واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: عربستان سعودی آمریکا را تهدید کرد. این رژیم که یکی از کشورهای همپیمان ایالات متحده است، در پرونده 11 سپتامبر یکی از عوامل اصلی اقدام تروریستی در این روز شناخته شده است.
به گزارش تراز ، واقعه 11 سپتامبر آنقدر شوک آور بود که نمی توان آن را هیچگاه از یاد برد.
11 سپتامبر 2001 دو ساختمان تجارت جهانی هدف دو فروند هواپیمای مسافربری قرار گرفت و هر دو این آسمانخراش ها فرو ریخت و هزاران نفر در این فاجعه جان باختند.
ساختمان پنتاگون هم، دیگر هدف تروریست ها بود اما این حمله مانند حمله تروریستی به ساختمان های دوقلوی تجارت جهانی موفقیت آمیز نبود.
پس از گذشت 15 سال از این واقعه، آمریکا پرونده سنگینی را برای آن آماده کرده است که در آن پرونده نقش عربستان سعودی در اقدامات تروریستی 11 سپتامبر بسیاری پر رنگ دیده می شود.
دولت اوباما تلاش زیادی کرد تا این پرونده از دستور کار خارج شود حتی رئیس جمهور آمریکا وتو کرد.
کنگره آمریکا طرح «عدالت در برابر حامیان تروریسم»
را تصویب کرد که براساس آن به قربانیان خانواده حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر حق قانونی برای شکایت از عربستان سعودی به خاطر نقش این کشور در آن حملات را می دهد.
این تصمیم کنگره توسط اوباما وتو شد اما نمایندگان جمهوریخواه و حتی هم حزبی های رئیس جمهوری آمریکا در کنگره گفتند که دوباره آن را به رأی می گذارند.
مجلس نمایندگان و سنای آمریکا دست به کار شدند تا وتوی اوباما را باطل کنند.
چهارشنبه هفته گذشته نخست سنای آمریکا با رأی قاطع ۹۷ رأی موافق در مقابل یک رأی مخالف وتوی اوباما را باطل کرد. ساعاتی پس از سنا، مجلس نمایندگان نیز با اکثریت قاطع وتوی رئیس جمهور را بی اثر کرد.
این اتفاق در آستانه پایان دوران ریاست جمهوری اوباما یک شکست سنگین سیاسی برای او و دولتش محسوب می شود.
اما نکته مهم وتوی اوبام برای چشم پوشی از اتهام و جرم عربستان سعودی در ماجرای 11 سپتامبر این است که اگر پشت پرده 11 سپتامبر سعودی ها نقش داشتند، چرا نباید علیه این رژیم اقامه دعوی کرد؟
اقدامی که دولت اوباما در روزهای پایانی ریاست خود انجام داد، در واقع بی توجهی به حقوق شهروندان این کشور در قبال جنایتی است که آل سعود در آن دست داشته است.
در پرونده 11 سپتامبر و بخشی که به رژیم سعودی مربوط می شود، تنها به بازماندگان قربانیان 11 سپتامبر اجازه داده می شود تا از دولت سعودی شکایت کنند و در واقع دولت و حاکمیت آمریکا علیه عربستان سعودی اقامه دعوی نمی کند.
در واقع دولت آمریکا قصد ندارد از این پرونده علیه سعودی ها اقدام کند.
پرونده قطور 11 سپتامبر در مدت زمان 15 سال تکمیل شده است و در این پرونده بخش زیادی از آن به عربستان می پردازد که ثابت می کند تروریست های 11 سپتامبر با رژیم سعودی همکاری نزدیکی داشتند.
چه ارتباطی میان تروریست ها و دولت حاکمه آمریکا به واسطه رژیم سعودی وجود داشته است؟
آیا نقش عربستان در 11 سپتامبر به خواسته حاکمیت آمریکا بوده است که اکنون دولت ایالات متحده اینگونه از آل سعود دفاع می کند؟
تلاش گسترده کاخ سفید برای تبرئه رژیم سعودی از ماجرای 11 سپتامبر برای چیست؟
چه سر و سری میان آمریکا و آل سعود در ماجرای 11 سپتامبر وجود دارد که تا این اندازه سران سعودی را به هم ریخته و دولت آمریکا را هم وادار کرده است تا موضع تندی علیه کنگره اتخاذ کند؟
اگر سعودی ها در ماجرای 11 سپتامبر دست داشته اند، که در پرونده گردآوری شده، اثبات شده است، چرا نباید از سوی دولت آمریکا پیگیری شود؟ حقوق شهروندان آمریکایی در این میان چه می شود؟
پس از آن که کنگره آمریکا وتوی اوباما را باطل کرد، سران سعودی واکنش های تندی را نسبت به این اقدام بروز دادند.
یک مقام وزارت امور خارجه عربستان سعودی در همین زمینه هشدار داد که قانون تازه در آمریکا که به بازماندگان قربانیان حملات یازدهم سپتامبر اجازه می دهد علیه این پادشاهی اقامه دعوی کنند، پیامدهای فاجعه بار و خطرناکی خواهد داشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه سعودی در گفت وگو با خبرگزاری رسمی این کشور تأکید کرده است: این قانون بسیار نگران کننده است.
همچنین، عادل الجبیر وزیرخارجه سعودی از اجرایی شدن این قانون اظهار نگرانی کرده و آن را مغایر عرف جهانی دانسته است.
وزیرخارجه عربستان با انتشار بیانیه ای نوشت: عواقب اضمحلال مصونیت دولتی دامن گیر همه کشورها خواهد شد از جمله آمریکا.
اوباما هم پس از ابطال وتوی خود از سوی کنگره در روز چهارشنبه هفته گذشته، این رأی کنگره را اقدامی سیاسی دانست.
سیاسی یا غیر سیاسی بودن اقدام کنگره چیزی از حقوق شهروندان آمریکایی که در واقعه 11 سپتامبر کشته شدند، کم نمی کند.
ضمن این که یک شریک راهبردی آمریکا در منطقه خلیج فارس، اقدامات تروریستی انجام می دهد که دولت آمریکا با آن رژیم روابط بسیار عمیقی دارد.
سعودی ها و کاخ سفید همصدا علیه سنای آمریکا فریاد می زنند و خشم خود را از اقدام نمایندگان نشان می دهند.
حتی کاخ سفید نتیجه رأی گیری سنای آمریکا در ابطال اختیار وتوی باراک اوباما را قصور «شرم آور» سنا از وظایفش خواند.
جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید ادعا کرد که اعضای کمیته قضایی سنای آمریکا از تأثیرات این مصوبه بر پرسنل نظامی آمریکا مطلع نبوده و به ابطال آن رأی دادند.
پس از سخنگوی کاخ سفید، مستأجر سیاه آن هم لب به انتقاد گشود.
باراک اوباما می گوید اقدام کنگره آمریکا در رد وتوی او برای طرح شکایت از عربستان در دادگاه های آمریکا یک «رأی سیاسی» و «اشتباه» است.
رئیس جمهوری آمریکا به شبکه سی ان ان گفت:« میدانم چرا این اتفاق افتاد. روشن است که همه ما هنوز هم جراحت و زخم یازده سپتامبر را با خود به همراه داریم. قربانیان این حادثه نیازمند حمایت و دریافت غرامت هستند، اما مصوبه جدید میتواند برای آمریکا تبعات منفی داشته باشد.»
تبعاتی که اوباما از آن یاد می کند، چیست؟ آیا این تبعات با تهدیدی که آل سعود کرده مرتبط است؟ آیا احتمال اقدامات تروریستی در آمریکا از سوی گروه های تفکیری وابسته به وهابیت سعودی می رود؟
اوباما به سی ان ان بار دیگر دلایل خود برای مخالفت با این رای کنگره را مورد تاکید قرار داد و گفت: «این مصوبه میگوید یک قربانی تروریسم می تواند کشور دیگر را به این اتهام که تلاش کافی برای جلوگیری از مشارکت شهروندانش در مثلا تروریسم انجام نداده، به دادگاه بکشاند و مسئله اینجاست که اگر ما مصونیت حاکمیتی را حذف کنیم، آنوقت نظامیان زن و مرد ما در سرتاسر جهان ممکن است با قوانین تلافیجویانهای مواجه شوند.
خانواده قربانیان 11 سپتامبر درباره اقدام کنگره چه می گویند؛ قربانیان ۱۱ سپتامبر ۱۵ سال جنگیدند تا مسئولان قتل هزاران نفر از شهروندان آمریکایی در حملات یازده سپتامبر مجازات شوند اما دولت کارشکنی می کند.
خانواده قربانیان 11 سپتامبر در آمریکا 15 سال است که در انتظار رسیدن چنین روزی بودند تا مسبب کشته شدن عزیزانشان را دادگاهی کنند.
اکنون کشوری در ماجرای 11 سپتامبر نقش داشته که یکی از مهره های دست نشانده آمریکا در منطقه است.
11 سپتامبر باعث شد تا آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم به غرب آسیا و کشورهای اسلامی لشکر کشی کند. این لشکر کشی نه تنها تروریست ها را از بین نبرد، بلکه باعث شکل گیری گروه های تازه ای از تروریست ها در منطقه شد.
اکنون غرب آسیا با بحران تروریست های تکفیری که خاستگاه فکری آنها وهابیت سعودی است درگیر است، حمایت آمریکا از آل سعود، حمایت از سرمنشاء تولید تروریست هایی است که اکنون در سوریه و عراق جنایت می کنند و حتی ترکش های سنگین آنها به اروپا هم رسیده است.
افکار عمومی جهان باید به این نکته واقف شود که تبرئه آل سعود در پورنده 11 سپتامبر، تبرئه تروریسم است.
آمریکا و عربستان سعودی دو حامی اصلی تروریست هایی هستند که اکنون جهان اسلام را با بحران روبرو ساخته اند.
پرونده سیاه سعودی ها در ماجرای 11 سپتامبر، یک رسوایی برای آل سعود و حکام آمریکایی است.
آمریکایی ها از این دست رسوایی ها زیاد داشته اند، واتر گیتف ایران گیت و اکنون هم 11 سپتامبر گیت، که ثابت می کند، آمریکا حامی تروریست هاست، که حتی هربستان هم به خود اجازه می دهد ارباب خود را تهدید کند و عواقب آن را برای آمریکا فاجعه بار بداند.
منبع: میزان
زمانبندی انتشار: 10 مهر 1395 - 11:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]