محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829213913
سوء استفاده تروریست ها از کودکان
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: هفته نامه چلچراغ - فواد شمس: کودکانی که اسلحه به دست دارند و اعدام می کنند، کودکی که کمربند انفجاری به خودش بسته تا خودش و دیگران را منفجر کند و... این ها تصاویری هستند که این روزها در شبکه های مختلف تلویزیونی و فضای مجازی به وفور می بینیم. پدیده کودک سرباز و استفاده تروریست ها از کودکان در جنگ ها شاید پدیده تازه ای نباشد، اما ابعاد آن در سال های اخیر بسیار گسترده تر شده است. در کنارش بازنمایی رسانه ای آن نیز بیشتر شده است.در طول تار یخ در بسیاری از کشورها به صورت گسترده از کودکان برای مقاصد نظامی استفاده شده است.
اما گروه های تروریستی همچون داعش به سوءاستفاده بیشتر دامن زده اند. در شش ماه نخست سال جاری میلادی داعش در عراق، سوریه و لیبی 589 عملیات انتحاری انجام داده است که به طور میانگین ماهانه 100 حمله می شود. اگر آمار ارائه شده توسط خبرگزاری وابسته به داعش صحیح باشد، حملات انتحاری به بالاترین میزان در تاریخ جهان رسیده است، زیرا در سال های گذشته متوسط حملات انتحاری ماهانه 50 حمله بود.
در این گزارش آمار حملاتی که توسط کودکان انتحاری در شش ماه نخست 2016 انجام شده، نیامده، اما بر روند فزاینده استفاده گروه های تروریستی از کودکان در عملیات های انتحاری تاکید شده است.
براساس تعریف ارائه شده در سطح بین الملل، «کودک سرباز» به کسی گفته می شود که در سن زیر 18 سال به عضویت سازمانی وابسته به ارتش، نیروهای شبه نظامی یا احزاب سیاسی در می آید. خواه این گروه ها درگیر جنگ باشند یا نه. کودکان سرباز می توانند نقش های متعددی ایفا کنند، از جمله شرکت در جنگ و درگیری، کاشت مین و مواد منفجره، جاسوسی، تهیه آذوقه و مهمات، آشپزی و خدمات خانگی و در نهایت سوءاستفاده جنسی.
به طور کلی استفاده نظامی از کودکان به سه شکل صورت می گیرد:
- به کارگیری به عنوان کودک سرباز؛ بدترین حالت در این نوع کاربرد، زمانی است که جنگ نیاز به قربانی دارد. کودکان به خط مقدم فرستاده می شوند تا با قربانی شدن آن ها تاکتیک های نظامی جنگ سالاران پیاده شود.
- استفاده از آن ها در فعالیت های پشتیبانی مانند نگهبانی، جاسوسی و بردگی جنسی.
- استفاده از کودکان برای تبلیغات در جنگ، که در این حالت از کودکان سرباز به عنوان دیده بان، پیام رسان و حتی سپر انسانی، استفاده می شود.
کودکان عراقی و سوری را دریابید
از ابتدای سال 2014 تاکنون حدود یک هزار و 500 کودک و نوجوان زیر 18 سال عراقی ربوده شده و در بیشتر موارد یا به شکل اجباری به جبهه های جنگ اعزام شده اند یا مورد سوءاستفاده و آزار جنسی قرار گرفته اند. در آخرین نمونه از این دست، در جریان دستگیری نوجوان انتحاری در شهر کرکوک عراق، تلویزیون های محلی تصاویر و عکس هایی از پسری که توسط نیروهای امنیتی مقابل ساختمان وزارت کشور عراق دستگیر شده و در حال گریه کردن و فریاد زدن است، نشان دادند.
مقامات امنیتی سن این نوجوان را 16 سال و ملیت او را عراقی و اهل موصل اعلام کردند، ما گزارش رسانه های داخلی می گفت او کمتر از 16 سال دارد. موصل یکی از بزرگ ترین شهرهایی است که هنوز در تصرف تکفیری هاست و مرکز سربازگیری از کودکانی برای این گروه تروریستی شده است. نماینده یونیسف در عراق گزاش داده است: با شدت گرفتن درگیری ها بیش از 10 درصد کودکان عراقی که جمعیتی فراتر از یک و نیم میلیون نفر را تشکیل می دهند، در کشور خود آواره شده اند و بسیاری از آن ها تجربه چند بار کوچ کردن و آوارگی را پشت سر گذاشته اند.
در یک گزارش تکان دهنده دیگر سازمان ملل که چندی قبل منتشر شد، در حال حاضر بیش از 500 هزار کودک آواره سوری در ترکیه به سر می برند که دولت این کشور تنها توانایی آموزش 175 هزار تن از آن ها را دارد. این بدانت معناست که نسل بعدی سوریه در بی سوادی، جهل و ناآگاهی به سر خواهند برد که بی شک می تواند آمار خشونت و افراط گرایی را در آینده این کشور و منطقه افزایش دهد.
یونیسف هم چنین گزارش داده است: «در اثر درگیری های خاورمیانه و شمال آفریقا بیش از 13 میلیون کودک از ادامه تحصیل محروم شدند و آمال و آرزوهای آن ها برای آینده بانوبد شده است. نزدیک به هشت هزار و 850 مدرسه در عراق، سوریه، یمن و لیبی به دلیل درگیری ها تخریب یا به پناهگای برای آوارگان تبدیل شده یا از سوی طرف های درگیر تحت اشغال هستند. هم چنین نزدیک به 700 هزار کودک سوری آواره نمی توانند به دلیل فقدان زیرساخت های آموزشی یا عدم توانایی مدارس حتی در کشورهای هم جوار تحصیل کنند.»
صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) در آخرین گزارش خود هشدار داد، در حال حاضر سه میلیون و 600 هزار کودک عراقی یعنی یک سوم کودکان این کشور، در نتیجه جنگ های اخیر با آسیب های گوناگونی نظیر تجاوز، آزار جنسی، ربوده شدن، شرکت اجباری در جبهه ها، مجروح شدن و مرگ رو به رو هستند.
میانمار، افغانستان، آفریقای مرکزی، چاد، کلمبیا، جمهوری دموکرات کنگو، هند، عراق، سومالی، سودان، تایلند، یمن و.... از جمله کشورهایی هستند که در آن ها تضییع حقوق کودکان و استفاده از آن ها به عنوان سرباز به شکل گسترده به چشم می خورد.
در دهه 1970 پیمان هایی برای ممنوعیت استفاده از کودکان در جنگ تصویب شد، ولی با این وجود گزارش های «کمپین بین المللی توقف سربازی کودکان» نشان از استفاده گسترده از کودکان در جنگ ها می دهد. این مسئله به شدت در کانون توجه فعالان حقوق بشر قرار دارد و تاکنون اقدامات متعددی اعم از تصویب قوانین به منظور ممنوعیت استفاده از کودکان و هم چنین برگزاری کمپین های مختلف مانند «کمپین بین المللی توقف سربازی کودکان»، انجام شده است.
خاورمیانه ای های تنها نیستند
در این بین کشورهای آفریقایی از جمله کشورهایی اند که استفاده از کودکان به عنوان سرباز در آن ها بسیار رایج است. در جمهوری آفریقای مرکزی، صدها کودک در نیروهای شورشی اتحادیه دموکرات برای یکپارچگی، مورد استفاده نظامی قرار می گیرند. در چاد کودکان در گروه شورشی جبهه دموکرات در حال جنگ با ارتش چاد هستند؛ در کنگو هزاران کودک در جنگ گروه های شورشی شرکت می کنند، به گونه ای که بالاترین میزان شرکت کودکان در جنگ دوم کنگو به عدد 30 هزار نفر رسیده است. هم چنین در سومالی از کودکان در جنگ استفاده شده و میزان آن 200 هزار نفر تخمین زده شده است. نقض حقوق کودکان فقط در آفریقا و آسیا رواج ندارد.
در آمریکای لاتین نیز این روند به چشم می خورد. در این منطقه بیشترین کودکان سرباز را کلمبیا در خود جای داده است، به گونه ای که 14 هزار کودک، پای ثابت جنگ های مافیا و شبه نظامیان هستند. شبه نظامیان کلمبیایی، دختران و پسران نوجوان را جذب می کنند و به آن ها آموزش نزاع و کشتار می دهند.
اما در این میان وضعیت کودکان سوری از همه وخیم تر است. به صورتی که هزاران کودک سوری پناه جو در لبنان آواره هستند که به طور بالقوه جنگ جو هستند. کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان تخمین می زند که لبنان خانه حدود دو میلیون پناه جوی سوری است. حدود 75 هزار نفر از این آواره ها پسران جوانی هستند که سن آن ها بین 12 تا 17 سال است.
تخمین تعداد سربازان کوچکی که داعش در حال آموزش آن هاست، کار دشواری است. بااین حال، گزارش ها حاکی از وجود 1500 پسر در حال خدمت به داعش در عراق و سوریه است. به نظر می رسد که برای مسدود کردن راه تلاش مشترک برای جذب و جلب نیروهای جدید، همکاری و تلاش مشترک وزارت خانه های دولتی، ارتش و سازمان های اطلاعاتی ضروری است. اما در فقدان هر جای دیگری که بتوان به آن احساس تعلق کنند، کودکان راه بقا و ابراز وجود خویش را در صفوف نیروهای داعش باز می یابند؛ داعشی که رهبرانش با انتشار ویدئوها به دنیا امکان می دهند که بدانند آن ها در حال پرورش بزرگ ترین سلاح خود هستند.
امضا و تصویب پروتکل اختیاری حقوق کودک، لحاظ کردن معاهده های بین المللی و منطقه ای در قوانین داخلی، تصویب قوانین داخلی که حداقل 18 سال سن را برای خدمت اختیاری و اجباری تعیین کند، وجود ارتباط موثر با سازمان ها و گروه های حامی حقوق کودکان، از جمله راه کارهایی است که از طریق آن دولت ها می توانند به حمایت از حقوق کودکان یاری رسانند. واضح است که وجود سیستم نظارتی موثر و تقویت ضمانت اجرای قوانین، در بهبود این روند موثر خواهدبود.
ماده 38 کنوانسیون حقوق کودک اعلام می کند که گروه های سیاسی نباید از افراد زیر 15 سال در جنگ استفاده کنند. هم چنین «پروتکل اختیاری شرکت کودکان در جنگ» از طرفین درگیری ها می خواهد که به افراد زیر 18 سال اجازه شرکت در جنگ داده نشود و سربازگیری اجباری در مورد این افراد نیز ممنوع است. هم چنین این پروتکل اختیاری از حکومت ها می خواهد که کودکان را برای اقدامات نظامی بسیج نکنند و از نام نویسی آن ها برای شرکت در درگیری های نظامی خودداری شود و حکومت ها برای بازگشت آرامش جسمانی و روانی کودکان تلاش کنند.
بنا بر ماده 8، 26 و 2 اساس نامه رم از دادگاه کیفری بین المللی تصویب شده در سال 1998 و اجرایی شده در 1 ژوییه 2002، «سربازگیری یا نام نویسی از افراد زیر 15 سال برای شرکت در درگیری های نظامی ممنوع و یک جرم جنگی محسوب می شود.»
در 26 ژوییه 2005 شورای امنیت سازمان ملل به اتفاق آرا «قطع نامه 1612 شورای امنیت» را به تصویب رساند. این قطع نامه اولین قدم برای ایجاد سیستم نظارتی و گزارشی به منظور وادار کردن گروه های استفاده کننده از کودکان در جنگ برای پذیرش قوانین بین المللی بود؛ موضوعی که اگر با عزم جمعی به شکلی جدی تر پی گیری شود، کودکان بخت برگشته ای را که قرار است به ماشین های کشتار آینده تبدیل شوند، نجات می دهد.
۱۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]
صفحات پیشنهادی
درخواست انجمن دفاع از قربانیان تروریسم برای استفاده از ظرفیت ادیان الهی در مقابله با گروه های تروریستی
درخواست انجمن دفاع از قربانیان تروریسم برای استفاده از ظرفیت ادیان الهی در مقابله با گروه های تروریستی تهران- ایرنا – انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در بیانیه ای خواستار استفاده از ظرفیت ادیان الهی به منظور تقدس زدایی از گروه های تروریستی و مقابله فرهنگی و ریشه ای با این گرو ه هابنزین چند نرخی تخلف و سوءاستفادههای زیادی به دنبال دارد
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد چندنرخی بودن بنزین منجر به تخلف و نادیده گرفتن مقررات خواهد شد ضمن این که کنترل از طریق دستگاه نظارتی امکان پذیر نیست اسدالله قرهخانی در گفتوگو با ایسنا ضمن ارزیابی و تشریح مصوبه اخیر کمیسیون انرژی در خصوص رای نیاوردن حذف کارت سوخت و تک نرهشدار یونیسف نسبت به بحران سوءتغذیه در بین کودکان نیجریه - ایسنا
آژانس کودکان سازمان ملل متحد نسبت به خطر مرگ و میر کودکان نیجریهای بر اثر سوءتغذیه شدید هشدار داد به گزارش ایسنا تقریبا یک چهارم از یک میلیون کودک ساکن در بخشهایی از ایالت بورنو نیجریه که در گذشته تحت کنترل گروه بوکوحرام بوده است از سوء تغذیه شدید رنج میبرند یونیسف هشدافروشگاههای اینترنتی غیرمجاز مکانی برای سوء استفاده از کاربران فضای مجازی
فروشگاههای اینترنتی غیرمجاز مکانی برای سوء استفاده از کاربران فضای مجازی رئیس پلیس فتا استان فارس خبر داد با تلاش ماموران پلیس فتا فارس فردی که از طریق فضای مجازی اقدام به فروش اجناس ممنوعه و غیرمجاز مینمود شناسایی شد به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان رئیس پلیس فتاعطش بر لبان هور العظیم/از ورود دولت برای احیا تا سوء استفاده از حقابه تخصیصی
عطش بر لبان هور العظیم از ورود دولت برای احیا تا سوء استفاده از حقابه تخصیصی هورالعظیم نامی آشنا در میان تالاب های کشور است عرصه ای که حالا با عطش جدی و سختی دست و پنجه نرم می کند چالشی که استمرار آن می تواند مسبب معضلات عمیق زیست محیطی شود به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشسوءاستفاده از کارتهای بازرگانی هنوز بحرانی نشده است!
عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق به تشریح عمده ترین دلایل سوء استفاده از کارتهای بازرگانی پرداخت و گفت البته هنوز سوءاستفاده از کارتهای بازرگانی به مرحله بحرانی نرسیده اما زمانی که شاخصهای رتبهبندی برای کارتهای بازرگانی تعریف نشود این مشکلات ادامه دارد جهانبخش سنجابی شسوءاستفاده مالی و انتصاباتجدید در صندوق فرهنگیان
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینکه گزارشهایی درباره انتخاب اعضای جدید هیئت مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان به گوش میرسد گفت برای شفاف سازی وضعیت مالی صندوق ذخیره فرهنگیان نیازمند تحقیق و تفحص و ورود جدی قوه قضائیه هستیم به گزارش تسنیم اتفاقات اخیر در صندوق ذخیرهتخلفات و سوءاستفادهها در غیاب نظارتهای دقیق
حیدرعلی عابدی در گفت و گو با خانه ملت از مدیریت ضعیف بیمه های درمانی انتقاد کرد و افزود اگر بیمه ها با این روند فعلی پیش بروند به طور قطع طرح تحول نظام سلامت با شکست جدی مواجه خواهد شد و در کنار این هزینه های درمانی زیادی متوجه بیماران و کشور خواهد شد نماینده مردم اصفهان در مجامکان سوءاستفاده نام ایرانی برای برنج های خارجی وجود ندارد
رئیس غذا و دارو امکان سوءاستفاده نام ایرانی برای برنج های خارجی وجود ندارد تهران-ایرنا- رئیس سازمان غذا و دارو گفت امکان سوءاستفاده نام ایرانی برای برنج های خارجی وجود ندارد نمی توان برنج هندی را به نام برنج ایرانی فروخت به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا رسول دیناروند روز سه شنبهسوءاستفاده هیوندای، کیا و تویوتا از بازار ایران
یک کارشناس صنعت خودرو معتقد است که شرکتهایی مانند هیوندای کیا و تویوتا سالهاست که با صادرات خودروهای آماده خود به بازار ایران از بیبرنامگی و غفلت ما در این حوزه سوءاستفاده میکنند حسن کریمی سنجری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد هیوندای کیا و تویوتا نزدیک به صددرصد بازار خود-
سبک زندگی
پربازدیدترینها