واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: به گزارش فارس، «ژان ونسان بریسه» کارشناس فرانسوی در امور دفاعی و روابط بینالملل در گفتوگو با پایگاه خبری اسپوتنیک طی اظهاراتی اعلام کرد: «من معتقدم که دولت سوریه مسئول حمله شیمیایی در غوطه نیست و اتهامات وارده از سوی دمشق علیه پاریس در خصوص دست داشتن در این حمله نیز پایه و اساسی ندارد.» به رغم آنکه «بشار الجعفری» دیپلمات و نماینده دائم سوریه در سازمان ملل رسما فرانسه به دست داشتن در حمله شیمیایی علیه غوطه شرقی در نزدیکی دمشق بمنظور ممانعت از ورود بازرسان سازمان ملل به حلب متهم کرده، این کارشناس فرانسوی اما چنین اعتقادی ندارد و در عین حال معتقد است که دولت سوریه هم مسئول این حمله نیست. وی افزود: «بسیار بعید است که سرویسهای فرانسوی در این حمله شیمیایی نقشی داشته باشند. از سوی دیگر، سلاحهای بکار رفته توسط کارشناسان سازمان ملل مورد بررسی قرار گرفتند و مشخص شده که این سلاحها از فواصل بسیار نزدیک و مناطقی که امکان نفوذ نیروهای «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه به آنجا وجود ندارد، پرتاب شدهاند.»
این کارشناس فرانسوی در ادامه تصریح کرد: «من شخصا یقین دارم که نیروهای بشار اسد اقدام به پرتاب سلاحهای شیمیایی بر فراز غوطه نکردهاند. البته این اعتقاد شخصی من است و هیچ اطمینان دیگری در خصوص آنچا در این شهر گذشته ندارم و تا زمانیکه گواه و مدرکی وجود نداشته باشد، نمیتوانم اظهارنظر دیگری داشته باشم.»
بر اساس این گزارش، بشار الجعفری نماینده دائم سوریه در سازمان ملل اعلام کرده که معتقد است استفاده از سلاحهای شیمیایی در منطقه دمشق با هدف ممانعت از ورود بازرسان سازمان ملل به حلب صورت گرفته و فرانسه به خوبی میداند که چه کسی از این سلاحهای شیمیایی در خان العسل در نزدیکی این شهر استفاده کرده است.
وی اظهار داشت که در روزی که بازرسان سازمان ملل به ریاست «اوکه سلسترم» برای ادامه بازرسیها به دمشق آمده بودند و قصد عزیمت به حلب را داشتتند، دومین حمله شیمیایی این بار علیه غوطه شرقی در نزدیکی دمشق صورت گرفت و منجر به کشته شدن حدود 1500 نفر شد. نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد همچنین چندی پیش در گفتوگویی ویژه با اسپوتنیک گفته بود که سوریه اطلاعاتی دارد که نشان میدهد برخی از کشورها در حمله شیمیایی 2013 به «خان العسل» و «غوطه شرقی» دست داشتهاند.
جعفری تصریح کرد که دولت سوریه بعد از این حمله، صدها نامه به همراه اسناد و مدارکی در خصوص تولید و به کارگیری تسلیحات شیمیایی از طرف تروریستها علیه شهروندان و ارتش این کشور، به شورای امنیت فرستاد. وی اظهار داشت، ولی برخی از کشورهای "صاحب نفوذ" در شورای امنیت، اطلاعات آمده در این نامهها را مخفی نگه داشتند و از انتقال آنها به رسانهها جلوگیری کردند؛ چرا که کسانی که از این تسلیحات استفاده کرده بودند، مورد حمایت همین کشورهای صاحب نفوذ بودند. جعفری مسئله و ادعای استفاده از تسلیحات شیمیایی توسط دولت سوریه را ساختگی و دروغین دانست که با هدف فشار سیاسی بر دولت سوریه از همان ابتدا مطرح شد. نماینده دائم سوریه در سازمان ملل گفت: کشورهای صاحب نفوذ از همان ابتدا نمیخواستند که هویت کسانی که از سلاح شیمیایی استفاده کرده بودند، مشخص نشود؛ چرا که شرایط سیاسی مطابق خواست آنها بود.
جعفری به اعزام «آکه سیلستروم»، فرستاده سازمان ملل برای تحقیق درباره حملات شیمیایی سوریه اشاره کرد و گفت: سیلستروم قرار بود به مناطقی که در آنجا حمله شده بود برود که این اقدام، با وقوع حمله شیمیایی دوم به غوطه دمشق اتفاق نیفتاد؛ چرا که این حمله با هدف منحرف کردن افکار و انظار از خان العسل به غوطه بود. این مقام سوری افزود، طبق گفته منابع فرانسوی، از جمله کتابی با عنوان «به سوی دمشق» که اخیراً در فرانسه چاپ شده، «لورانس فابیوس» وزیر خارجه وقت فرانسه پشت پرده حمله شیمیایی به غوطه دمشق بوده است. حملات غوطه 2013 یک سری از حملات شیمیایی است که در تاریخ 21 اوت 2013 در منطقه غوطه در استان ریف دمشق در سوریه رخ داد. دولت سوریه و مخالفان هردو استفاده از سلاحهای شیمیایی را تأیید میکنند و هریک دیگری را به انجام نخستین حملات با سلاحهای شیمیایی در جنگ سوریه متهم میکند.
۰۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]