تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه هر كس نداشته باشد نه از من است و نه از خداى عزّوجلّ. عرض شد: اى ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837014187




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سه محور اصلي سفرهاي نيويورك


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه شهروند: مهم‌ترين نهادي كه پس از جنگ جهاني دوم در جهان تأسيس شد، سازمان ملل متحد بود. پس از جنگ جهاني اول كه خسارات زيادي برجاي گذاشت، كشورهاي پيروز تصميم گرفتند نهادي را ميان دولت‌ها تأسيس كنند تا مانع از جنگ دوباره شود. جامعه ملل محصول اين نظر بود.
 
ولي آن نهاد به‌دلايل گوناگوني نتوانست مانع از بروز جنگ جهانی دوم شود. از اين‌رو، با استفاده از تجربيات ناشی از شکست آن نهاد، پس از جنگ دوم، سازمان ملل متحد تأسيس شد تا آن هدف مورد نظر تأمین صلح را بهتر انجام دهد، هرچند از‌ سال ١٩٤٥ تاكنون جنگ بزرگي به اندازه جنگ دوم به وجود نيامده است، ولي جهان تاكنون چندبار تا آستانه يك جنگ فراگير و اتمي پيش رفته است كه خوشبختانه به دلايلي رخ نداد، دلايلي كه ربط چنداني به وجود سازمان ملل متحد نداشته است و از این نظر عملکرد سازمان ملل ناموفق محسوب می‌شود. يكي از بدترين نقاط ضعف اين سازمان وابستگي مادي آن به كشورهاي ثروتمند مثل آمريكا و عربستان است و در آخرين مورد كه چند ماه پيش رخ داد به‌دليل تهديد عربستان از قطع كمك‌هاي مالي، نام اين كشور از ليست سياه ناقضان حقوق كودك در يمن برداشته شد كه موجب شرمساري دبيركل اين سازمان نيز شد و به آن اقرار كرد تا بلكه از بار گناهان اين سازمان كم شود. ولي فارغ از اين موارد ضعف كه كم هم نيست، سازمان ملل نقش مثبتي در صلح جهاني داشته است. همچنین این سازمان ملل خدمات و امكانات قابل توجهي براي كشورها فراهم مي‌كند كه ايران نيز از آن بهره‌مند شده است، هرچند در مواردي درست استفاده نكرده‌ايم و این تقصیر خودمان است.
 

يكي از مهم‌ترين زمينه‌هايي كه سازمان ملل فراهم مي‌كند، مجمع عمومي سازمان ملل متحد است كه هر ماه حدود شهريور و مهرماه برگزار مي‌شود و همه كشورها با هيأت‌هاي نمايندگي خود و به‌طور معمول در سطح رياست‌جمهوری يا نخست‌وزير يا حداقل وزير امور خارجه در آن شركت مي‌كنند. زمان برنامه مجمع بهترين فرصت است تا كشورها ضمن بيان نگاه خود به مسائل جهاني و ارايه تصويري از كشور خود، به رايزني با كشورهاي ديگر بپردازند و از حقوق حقه خود كه مورد قبول نظام بين‌الملل هم هست، دفاع كنند.
 

پس از انقلاب نخستین‌بار مرحوم رجايي در ‌سال ١٣٥٩ و پس از تجاوز نظامي صدام حسين عليه ايران در شوراي امنيت شركت و در دفاع از ايران و محكوم كردن متجاوز سخنراني كرد. اين جلسه ربطي به مجمع عمومي نداشت، ولي ٧‌سال بعد مقام معظم رهبري كه در آن زمان ششمين‌سال رياست‌جمهوري خود را مي‌گذراند در مجمع عمومي شركت كردند و باز هم محور اصلي آن حضور، دفاع از حقوق حقه مردم ايران و محكوم كردن متجاوز بود.
 
در دوره آقاي ‌هاشمي هيچ‌گاه در اين سطح در مجمع عمومي شركت نكرديم، ولي آقاي خاتمي در دومين‌ سال حضور خود در آن‌جا شركت و گفت‌وگوي تمدن‌ها را به‌عنوان بديلي در برابر نظريه «جنگ تمدن‌هاي» ساموئل ‌هانتينگتون، نظريه‌پرداز آمريكايي مطرح كرد كه به تصويب كشورهاي عضو رسيد. در ‌سال ١٣٨٠ نيز براي بار دوم در اين مجمع شركت كرد. از‌ سال ١٣٨٤ محمود احمدي‌نژاد بلافاصله يك ماه پس از قرار گرفتن در مقام رياست‌جمهوري عازم سفر نيويورك شد و تا ٨‌سال پياپي اين سفر را مثل يك امر واجب پي گرفت و در اين ميان حواشي فراواني نيز به وجود آورد و در يكي از آخرين سفرهایش تعداد همراهان وي مسأله شد، زیرا همراه اهل و عيال و خانواده و دوستان عازم شدند و در هتل‌هاي لوكس و گران‌قيمت وقت گذراندند که با ١٤٠ همراه، چند ميليارد تومان هزينه سفر روي دست مردم گذاشت، ولي اين مشكل اصلي سفرهاي وي نبود، بلكه مجمع عمومي كاركردي ويژه داشت كه تقريبا در هيچ‌كدام از آنها سخنان وي ربط چنداني به اين مجمع نداشت و اين سفرها نه فقط از نظر مادي، بلكه از نظر معنوي نيز براي كشور هزينه‌ساز بود. حتی بسیاری از افراد ترجیح می‌دادند که اجلاس را هنگام سخنرانی وی ترک کنند.
 

آقاي روحاني در سه‌سال گذشته و امسال نيز اين سفر را از دست نداده است، هرچند در همه‌حال هيأت همراه وي بسيار كاري، حرفه‌اي و با هدف مشخص و تعداد اندك بوده است. وي از اين سفرها سه هدف اصلي را دنبال می‌کرد. دفاع از حقانيت ايران در امور هسته‌اي و كوشش براي به سرانجام رساندن برجام در درجه اول اهميت قرار داشت كه این سفرها در این مورد فوق‌العاده موثر بود و در همين سفر اخير نيز به آن پرداخت. هدف ديگر نفي خشونت بود كه در اين زمينه طرح ايران به تصويب مجمع نيز رسيد. وضعيت منطقه ما و خشونت حاكم بر آن انگيزه روحاني در طرح اين موضوع بود و بالاخره مسأله سوم گفت‌وگو با مقامات ساير كشورها و نيز با رسانه‌هاي بين‌المللي براي ايجاد همكاري اقتصادي و نيز بيان ديدگاه‌ها و مواضع ايران است.
 
نگاهی به افراد طرف گفت‌وگوی وی نشان می‌دهد که مهم‌ترین سیاستمداران جهان با او رایزنی و گفت‌وگو کرده‌اند. همچنين كوشش براي جذب ايرانيان كه در خارج هستند براي ارتباط بيشتر با وطن خودشان از اهداف جنبي بوده كه امكان آن در اين سفرها فراهم مي‌شود. نگاهي به ملاقات‌ها و سخنراني‌هاي رئيس‌جمهوری نشان مي‌دهد كه هر سه هدف فوق به درستي نشانه گرفته شده ‌است و نه‌تنها اقدامات هزينه‌ساز براي ايران به وجود نيامده كه هزينه‌ها را نيز كم كرده است. گفت‌وگوي تلفني با رئيس‌جمهوری آمريكا در اين سفرها ازجمله كوشش‌هايي بود كه به كاهش تنش و افزايش زمينه براي تصويب برجام انجاميد. اميدواريم اين سفر نيز در ادامه سفرهاي قبلي براي ايران پربار باشد.




۰۳ مهر ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن