان به خانههاي مردم غرب و جنوب كشور نفوذ و در واقع تجاوز كرده است، موجب به خطر افتادن سلامت مردم و وجود بيماريهاي تنفسي، پوستي و... شده است. همچنين مردم را براي كسب و كار و امرار معاش به مشقت انداخته. لازم به ذكر است، پديده ريزگردها تا به حال از لحاظ بهداشتي، سلامتي و اقتصادي به مردم اين مناطق خساراتي وارد كرده كه هيچكس پاسخگوي آن نبوده و مسئوليتش را قبول نكرده است. متأسفانه سازمان محيطزيست نيز از ابتداي شروع به كار دوره جديد اين سازمان، به جاي پيگيري معضل زيستمحيطي كه حدود يك چهارم جمعيت كشور را درگير خود كرده، به دنبال پروپاگانداهاي سياسي و ايجاد جبههبنديهاي حزبي در قالب
NGOهاي زيستمحيطي بوده يا با پخش دروغ آلوده بودن بنزينهاي توليد داخلي بازار خامفروشان و واردكنندگان بنزين را رونق داده است.»
مردم براي مقابله با ريزگردها آستينها را بالا زدند
اين بيانيه ميافزايد: «بعد از گذشت هزار روز از عمر دولت يازدهم، غربنشينان و جنوبيان- برخلاف وعدههاي دولت در اين زمينه- هيچگونه بهبودي در خصوص وضعيت ريزگردها در اين مناطق شاهد نبودهاند.
متأسفانه دولت با بيان اينكه سرمنشأ اين ريزگردها در عراق است و در حال حاضر هيچ شركتي حاضر به رفتن بدين مناطق ناامن جهت حل مسئله ريزگردها نميباشد، اهمال خود را توجيه ميكند.
بسيج دانشجويي آمادگي خود را جهت اعزام نيرو به آن مناطق به ظاهر ناامن جهت كمك در حل اين معضل اعلام ميدارد و حاضر است به صورت جهادي دولت را در حل مشكل تنفس اين ملت مجاهد و مقاوم ياري نمايد.»
البته اين بيانيه تنها انتقاد در نوع خود به عملكرد مجموعه دولت در حفاظت از محيطزيست و سازمان مربوطه طي هفتههاي اخير نيست.
احمد عليرضابيگي، عضو كميسيون شوراها و امور داخلي مجلس روز گذشته در گفتوگو با رسانهها اعلام كرد: فيلترهايي كه در پالايشگاهها استفاده ميشود نامرغوب است و اين آلايندهها در برخي مناطق مثل منطقه كجوار در حاشيه تبريز باعث افزايش تولد نوزادان ناقصالخلقه شده است.
وي گفت: سازمان محيطزيست به عنوان ناظر مقررات بايد از اين صنايع مراقبتهاي لازم را بكند و به طور جدي در اعمال قانون و پيگيري آن ورود كند.
عضو كميسيون شوراها و امور داخلي مجلس افزود: اين تجربه دنياست و واضح است كه اهتمام سازمان محيطزيست بايد روي موضوعات فني باشد و قانونگذار اختيارات لازم را برايش پيشبيني كرده اما در مقام عمل شاهد مشكلاتي در سازمان هستيم كه بيشتر سياسيكاري بر آن تقدم دارد تا موضوعات مرتبط با سلامت مردم.
سازمان حفاظت از منافع خانوادگي به جاي حفاظت از محيط زيست
مهرداد لاهوتي، نماينده مردم لنگرود در مجلس شوراي اسلامي نيز طي اظهارنظري رسانهاي در ابتداي هفته جاري با بيان اينكه 80 درصد آلودگي هواي تهران به علت آلايندگي خودروهاست، گفت: در صورت اجراي قانون معاينه فني، ميزان قابلتوجهي از آلايندگي هواي اين شهر كاسته ميشود.
وي با اشاره به اينكه سالانه 3 هزار نفر در تهران بر اثر آلودگي هوا به كام مرگ ميروند، اظهار كرد: در زمينه كاهش آلودگي هواي اين كلانشهر بايد اقدامات اساسي صورت گيرد و طرحهاي كارآمد مانند طرح كاهش اجرا شود.
اما سازمان حفاظت محيطزيست و در رأس آن معصومه ابتكار در حالي نسبت به انتشار آمار قربانيان آلودگي هوا چه در نسل حاضر و از ميان نسل آينده واكنشي نشان نميدهد كه نسبت به تبرئه نهاد خيريه تحت اداره مادر خود كه در يكي از خبرگزاريها به تخلف مالي متهم شده بود، گفتوگوي رسانهاي ترتيب ميدهد و خدمات خيريه مزبور را پرزنت ميكند و در نهايت در عمل سازمان حفاظت از منافع خانوادگي به جاي سازمان حفاظت از محيطزيست تغيير نام ميدهد. در عين حال روحاني، رئيس كابينه يازدهم كه خود را رئيس دولت محيطزيست ميداند و اين روزها شكر نعمت برجام را واجب عنوان ميكند، در حالي كه دولت متبوعش نتوانسته سايه آلودگي هوا و ريزگردها را از سر مردم بردارد، داعيهدار برداشتن سايه شوم جنگ از سر مردم ميشود.
انتقادات در مورد سازمان محيطزيست در حالي رو به گسترش است و حذف اين سازمان را نشانه رفته كه مديران ارشد آن يكي پس از ديگري با پرونده تخلفات مالي روانه محاكم قضايي ميشوند و در اين سازمان از حفاظت از محيطزيست تنها نامي مانده، وگرنه عملكرد آن بيشتر ناظر به دفاع از اتهامات مرتبطين با آن است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]