واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تحلیلگر سیاسی لیبی در گفتوگو با فارس:عفو و آزادی «سیفالاسلام قذافی» به ابطال حکم بازداشت بینالمللی وی منجر میشود
تحلیلگر سیاسی لیبی تاکید کرد که اقدام دولت موقت لیبی در عفو و آزاد کردن سیفالاسلام قذافی، فرزند دیکتاتور سابق لیبی که به ارتکاب جنایات جنگی متهم بود، به ابطال حکم بینالمللی بازداشت وی نیز منجر میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در طرابلس، بر اساس سندی که از نهاد اصلاح و بازپروری شهر «زنتان» لیبی به دست خبرنگار ما رسیده، «سیف الاسلام قذافی» فرزند دیکتاتور سابق لیبی به دلیل عفو عمومی در لیبی در ماه آوریل گذشته از این زندان آزاد شده است. نهاد اصلاح و بازپروی زنتان وابسته به وزارت دادگستری دولت موقت لیبی به رهبری عبدالله الثنی است که برخاسته از پارلمان شرعی طبرق است. این سند فاش کرد بنا به تصمیم وزیر دادگستری در دوازدهم آوریل گذشته سیف الاسلام قذافی مطابق با اصول منشور آشتی ملی و عفو عمومی در چهاردهم آوریل آزاد شد و به خانوادهاش تحویل داده شد. بر اساس این سند سیفالاسلام به رغم اینکه آزاد شده برای حفظ جان خود، ترجیح داده که در زنتان باقی بماند بخصوص که گروههای شبه نظامی مترصد دستگیری و قتل او یا تحویل وی به دادگاه کیفری بینالمللی که تحت تعقیب آن است، هستند. اما اقدام دولت موقت لیبی در رفع اتهام از سیف الاسلام قذافی پرونده او را در سطح دادگاه کیفری بین المللی، رفع میکند چون همه پیگیریها درباره اتهامات وارده بر سیف الاسلام از طریق دولت موقت لیبی انجام میشود که آن هم معتقد است، سیفالاسلام هیچ تخلف و جرمی در حق ملت لیبی مرتکب نشده و در زمان دیکتاتوری پدرش هیچ منصب رسمی نداشته است. «علی الکاسح»، تحلیلگر سیاسی لیبی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس اظهار داشت :نهادهای بینالمللی همه اتهامهای وارد بر نظام سابق لیبی به رهبری معمر القذافی را رد کردند و هم اکنون دولت موقت لیبی با صدور حکم آزادی سیف الاسلام که به ارتکاب جنایات جنگی متهم است، به دنبال باطل کردن حکم بین المللی بازداشت اوست. وی افزود: لیبی در مدت اخیر بسیاری از زندانیان تکفیری-وهابی و حتی برخی را که محکوم به اعدام شده بودند آزاد کرده است. روز سه شنبه، ٦ مرداد سال 94، دادگاهی در طرابلس، پایتخت لیبی، سیفالاسلام قذافی، پسر رهبر سابق لیبی را در ارتباط با اتهام قتل و آزار مردم این کشور مجرم شناخت و به اعدام محکوم کرد. اتهام سیفالاسلام قذافی ارتکاب جرایم جنگی در جریان تظاهرات اعتراضی و جنگ داخلی منجر به سقوط رژیم سابق لیبی است . سیفالاسلام قذافی چهل و سه سال دارد و دومین پسر رهبر سابق لیبی است و در زمان حکومت پدرش، نقشی مهم در صحنه سیاسی آن کشور بازی میکرد و از عوامل اصلی سرکوب حرکت اعتراضی علیه رژیم محسوب میشد. پس از سقوط رژیم و کشته شدن معمر قذافی و پسرش، معتصم در اکتبر سال ٢٠١١، به دست نیروهای مخالف، سیفالاسلام تنها فرزند رهبر سابق لیبی بود که هنوز در داخل این کشور به سر میبرد اما در ماه نوامبر همان سال، ظاهرا هنگامی که قصد خروج از کشور را داشت، توسط مخالفان دستگیر و به شهر زنتان لیبی منتقل شد.
سیفالاسلام قذافی از جمله مقامات رژیم سابق لیبی است که دادگاه کیفری بینالمللی حکم بازداشت آنان را به اتهام ارتکاب جرایم جنگی صادر کرد اما دولت سابق لیبی، با تاکید براینکه این افراد باید در داخل کشورشان محاکمه شوند، از تحویل آنان خودداری ورزید. دولت سابق لیبی اطمینان داده بود که محاکمه متهمان به صورت منصفانه و با رعایت ضوابط معتبر قضایی صورت میگیرد هر چند اکثر کشورهای جهان مجازات اعدام را لغو کرده یا از اجرای احکام اعدام خودداری میورزند.
معمر قذافی هفت پسر و یک دختر داشت و گفته میشود که یک پسر و یک دختر را نیز به فرزند خواندگی قبول کرده بود. از پسران قذافی، معتصم همراه پدرش به دست مخالفان کشته شد و سیفالعرب در اثر بمباران هوایی نیروهای ناتو جان خود را از دست داد. گفته میشود پسر دیگر او خمیس نیز کشته شده است. ساعدی قذافی، پسر دیگر رهبر سابق لیبی که پس از سقوط رژیم پدرش به خارج گریخته بود، 2 سال پیش به لیبی تحویل شد و در انتظار محاکمه به سر میبرد. دو پسر دیگر او، محمد و هانیبال که ظاهرا دخالتی در امور دولتی هم نداشتند، همراه با سایر اعضای خانواده موفق به کسب پناهندگی در خارج از کشور شدهاند. انتهای پیام
95/04/17 :: 13:23
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]