تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):گريه مؤمن از (درون) دل اوست و گريه منافق از (ظاهر و) سرش.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851415325




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تکدی‌گری نوظهور با شیوه‌های مدرن/ گدایی به سبک مجازی!


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تکدی‌گری نوظهور با شیوه‌های مدرن/ گدایی به سبک مجازی!
با پیشرفت علم و ظهور فناوری‌های مدرن،تحولات عظیمی در زندگی انسان حاصل شده،تحولاتی که بعضا روی برخی از ناهنجاری‌ها همچون تکدی‌گری نیز سایه افکنده است.

تکدی‌گری نوظهور با شیوه‌های مدرن/ گدایی به سبک مجازی!
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،با پیشرفت علم و دانش،تحولات عمیق و گسترده ای در دنیای ارتباطات ایجاد شده است،تحولاتی که به عقیده برخی از کارشناسان بر سیر و روند شتابان تغییرات اجتماعی،اقتصادی،فرهنگی و حتی سیاسی تاثیرگذار بوده است.


کودکی سه ساله محتاج فلان دارو و یا قرص است،خانواده ای نیازمند،چشم انتظار کمک شما برای تهیه کیف یا کفش مدرسه پسر 8 ساله خویش هستند،این ها تنها بخشی کوچک و ناچیز از جملاتی است که درکانال ها و گروه های اجتماعی درج می شود تا به اصطلاح با این اطلاع رسانی،مخاطب یا مخاطبان ،مبلغ یا وجهی را به شماره حساب قید شده در ذیلِ این خبر حزن انگیز پرداخت نمایند.


اگرچه وجود چنین مواردی در جامعه،غیر قابل انکار نیست و بدون تردید کم نیستند افراد و گروه های نیازمندی که محتاج مبلغی هستند تا با پرداخت آن داروی مورد نیاز و ضروری فرزند یا یکی از اعضای خانواده خویش را تهیه کنند،اما متاسفانه سوء استفاده های بسیاری که از تحریک احساسات عمومی برای دریافت چنین مبالغی می شود نیز به امری شایع در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی تبدیل شده است.


کلمات و جملاتی  پر سوز و گداز که ذهن و اندیشه کاربران را تسخیر می کند و گاه آنچنان اندوه بار می شود که مخاطب را از خواب و خوراک محروم و روح و روان او را آزرده خاطر می کند.


ظاهرا با پیشرفت علم و دانش،بساط گستری متکدیان در سر چهار راه ها،معابر پر تردد،میادین و....نیز تغییر خواهد کرد.


این شیوه های خاص از تکدی گری موید این واقعیت است که برای برخی،اسپند و دستمال و شیشه پاک کن ها در سر چهار راه ها،جای خود را به گوشی های اندروید، واتس آپ، ویچَت، تلگرام، موس، کیبرد و...داده است.


نسرین ساریخانی،جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی در گفت و گو با  خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،در خصوص ظهور چنین تکدی گری هایی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی اظهار داشت:شیوع و گسترش فناوری ها در جامعه، عوارض، تبعات و پیامد های خاص به خود را نیز در پی دارد و به واقع نمی توان با نگاهی سفید یا سیاه آن را مطلقا خوب یا صرفا نامطلوب قلمداد کرد.


وی افزود:سوء استفاده از چنین امکاناتی،به عصر حاضر خلاصه نمی شود و از دیرباز این قاعده ناخوشایند وجود داشته که در کنار استفاده سازنده از ابزار و تجهیزات،سوء استفاده و بکارگیری از آن در مسیر های ناصواب نیز امری شایع بوده که به واقع باعث بروز برخی چالش ها و معضلات اجتماعی در فواصل و مقاطع مختلف شده و در آینده نیز خواهد شد.


ساریخانی عنوان کرد:این قاعده در خصوص فناوری ها و نرم افزارهای فضای مجازی نیز صدق می کند و با نگاهی اجمالی به حوادث رخ داده در طول سالیان گذشته به وفور نمونه های متعددی از هتک حرمت و مخدوش کردن حیثیت افراد، اخاذی، کلاهبرداری، سرقت و....در چنین فضاهایی مشاهده شده و حتی این معظل تا جایی پیش رفت که مسئولان کشور به درستی با اتخاذ تدابیر و تمهیداتی ویژه،نسبت به راه اندازی پلیس فتا اقدام کردند.


جامعه شناس و کارشناس مسائل اجتماعی عنوان کرد:اگرچه اخیرا مشاهده می شود تا با سوء استفاده از برخی کانال ها و شبکه های اجتماعی،عده ای با تحریک احساسات عمومی به دروغ مخاطبان را چپاول می کنند،اما این ناهنجاری در سنوات گذشته نیز به نوعی در صفحات چت رومِ یاهو و... مشاهده می شد که با درج جملاتی خاص،مخاطبان را به ارسال رمز شارژ برای تمدید اعتبار مکالمه گوشی همراه تحریک می کردند.


وی افزود:نَفس و عقبه تمامی این درخواست ها در یک مورد خلاصه می شود و آن فریب مخاطب برای سودجویی به شیوه های گوناگون،که یک روز در قالب رمز شارژ ظهور و بروز پیدا می کند و روز دیگر به بهانه دریافت مبلغی به جهت تامین داروی بیمار،نان شب،پوشاک و...برای نیازمندان که البته در برخی موارد شاهد بوده ایم با ورود به موقع پلیس فتا،فعالیت این افراد یا گروه ها پایان یافته است.


*ضرورت آموزش و اطلاع رسانی به افکار عمومی


ساریخانی در ادامه با بیان لزوم هوشمندی و دقت نظر کاربران اینترنتی و مخاطبان شبکه های اجتماعی و فضای مجازی گفت:نباید صرفا انتظار داشت که پلیس تخصصی ذیربط با تمامی این مسائل برخورد کند و به واقع مهار و کنترل این ناهنجاری ها و به اصطلاح کلاهبرداری ها،مستلزم آگاهی هر چه بیشتر عموم مردم نیز می باشد.


وی افزود: قطعا لازمه کنترل تکدی گری اعم از سنتی یا شیوه های مدرن آن،تقویت بنیه اقتصادی و کاهش فقر در جامعه خواهد بود،اما کم نیستند افرادی که تن پروری و ارتزاق از جیب عموم مردم،بدون کار،تلاش و کوشش به رویه ای مرسوم برای آنها تبدیل شده است.


جامعه شناس و کارشناس مسائل اجتماعی گفت:یکی از بهترین راهکارهای مقابله و کنترل چنین ناهنجاری هایی به عدم کمک به افراد و گروه های مذکور معطوف می شود زیرا در شرایطی که در مقام عمل چنین اقدامات و تحرکاتی منافع فعالان این عرصه را تامین نکند،قطعا استمرار و دوامی را در این اقدامات شاهد نخواهیم بود.


وی در خاتمه یادآور شد:رسانه ها و دستگاه های فعال در حوزه اطلاع رسانی باید با آموزش مستمر،افکار عمومی را نسبت به چنین سوء استفاده هایی آگاه سازند که در چنین شرایطی از بروز بسیاری از کلاهبرداری ها و فریب افکار عمومی در فضاهای موسوم به مجازی و یا شبکه های اجتماعی جلوگیری خواهد شد.





۰۳ مهر ۱۳۹۵ - ۰۶:۲۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن