واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: سید محمدرضا رضی بهابادی گفت: کار درست این است که تمام کارهایی را که خود مردم می توانند انجام دهند نباید دولت آن را تصدی کند، یعنی دولت نباید در آن عملیات اقتصادی وارد شود بلکه باید صرفا نقش هدایت گری و نظارت داشته باشد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تراز ،سید محمدرضا رضی بهابادی، کارشناس اقتصاد و محقق اقتصاد مقاومتی، درباره نقش دولت و توجه به خصوصی سازی در ایران به خبرنگار تراز گفت: در کشور ما تفکری وجود دارد که معتقد به خصوصی سازی همه چیز و محدود شدن اقتصاد در دست عده محدودی سرمایه دار است که در مقابل این تفکر جریانی مبتنی بر اندیشه حضرت امام وجود دارد که معتقد به مردمی سازی اقتصاد بوده و مردمی سازی را با خصوصی سازی متفاوت می داند. وی افزود: کار درست این است که تمام کارهایی را که خود مردم می توانند انجام دهند نباید دولت آن را تصدی کند، یعنی دولت نباید در آن عملیات اقتصادی وارد شود بلکه باید صرفا نقش هدایت گری و نظارت داشته باشد.
رضی خاطرنشان کرد: ما نباید به جای حذف یا کوچک سازی دولت کشور را از یک اقتصاد دولتی به یک اقتصاد سرمایه سالار تبدیل کنیم. مهم ترین نکته این مسأله این است که نباید از چاله ای به نام دولت درآمده و در چاهی به نام اقتصاد سرمایه داری و جولان بخش خصوصی گرفتار شویم.
وی در باره تبعات انحصار اقتصاد در دست عده ای سرمایه دار محدود تصریح کرد: متاسفانه این نگرانی وجود دارد که واژه خصوصی سازی پوششی برای سوق دادن کشور به سمت جولان بیشتر بخش خصوصی سرمایه سالار و کوتاه کردن دست دولت از بسیاری از مدیریت های لازم اقتصادی باشد.این پژوهشگر اقتصادی خاطرنشان کرد: این قبیل اقدامات ممکن است باعث ضربه خوردن بخش عدالت اقتصادی شود وگرنه حذف دستگاههای غیرضروری و موازی امر خیلی واضح و خوبی بوده و حتما لازم است.
رضی بهابادی درباره نگرانی اشاعه این تفکر اظهار داشت: نگرانی اصلی این است که طبق این تعاریف کدام دستگاه های دولتی ضروری و کدام دستگاه ها غیرضروری است و چه کسی این موضوع را تععین می کنند.
وی در ادامه با اشاره به کاهش 15 درصدی حجم دولت در لایحه برنامه ششم به تراز گفت: به نظر می رسد تعیین عدد 15 درصد هیچ مبنای کارشناسی از منظر اقتصاد مقاومتی نداشته و معتقدم این سیاست ها با توجه به سابقه ای که از جریان لیبرال حاکم بر کشور داریم منجر به تضعیف و بی خاصیت سازی دولت بر عرصه اقتصاد کشور می شود.این کارشناس اقتصادی در خاتمه خاطر نشان کرد: اگر به کف اقتصاد جامعه یعنی کارخانه ها، کارگاهها، ادارات دولتی و نهادهایی که خدمات اقتصادی انجام می دهند نگاه کنیم خواهیم دید برخلاف بسیاری از نظریاتی که اقتصاددانان سرمایه سالار می گویند اساسا عدالت و کارایی با هم نه تنها تناقض ندارند بلکه موتور کارایی خود عدالت است.
زمانبندی انتشار: 7 مهر 1395 - 11:08
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]