واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: از روزهای آغازین دفاع مقدس بودند سینماگرانی که با قرار گرفتن در کنار این حرکت مردمی چگونگی آن را در قالب آثاری سینمایی به تصویر کشیده و سعی بر نمایش رشادتها، مظلومیتها و مفاهیم درونی آن روزها کردند اما آنچه مشخص است موفقیت در عرصه سینما بهعنوان یک علم در حال پیشرفت نیازمند تلاش جمعی مسئولان و سینماگران در کنار یکدیگر است چراکه کشورهای دیگر از این طریق توانستهاند سینمای جنگی خود را جهانی کنند.
اما باید دولتی بودن سینمای دفاع مقدس را یکی از دلایل به ورطه تکرار افتادن آن دانست چراکه تمامی امکانات لازم برای این سینما در دست ارگانهای دولتی است و سینمای مستقل با دارا بودن سواد سینمایی، ایدهها و خلاقیت توانایی ورود به این عرصه را ندارد.
با این وجود نمایندگان مجلس در این مجال به اتفاق معتقدند سینمای دفاع مقدس علاوه بر اینکه میتواند همچنان برای نسل امروز جذاب باشد امکان جهانی شدن را نیز دارد و حمایت مالی دولت از این سینما را با در اختیار دادن امکانات خود به بخش خصوصی، به منظور رشد این سینما ضروری دانستند.
بنابراین گزارش نصرالله پژمانفر، احساس قاضیزاده هاشمی و محمداسماعیل سعیدی به مناسب هفته دفاع مقدس که آن را پشت سر گذاشتیم، به کم و کیف سینمای دفاع مقدس و کاستیهای موجود در این عرصه پرداخته و نسبت به اهمیت توجه به این سینمای مهجورمانده و عریان کردن لایههای پنهان و ارزشمند آن تاکید دارند.
پژمانفر: کمیسیون فرهنگی مجلس، مسائل فرهنگی پیرامون دفاع مقدس را در برنامه ششم توسعه گنجاند
بنابراین گزارش نصرالله پژمانفر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درباره وضعیت سینمای دفاع مقدس، گفت: متاسفانه با وجود آنکه سینمای دفاع مقدس میتواند تاثیرات عمیقی بر جامعه داخل و خارج از ایران داشته باشد، آن طور که باید پردازش نشده است، درواقع هنوز مردم و حتی افرادی که حضور فعال در دفاع مقدس داشتند با لایههای پنهان آن دوران آشنا نشدهاند لذا نباید انتظار داشت جهانیان از طریق سینمای دفاعمقدس با وقایع قابل تأمل آن روزها آشنا شده باشند.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت و مجلس وظیفه دارند با برنامه ریزی مدون، ابعاد مختلف جنگ را به مردم نشان دهند، ادامه داد: سینما ابزار بسیار خوبی برای این مهم است چراکه جهانیان از طریق فیلمهای متعدد جنگهای خودشان را همچون جنگ جهانی اول و دوم به تصویر کشیده و دنیا را با خود همراه کردهاند.
وی تاکید کرد: کمک اکثر کشورها به صدام و جلو بردن جنگ توسط رزمندگان ایرانی با دست خالی، از جمله موضوعات مهمی است که باید مردم جهان از آن آگاه شوند و این اتفاق تنها با سخنرانی،کتابنویسی و امثالهم رخ نخواهد داد لذا ابزاری مانند سینما میتواند اثر عمیق و پایداری در این راه داشته باشد.
پژمانفر با اشاره به اینکه سینمای دفاع مقدس به دلیل نبود حمایتهای لازم و اراده جمعی نتواسته آن طورکه باید به رشد و نبوغ برسد، افزود: جوانان علاقه و ظرفیت بالایی برای فعالیت در این عرصه و بیان حرفهای تازه دارند و تنها باید آنها را هدایت کرد؛ بهعنوان نمونه کارگردان جوان فیلم سینمایی "ایستاده در غبار" همان مبانی دفاعمقدس را با نگاه جدیدی به تصویر کشید و مخاطبان بسیاری را نیز با خود همراه کرد.
این نماینده با بیان اینکه هیچگاه برای دفاع مقدس فرصتی مشابه با موضوعات دیگر با کارکردهای سیاسی در سینما فراهم نشده است، گفت: ایده، فکر جدید و افراد مشتاق به این سینما وجود دارد اما عدم اراده جمعی و برنامه مدون سبب تضعیف سینمای دفاعمقدس شده است.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه کمیسیون فرهنگی مسائل فرهنگی پیرامون دفاع مقدس را در ابعاد مختلف در برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار داده است، تا پس از این بیشتر مورد توجه قرار گیرد، گفت: مسئولان نباید فراموش کنند سینمای دفاعمقدس میتواند فرصتی برای نشان دادن اهداف جمهوری اسلامی ایران، باروها، اعتقادات انسانی رزمندگان ایران و ظلم رفته به آنها به جهانیان باشد.
قاضیزاده هاشمی: سینمای دفاع مقدس به ورطه تکرار افتاده است
همچنین احسان قاضیزاده هاشمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت سینمای دفاعمقدس را سینمایی مهجور مانده در کشور دانست و گفت: سینمای دفاع مقدس پیامها و حرفهای بسیاری دارد و در دوره ای نیز آثار خوبی را تولید کرده است اما این سینما در چند سال اخیر به ورطه تکرار افتاده لذا معتقدم سینمای دفاع مقدس به حرف و نسل نو نیازمند است.
نماینده مردم فریمان در مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه حوزه دفاع مقدس هنوز ظرفیتهای بسیاری برای تولید آثار در تمام عرصههای فرهنگی و هنری همچون سینما، تئاتر، کتاب و... دارد، افزود: سینمای دفاع مقدس با گذشته نزدیک به سه دهه از پایان جنگ تحمیلی هنوز نتوانسته به پشت پردههای دفاعمقدس نفوذ و آنها را به منحصه ظهور گذارد.
وی ادامه داد: بعد از گذشت 50 سال از جنگ جهانی دوم سریالی بینظیر باعنوان "ارتش سری" در انگلستان تولید میشود اما دستگاههای هنری و فرهنگی ایران هنوز نتوانسته مشابه کاری همچون این سریال را در سینما و تلویزیون تولید کنند در حالی سوژه و ایدههای بسیاری در درون دفاع مقدس گنجانده شده است.
قاضیزاده هاشمی همچنین با اشاره به اینکه سینمای دفاع مقدس ایران میتواند جهانی شود، گفت: بسیاری از آثاری که حتی سالیان گذشته در اسکار مطرح شدهاند مرتبط با مفاهیم حماسی و جنگی کشورهای مختلف بوده است، اضافهکرد: مولفههای قهرمانسازی در نسلهای مختلف اعم از زن و مرد، پیر و جوان و کودک اهمیت بسیاری در افزایش جذابیتهای سینمایی دارد و این قهرمانان در دل سینمای دفاعمقدس به گستردگی جای دارد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان تاکید کرد: رشد سینمای دفاع مقدس به هزینه و حمایت دولت نیاز دارد.
سعیدی: مسئولان باید برای دیده شدن سینمای دفاع مقدس برنامه داشته باشد
همچنین محمداسماعیل سعیدی با اشاره به سینمای دفاعمقدس به خبرنگار خانه ملت، گفت: دفاع مقدس به فرمایش مقام معظم رهبری "گنجینهای پرارزش است" که باید گنجها و مفاهم مهم آن را استخراج کرد و سینما یکی از ابزارهای مهم برای استخراج این مفاهیم محسوب میشود اما سینمای دفاع مقدس در سالهای پشت سر گذاشته شده فراز و فرودهای متعددی داشته است.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای رشد سینمای دفاعمقدس باید به دفاع مقدس از زاویههای مختلف نگاه کرد و ذائقه مردم را نیز شناسایی شود تا این سینما مورد اقبال مردم قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه سینمای دفاع مقدس پُتانسیل جهانی شدن دارد، گفت: حضور فیلم "ایستاده در غبار" در لیست کاندیدای شرکت در جشن اسکار نمونه خوبی است که نشان می دهد سینمای دفاع مقدس فرصت جهانی شدن دارد اما باید چند نکته را مدنظر داشت، ابتدا اینکه سینمای دفاع مقدس نیازمند حمایت جدی است و باید ذائقه مردم و جذابیتهای سینمای را نیز در این آثار توجه کرد.
سعیدی همچنین با بیان اینکه جوامع بینالمللی برای پذیرفتن یک اثر استانداردهایی دارند که با مفاهیم ارزشی ایران همخوانی ندارد لذا از بین برد این فاصله به هوش و خلاقیت هنرمندان و مسئولان نیاز دارد، ادامه داد: مسئولان فرهنگی و هنری باید برای دیده شدن سینمای دفاع مقدس در داخل و خارج از کشور برنامه داشته و به دنبال افزایش بودجه این ژانر سینمایی باشند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه 8 سال دفاع مقدس سوژهها و قصههای جذاب بسیاری برای تصویر از طریق سینما و تئاتر به وجود آورده است، گفت: رشادتها، قهرمانیها و شجاعتهای رزمندگان دفاع مقدس میتواند برای مخاطبان امروز ایران و جهان بسیار دیدنی باشد.
۱۰ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]