واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: معاون نظارت بانک مرکزی هشدار داد؛مالیات برای فروشنده و نمره منفی برای صاحب کارت اعتباری ، در انتظار نقد کنندگان کارتهای اعتباری است .
به گزارa صدا و سیما فرشاد حیدری در ادامه نشست با خبرنگاران گفت : بعد از نمره منفی صدور اخطار و سپس اقدامات قانونی دیگر نظیر ابطال کارت مشتری در صورت ادامه تخلفات پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه انگیزه دریافت وجه نقد از پایانه های فروش از طریق کارت های اعتباری به حداقل رسیده است ، گفت: جاهایی را که احتمال می دادیم به جای این کارت ها وجه نقد پرداخت شود، مسدود کرده ایم.
حیدری گفت: اگر با این کارت ها کالای خارجی خریداری شود به اقتصاد کشور ضرر وارد نمی شود؟ که حیدری پاسخ داد: اصل بر این است که آنچه در سطح کشور قابل خرید و فروش است از مبادی قانونی وارد شده و مالیات و عوارض آن پرداخت شده است و خرید و فروش آن باعث تسهیل مبادلات در کشور می شود.
وی افزود: اگر با این کارت ها کالای خارجی نیز خریداری شود اصل بر آن است که فروشندگان این کالاها مالیات خود را پرداخته اند و بنابر این کار غیر قانونی صورت نمی گیرد.
معاون نظارت بانک مرکزی با بیان اینکه با وجود صدور کارت های اعتباری ، کارت خرید کالای ایرانی هنوز اعتبار دارد ، افزود: دارندگان این کارت ها همچنان می توانند برای خرید کالاهای ایرانی اقدام کنند.
حیدری با بیان اینکه قرارداد مشتریان با بانک ها برای دریافت کارت های اعتباری متحدالشکل و تحت نظارت بانک مرکزی است ، گفت: در این قراردادها تمامی موارد کاملاً ذکر و پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه نرخ سود این کارت ها براساس مصوبه شورای پول و اعتبار در حال حاضر 18 درصد است ، افزود: برای صدور این بانک ها تا یک درصد حق آبونمان پیش بینی شده تا برای بانک ها انگیزه برای صدور این کارت ها بوجود بیاید.
معاون نظارت بانک مرکزی گفت: اما اگر مشتری بخواهد پول خود را نقد کند و در بانک دیگری سپرده گذاری کند این کار به صرفه نیست زیرا بانک ها و موسسات قانونی حداکثر 15 درصد سود می دهند.
حیدری افزود: اگر موسسه ای ادعا کند که می تواند بیش از 15 درصد سود بدهد قطعاً غیر مجاز است و مسئولیت سپردن سپرده به این موسسات بر عهده خود فرد است.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران گفت: آیا می شود از این کارت ها برای خرید و فروش ارز ، سکه یا اوراق بهادار و یا باصطلاح برای سفته بازی استفاده کرد؟ که حیدری پاسخ داد: وظیفه این کارت خرید و فروش کالا و خدمات است نه خرید و فروش پول از جمله ارز خارجی.
وی افزود: این کارت ها مشکلات زیاد تسهیلات خرد مثل مراجعه مکرر مشتریان به بانک ها ، انجام معاملات صوری و آوردن فاکتورهای خرید به بانک ها را از بین خواهد برد.وی دسترسی شهروندان به تسهیلات روان تر در زمان کوتاه تر و به صورت گسترده تر را از ویژگی های این کارت ها برشمرد و گفت: مشتریان در صورت خوش حسابی و پرداخت به موقع اقساط خود از اعتبار و کارت های بالاتری بهره مند خواهد شد.
معاون نظارت بانک مرکزی افزود: ارائه این کارت ها ضمن تسهیل در ارائه تسهیلات خرد به شهروندان ضریب نفوذ این تسهیلات را به همه آحاد مردم افزایش می دهد و همچنین موجب رونق بیشتر در اقتصاد کشور خواهد شد.
خبرنگاری پرسید برخی از بانک ها هنوز شروع به ارائه این کارت ها به مشتریان نکرده اند که حیدری پاسخ داد: در این زمینه خلاء دستورالعمل وجود ندارد و عموم بانک ها آماده اجرا هستند.
وی گفت: انتظار داریم تا یک سال آینده به تدریج عموم مردم به این تسهیلات دسترسی یابند.
حیدری افزود: از اول مهر تاکنون حدود 20 هزار کارت در نظام بانکی کشور برای مشتریان صادر و تحویل شده است.
خبرنگاری گفت: آیا این کارت ها باعث افزایش نقدینگی نمی شود؟ که حیدری پاسخ داد: خیر زیرا اعتبارات تخصیصی از سرجمع کل اعتبارات شبکه بانکی کشور داده می شود و بر روی نقدینگی کشور اثر نمی گذارد در مقابل سرعت و رونق معاملات را باعث خواهد شد.
خبرنگار دیگری گفت: برخی از بانک ها برای دریافت وثیقه از مشتریان شرط های مختلفی می گذارند که معاون نظارتی بانک مرکزی پاسخ داد: تشخیص وثیقه از وظایف بانک هاست.
وی با بیان اینکه با این کارت ها هم می شود کالا و هم خدمات خریداری کرد ، گفت: بانکی که در این زمینه فعال تر باشد نمره بهتری از بانک مرکزی کسب می کند و بالعکس.
حیدری افزود: یکی از اصولی ترین شاخصه های بانکداری رضایت مردم است و طبیعتاً بانک ها برای رضایت بیشتر مردم در صدور این کارت ها با یکدیگر رقابت خواهند کرد و ما آن را رصد و مدیریت خواهیم کرد.
معاون نظارت بانک مرکزی گفت: با این کارت ها قدرت خرید شهروندان افزایش می یابد و به خروج از رکود و رونق اقتصادی کشور کمک خواهد شد.
سقف اعتبار کارت خرید برای هر شهروند ایرانی 50 میلیون تومان است
معاون نظارت بانک مرکزی گفت: سقف اعتباری کارت های خرید به ازای هر شهروند ایرانی حداکثر 50 میلیون تومان است.
فرشاد حیدری در ادامه نشست با خبرنگاران افزود: بنابر این هیچ شهروندی نمی تواند از شبکه بانکی بالاتر از این رقم کارت اعتباری دریافت کند.
وی گفت: ممکن است یک شهروند از سه بانک 3 کارت اعتباری دریافت کند اما از آنجا که در بانک مرکزی صدور این نوع کارت ها رصد و کنترل می شود مجموع اعتبارات این کارت ها نمی تواند از 50 میلیون تومان بیشتر شود.
معاون نظارت بانک مرکزی با بیان اینکه اهلیت معامله از سن 18 سال شروع می شود ، افزود: بنابر این کارت های اعتباری برای کسانی صادر خواهد شد که حداقل 18 سال سن داشته باشند.
خبرنگاری گفت: آیا این کارت ها برای اتباع غیر ایرانی نیز صادر می شود؟ که حیدری پاسخ داد: در حال حاضر امکان صدور این کارت ها برای شهروندان غیر ایرانی وجود ندارد اما آیین نامه ای در بانک مرکزی برای افتتاح حساب شهروندان خارجی در دست بررسی است.
خبرنگاری گفت: صدور این کارت ها موجب کاهش تسهیلات قرض الحسنه از جمله تسهیلات ازدواج نخواهد شد؟ که حیدری پاسخ داد: منابع تسهیلات ازدواج از سرجمع پس انداز قرض الحسنه بانک ها و منابع کارت های اعتباری از محل سپرده های مردمی نزد بانک هاست که بی ارتباط با یکدیگر است و هیچ کدام باعث کم شدن تسهیلات دیگر نخواهد شد.
۰۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]