واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
دل درد اطفال با چه عواملی پدید می آید غالبا تغذیه با برخی مواد غذایی مختلف می تواند موجب بروز نفخ شکم در این سنین شود ناآرامی و کولیت شایع ترین عارضه ای است که موجب بی قراری خردسالان و شیرخوراران خواهد شد برنامه غذایی مادر شیرده نیز باید متناسب با موادغذایی مضر و نفاخ تنظیم شود و با مشورت پزشک به استفاده از آن ها بپردازد علائم درد می تواند بیقراری گریه مدام مدفوع آبکی و اسهال باشد .
برخی از مواد غذایی طعم و بوی شیر مادر را تغییر میدهند و احتمال دارد دلدردهای طولانی شیرخوار را به وجود آورند
نوزادی که مدام گریه و بیقراری میکند، شکمش حسابی نفخ کرده و همه شیری که خورده را بالا میآورد؛ این جزو مشکلات روزانه مادران شیرده است. چون دستگاه گوارش کوچک و حساس کودکشان به هر چه که مادر خورده و وارد شیرش شده است، حساسیت نشان میدهد و از پس هضم آن بر نمیآید. البته هیچ مشکلی نیست که راه چاره نداشته باشد.غزاله زمانی، کارشناس تغدیه درباره رابطه مواد غذایی مصرفی مادر در تغییر حالات نوزاد شیرخوار میگوید: «دل درد، ناآرامی و کولیت که برخی از شیرخواران دچار آن میشوند میتواند بر اثر غذایی که مادر خورده است به وجود آمده باشد. همچنین بو و طعم مواد غذایی وارد شده در شیر مادر ممکن است شیرخوار را نسبت به خوردن شیر بیمیل کند.» زمانی تعدادی از این مواد غذایی را که به اعتقاد او میتواند برای نوزاد شیرخوار ایجاد مشکل کند را چنین نام میبرد: «برخی از مواد غذایی طعم و بوی شیر مادر را تغییر میدهند و احتمال دارد دلدردهای طولانی شیرخوار را به وجود آورند؛ مانند: سیر، پیاز، کلم، شلغم، لوبیای سبز، حبوبات، ریواس و زردآلو. در ضمن مصرف زیاد هندوانه، خربزه، هلو و دیگر میوههای نوبرانه و کال در ایجاد اسهال و دلدرد کودکان تاثیر گذارند.»او ادامه میدهد که وجود چنین رخدادهایی به طور دقیق قابل پیشبینی و پیشگیری نیستند اما مادران با توجه به نوع مواد غذایی مصرفی و عکسالعمل فرزندشان، میتوانند تصمیم بگیرند که کدام ماده غذایی را حذف کنند یا از میزان مصرف آن بکاهند. مثلا در بعضی خانوادهها مصرف برخی مواد غذایی توسط مادر در فرزند شیرخوار ایجاد حساسیت و آلرژی میکند؛ به عنوان مثال شیر گاو، تخم مرغ، فرآوردههای گوشتی، بادام زمینی و فرآوردههای سویا از این دست مواد غذایی هستند بهتر است از برنامه غذایی مادر شیرده حذف شوند.»
غزاله زمانی، کارشناس تغذیه در نهایت میگوید که مصرف بعضی از مواد غذایی از طرف مادر میتواند باعث ایجاد فعل و انفعالاتی در شیر او شود که به ایجاد حساسیت در نوزاد میانجامد. در نتیجه بعضی از علایم زیر ممکن است در کودک بروز کند:
– استفراغ یا بالا آوردن مکرر شیر
– مدفوع کودک حالت اسهالی داشته باشد
– درد شکم واضح به حدی که نفخ شکم کودک مشخص باشد یا مدام پاهای خود را در شکمش جمع کند.
منبع:سیب سبز
9 مهر 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]