تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عمل اندک و بادوام که بر پایه یقین باشد و در نزد خداوند از عمل زیاد که بدون یقین ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828660301




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحقق يا عدم‌تحقق اقتصاد مقاومتي؟!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تحقق يا عدم‌تحقق اقتصاد مقاومتي؟!
جوامعي كه از نظر اقتصادي ضعيف باشند در عرصه سياست خارجي نيز كم خواهند آورد و جايگاه بين‌المللي‌شان تضعيف خواهد شد.
نویسنده : سيدمصطفي رنجبر 
جوامعي كه از نظر اقتصادي ضعيف باشند در عرصه سياست خارجي نيز كم خواهند آورد و جايگاه بين‌المللي‌شان تضعيف خواهد شد. با توجه به اين مسئله در ارتباط با ساختارهاي نظم اجتماعي در ايران، هر كدام از ساختارهاي فرهنگي، اجتماعي، سياسي و اقتصادي لازم است كه به نسبت مورد تأكيد قرار بگيرند و اگر در دوره‌اي طولاني در يك جامعه، فقط به يك بخش از هر يك از ساختارهاي مذكور تأكيد شود و بقيه ساختارها مورد غفلت قرار بگيرد در اين صورت نظم اجتماعي با اختلال روبه‌رو خواهد شد. به عبارت ديگر اگر دو بعد سياسي و اقتصادي را وجوه سخت نظم اجتماعي بناميم و دو بعد فرهنگي و اجتماعي را وجوه نرم اجتماعي، از نظر جامعه‌شناساني مانند تالكوت پارسونز، جامعه‌اي متعادل است كه هر كدام از اين وجوه سخت و نرم اجتماعي در جاي خود مورد توجه و اهميت قرار بگيرد در غير اين صورت جامعه از نظم و تعادل باز خواهد ايستاد.

در جامعه‌اي مانند ايران به علت طولاني بودن مشكلات معيشتي و لاينحل ماندن اين مشكلات، به عنوان اولين اولويت و نياز‌هاي مردم مورد تأكيد قرار گرفته است كه از نظر مكتب ساختي – كاركردي مي‌توان چنين وضعيتي را بي‌تعادلي اجتماعي و به عبارت ديگر بحران ارزش‌هاي اجتماعي ناميد و شكاف و نابرابري بين طبقات پايين و بالا در جامعه مي‌تواند احساس محروميت نسبي و تبعيض را در بين طبقات پايين افزايش دهد و در نتيجه باعث شكل‌گيري و تشديد نارضايتي اجتماعي شود. به همين دليل است كه در سال‌هاي اخير مكرراً از سوي مقام معظم رهبري نامگذاري سال‌ها بيشتر بر اقتصاد متمركز شده تا از اين طريق بتواند مسير واقعي كشور را براي پيشرفت اقتصادي نشان دهد. يكي از مهم‌ترين ديدگاه‌هاي مقام معظم رهبري در اين خصوص اقتصاد مقاومتي است اما سؤالي كه در اين خصوص مي‌توان مطرح كرد اين است كه آيا ديدگاه اقتصاد مقاومتي توان تحقق در جامعه ايران را داراست يا نه؟

امروزه در جامعه ايراني پذيرش بي‌چون و چراي فرهنگ غرب و تسليم در برابر آن‌كه مكرراً از سوي مقام معظم رهبري به آحاد مختلف جامعه مطرح كرده‌اند متأسفانه نه تنها جدي گرفته نشده بلكه اين وضعيت به شكل گرايش و ترغيب از سوي آحاد مختلف مردم و حتي مسئولان كشوري در مصرف كالاهاي فرهنگي و اقتصادي غرب نمود پيدا كرده كه اين با روح اقتصاد مقاومتي در تضادي شديد است چراكه اگر اين وضعيت فرهنگي در ارتباط با مصرف كالاهاي فرهنگي و اقتصادي غرب پابرجا باشد نمي‌توان به موفقيت برنامه اقتصاد مقاومتي در جامعه ايراني اميدوار بود زيرا موفقيت اقتصاد مقاومتي نيازمند فرهنگ مقاومتي و روحيه مقاومتي در جامعه است كه متأسفانه اين فرهنگ و روحيه از طريق تجمل‌گرايي و نابرابري‌هاي اقتصادي و اجتماعي و وضعيت موجود رانتي در عرصه سياسي و اقتصادي كشور رو به زوال رفته است.

از ديگر مصاديق فرهنگي - اجتماعي كه مي‌تواند با اقتصاد مقاومتي مرتبط باشد اين است كه متأسفانه در فضاي مجازي بيشتر نمود پيدا كرده و واقعيت‌هاي پنهان وضعيت فرهنگي جامعه را نشان مي‌دهد به سخره گرفتن مسائل اجتماعي و فرهنگي است كه در شبكه‌هاي مجازي در كانال‌هاي تلگرام و... به اوج خود رسيده است. اگر دقيقاً اين مسئله تحليل شود مي‌توان در تحليل اين مسئله گفت كه نفوذ فرهنگي در جامعه ايراني به شكل آسيب فرهنگي و اجتماعي ديگري به نام پديده بي‌تفاوتي اجتماعي و فرهنگي نسبت به مسائل ملي و اجتماعي كشيده شده است كه اين بي‌تفاوتي اجتماعي خود را در مسئله انصراف از يارانه‌ها در تابستان سال 1393 نشان داد به رغم تشويق دولت نسبت به انصراف از يارانه در جهت منافع عمومي كشور، با اين وجود انصراف‌دهندگان از يارانه بسيار اندك بود، اين پيامي جز بي‌تفاوتي اجتماعي نسبت به منافع عمومي كشور ندارد!

بنابراين تا زماني كه فساد و تبعيض از جمله فيش‌هاي نجومي در بدنه نهادهاي اجرايي و حاكميت وجود داشته باشد و فرهنگ مصرف مردم به گونه‌اي باشد كه كالاهاي خارجي را در اولويت مصرف خود قرار دهد و از نظر فرهنگ مصرفي و كنش اقتصادي نيز مردم نسبت به منافع ملي بي‌تفاوت باشند و فضاي اقتصادي و سياسي كشور نيز رانتي و غيرشفاف و غيررقابتي باشد، تحقق اقتصاد مقاومتي در سال‌هاي آينده با چالشي اساسي مواجه خواهد شد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن