واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: یک واگذاری میلیاردی و مبهم جدید قالیباف و شورای شهر در پشت درهای بسته
روز گذشته جلسه شوراي شهر تهران درحالي پشت درهاي بسته و به صورت غيرعلني با حضور محمدباقر قاليباف شهردار تهران برگزار شد كه مصوبه بسيار مهمي داشت؛ رييس كميسيون عمران شوراي شهر تهران از موافقت اعضاي شورا با واگذاري شهر آفتاب و ٦٠ درصد سهام فروشگاه شهروند به بانك شهر خبر داد.
آفتابنیوز : اقبال شاكري درباره جزييات اين مصوبه گفت: «در اين جلسه فقط با واگذاري اين دو مجموعه به بانك شهر موافقت شده است، در مورد نحوه
انجام معامله و قيمت نهايي اين دومجموعه تصميمي گرفته نشده و قرار شده براي قيمتگذاري و نحوه انجام اين معامله كميتهاي تشكيل شود كه در آن ٥ نفر از اعضاي شوراي شهر هم حضور دارند. اين گروه وظيفه دارند تا طي ٢ ماه قيمت نهايي و شيوه واگذاري و ديگر موارد مطرح شده در اين معامله را بررسي و در مورد آن ارايه راهكار كنند.»
به گزارش آفتابنیوز؛ در كميته ٥ نفره يك نفر از كميسيون برنامه و بودجه، يك نفر از هيات رييسه، يك عضو از كميسيون حمل و نقل، يك نفر از كميسيون فرهنگي و يك نفر از هيات رييسه شورا حضور دارند.
به گفته شاكري واگذاري سهام فروشگاه شهروند و شهر آفتاب در راستاي پرداخت بدهي شهرداري به بانك شهر صورت خواهد گرفت.
محمدباقر قاليباف، شهردار تهران در جلسه شورا با حمايت از واگذاريهاي صورت گرفته و مصوبه شورا با بيان اينكه شهرداريها غيردولتي هستند و بايد تمامي درآمدهايشان را خودشان كسب كنند، گفت: اين ظرفيت در شهر تهران وجود دارد ضمن اينكه بر اساس سياستهاي كلان كشور و برنامههاي پنجم و ششم و اصل ٤٤ قانون اساسي اصل كوچكسازي به طور حتم بايد وجود داشته باشد. خريد خدمت از بخش خصوصي هزينهها را كاهش داده و مديريت را بهينه ميكند.
قاليباف كه اين روزها درگير پرونده واگذاري املاك نجومي است در ادامه به موضوع بانك شهر اشاره كرد و گفت: يكي از افتخارات من در مديريت شهري ايجاد بانك شهر براي شهرداريهاي سراسر كشور است. بانك شهر امروز تبديل به پشتوانهاي براي شهرداريها شده است و شهرداريها با بانك شهر احيا ميشوند. بانك شهر زيرنظر بانك مركزي است و زيرنظر شهرداري عمل نميكند با اين وجود تمام خدمات خود را به شهرداريها ارايه ميكند. بانك شهر امروز متعلق به شهرداريها است و ما بايد اين بانك را تقويت كنيم.
او به نمايشگاه بينالمللي شهر آفتاب هم اشاره كرد و گفت: امروز اين نمايشگاه به نقطهاي رسيده است كه ميتوان آن را واگذار كرد تا بخش خصوصي آن را سودآور كند البته من معتقدم كه بايد درصدي از نمايشگاه براي مديريت شهري باقي بماند.
محمد باقر قاليباف در خصوص فروشگاه شهروند گفت: فروشگاهها براي اينكه سودزا باشند بايد زنجيرهاي باشند اين در حالي است كه شهرداري به لحاظ قانوني نميتواند شهروند را از شهر بيرون ببرد اما بانك شهر اين محدوديت را ندارد. در حالي قيمت تمام شده فروشگاههاي بخش خصوصي ٥/١ درصد است كه شهرداري اين نرخ را با تمام تلاش به ٦ درصد رسانده است و به نظر ميرسد شهرداري قادر به كاهش بيش از اين نباشد و بر همين اساس بايد به بخش خصوصي اجازه ورود داد تا بتواند اين قيمت را كاهش دهد. وي در خصوص پيشنهاد ورود اين بخشها به بورس اظهار داشت: ورود اين دو با توجه به قوانين و مقررات به بورس امكانپذير نيست.
مخالفان و موافقان چه گفتند؟
البته اين مصوبه شوراي شهر براي واگذاري مخالفاني هم داشت كه مهمترين آن رييس كميسيون سلامت، محيط زيست و خدمات شهري شوراي شهر بود؛ سايت شوراي شهر به نقل از رحمتالله حافظي نوشت: «شوراي اسلامي شهر بر ضرورت ادامه فعاليت فروشگاههاي شهروند تاكيد و فروش و واگذاري سهام آن را ممنوع كرده است. لذا پيشنهاد اجازه واگذاري ٦٠ درصد سهام شركت خدمات شهروند در مغايرت با مصوبه اخير شوراي شهر است. شركت شهروند موظف بوده ليست داراييها و امكانات در اختيار، به همراه ميزان درآمد و هزينه سالانه خود را ظرف سه ماه به شوراي شهر تهران ارسال كند، ولي تاكنون اين ليست به شوراي شهر ارسال نشده است لذا بدون ارايه ليست داراييها و امكانات در اختيار هر گونه تصميمگيري فاقد وجاهت قانوني و كارشناسي است.»
او در بخش ديگري از صحبتهاي خود گفت: « شهرداري تهران به جاي فروش سهام شركت بايد نسبت به ارسال لايحه اساسنامه آن شركت اقدام كند. در خصوص اجازه واگذاري مالكيت عرصه و اعيان و كليه تجهيزات و منصوبات پروژه مجموعه شهر آفتاب به بانك شهر، جدا از نكات مطرح شده لازم است توجه شود كه در لايحه ارسالي هيچ گونه اطلاعاتي در خصوص ميزان ارزش مالكيت عرصه و اعيان و كليه تجهيزات و منصوبات پروژه مجموعه شهر آفتاب و همچنين حجم سرمايهگذاري شهرداري و ساير سهامداران ارايه نشده است. اين شيوه واگذاري جدا از آنكه سهم بخش واگذاري داراييهاي سرمايهاي را بهشدت افزايش ميدهد و منجر به افزايش بخش درآمد ناپايدار بودجه در سال ١٣٩٥ ميشود فاقد وجاهت كارشناسي است.
اما در مقابل اين سخنان حافظي، اسماعيل دوستي در جلسه به عنوان موافق اين طرح صحبت كرد و گفت: «معتقدم امروز يكي از روزهاي تاريخي شوراي چهارم است و بايد اين فرصت را مغتنم شماريم. امروزه اگر شهرداري تهران تدابيري اتخاذ كند كه طي آن بتواند بدهيهاي خود به بانكها و موسسات مالي را تسويه كند بايد مورد تقدير قرار گيرد.» همچنين محمد سالاري رييس كميسيون شهرسازي و معماري نيز گفت: «به اعتقاد من در اين امر بايد ابتدا شهرداري دلايل خود را شفاف و صريح بگويد تا حجت تمام شود.» محمد مهدي تندگويان نيز گفت: «از نخستين كساني بودم كه موافق واگذاري شهروند بودم. معتقدم كه برج ميلاد را هم بايد واگذار كنيم اما با لحاظ اين شرط كه درآمدهاي پايدار شهري براي شهر ايجاد كنيم.»
درباره شهرآفتاب و شهروند
شهرآفتاب: ساخت مجتمع نمايشگاهي شهرآفتاب كه فروردين امسال با حضور رييسجمهور و شهردار تهران و به بهانه برگزاري نمايشگاه كتاب افتتاح شد، با مصوبه شوراي شهر در سال ١٣٨٤ كليد خورد و حدود ١١ سال طول كشيد. براي ساخت اين مجتمع نمايشگاهي بيش از هزار ميليارد تومان هزينه شده است.
فروشگاههاي شهروند: شركت خدمات كالاي شهروند در آبان سال ١٣٧٢ تاسيس شد و نخستين واحد فروشگاهي آن در سال ١٣٧٣ در ميدان آرژانتين به بهرهبرداري رسيد. در يكي از سايتهاي وابسته به شهرداري تهران با انتشار جدولي سهامداران اين مجموعه فروشگاهها اينچنين معرفي شدهاند: «شهرداري تهران ٩٦ درصد سهام، سازمان زيباسازي يك درصد سهام، سازمان ميادين و ميوه و تربار يك درصد سهام، سازمان پاركها و فضاي سبز شهر تهران يك درصد سهام و سازمان بهشت زهرا يك درصد سهام» همچنين در اين سايت سرمايه ثبت شده اين شركت هزار ميليارد تومان اعلام شده است. در حال حاضر فروشگاههاي شهروند بيش از ٢٥ شعبه در نقاط مختلف پايتخت دارند.
منبع: اعتماد
۰۵ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]