تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، كليد وضو و كليد هر چيزى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830959038




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وعده‌های دولت برای بیمه اتباع خارجی


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه وقایع‌ اتفاقیه: «از دو میلیون تبعه خارجی فعال در ایران تنها 15 هزار نفرشان بیمه هستند.» این خبری است که علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دیروز اعلام کرد؛ البته نباید فکر کنید که او از اعلام این آمار شرمنده بود، بلکه این خبر را تا حدی هم با خوشحالی اعلام کرد آن هم در مراسم رونمایی از سامانه‌های اداره کل اتباع سازمان تأمین اجتماعی.

علی ربیعی ادامه داد: «بیش از 40 سال از حیات تأمین اجتماعی می‌گذرد و در ماده «5» قانون تأمین اجتماعی آمده است اتباع خارجی باید به طور اجباری تحت پوشش بیمه در‌بیایند. این قانون 40 سال مغفول بود تا اینکه این الزام و ظرفیت قانونی را در دولت یازدهم به کار گرفتیم.»

وقتی وضعیت بیمه اتباع خارجی در ایران را مثلا در موتور جست‌وجوی گوگل دنبال کنید، وعده‌هایی که در‌این‌زمینه داده شده بیشتر از هر چیز نظرتان را جلب می‌کند. مثلا مدیرکل امور فنی بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی سال گذشته گفته بود: «بیمه اتباع خارجی که مجوز اقامت و اشتغال دارند هیچ مانعی ندارد و آنها می‌توانند با طی مراحل اداری بیمه شوند.» حالا معلوم نیست مانع از نظر مسئولان ایرانی معنی دیگری دارد یا اینکه طی مراحل اداری آن‌قدر سخت است که بسیاری از اتباع خارجی هنوز نتوانسته‌اند زیر چتر بیمه تأمین اجتماعی قرار بگیرند. ممکن است توجیه مسئولان این باشد که بسیاری از اتباع خارجی مجوز اشتغال ندارند و اختلاف فاحش بین تعداد اتباع موجود و تعداد بیمه‌شده‌ها به این دلیل است اما این هم توجیه خوبی به نظر نمی‌رسد.

کافی است به حرف‌های مدیر‌کل اتباع و مهاجران خارجی وزارت امور خارجه توجه کنیم که ابتدای همین امسال گفته بود: «برای حدود 360 هزار نفر از اتباع افغانستانی مجوز و کارت اشتغال صادر شده است که با مجوزهای صادر‌شده در وزارت کار اجازه فعالیت و اشتغال دارند.» بنابراین حتی اگر بخواهیم تنها اتباع افغان و آن هم تنها کسانی که به تازگی مجوز کار و اشتغال برایشان صادر شده را در نظر بگیریم، باز به اختلاف زیادی بین مجوز‌دارها و بیمه‌شده‌ها بر‌می‌خوریم یعنی فقط چیزی حدود 245 هزار تبعه افغان در کشور وجود دارند که هم مجوز حضور در ایران را داشته و هم مجوز اشتغال دارند اما از بیمه تأمین اجتماعی برخوردار نیستند.

کفش آهنین نداریم

برای اینکه بفهمیم چرا باوجود حرف‌های مسئولان مبنی بر اینکه بیمه اتباع خارجی مجوز‌دار هیچ مانعی ندارد، این همه شاغل بدون بیمه بین آنها وجود دارد شاید بد نباشد نگاهی به روندی که اتباع باید برای بیمه‌شدن طی کنند، بیندازیم. سیروس نصیری، مدیرکل امور فنی بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی، دراین‌باره می‌گوید: «برای تمام کسانی که در ایران مشغول به کار هستند اعم از خود ایرانی‌ها و اتباع مجوز‌دار، روند بیمه به یک شکل طی می‌شود. یعنی کارفرما با در دست داشتن مدارک کارگرانش به شعب تأمین اجتماعی مراجعه  و با تکمیل فرم مربوطه و پرداخت حق بیمه، آنها را بیمه می‌کند.

تفاوت بین ایرانی‌ها و اتباع خارجی در مدارک مورد نیاز است که در مورد اتباع خارجی کارفرما باید گذرنامه، مجوز اشتغال و روادید کارگر را همراه داشته باشد تا بتواند او را بیمه کند.» او ادامه می‌دهد: «اتباع خارجی حتی می‌توانند خودشان را به صورت خویش‌فرما بیمه کنند و برای این کار هیچ محدودیتی ندارند.»

تا اینجای کار به نظر می‌رسد همه چیز خوب و مهیاست تا تمام 360 هزار تبعه خارجی که در ایران مجور کار دارند، بیمه شوند اما چرا این اتفاق نمی‌افتد. عزیز که یکی از این اتباع است و در یک کارگاه ریخته‌گری در اطراف اسلامشهر کار می‌کند، می‌گوید: «15 سال است که به صورت قانونی در ایران کار می‌کنم اما در این سال‌ها یک روز هم بیمه نبوده‌ام؛ البته چند ماه است که با دوندگی زیاد توانسته‌ام برای خود و خانواده‌ام دفترچه بیمه بگیرم اما با وجود اینکه همسرم بیمار است نه می‌توانم بیمه تکمیلی بگیرم و نه بیمه تأمین اجتماعی هستم.»

او دلیل اینکه بیمه نمی‌شود را این‌طور توضیح می‌دهد: «چند ماه پیش برای شرایط بیمه خویش‌فرما تحقیق کردم و دیدم اگر خودم بخواهم خود را بیمه کنم باید ماهی بیشتر از 300 هزار تومان بدهم آن هم من که با روزی 10 ساعت کار یک میلیون تومان حقوق می‌گیرم. کارفرمای ما هم که صاحب کارگاه محسوب می‌شود ما را بیمه نمی‌کند. در کارگاه او 17 نفر کار می‌کنند که هشت نفرمان افغان هستیم و هیچ‌کدام بیمه نیستیم؛ وقتی هم که بازرس می‌آید اصلا به روی خودش نمی‌آورد که ما وجود داریم.»

عزیز بیشترین تقصیر را به گردن سیستم قضائی ایران می‌اندازد و می‌گوید: «بعضی‌ها می‌گویند حق ما‌ست که بیمه شویم اما یک نفر از دوست‌های افغانمان که دو سال پیش از کارگاه اخراج شد و شکایت کرد، هیچ چیز دستش را نگرفت و الان هم که مجوزش را تمدید نکرده‌اند، دیگر جرأت ندارد شکایتش را دنبال کند. ما اینجا از 6 ماه آینده خودمان خبر نداریم؛ چطور می‌توانیم برای حقوقی از این دست شکایت کنیم. کارفرماهای ایرانی می‌گویند اگر بخواهیم بیمه کنیم چرا باید کارگر افغان بیاوریم؟ آنها ما را می‌خواهند که کار برایشان ارزان‌تر تمام شود.»

بیمه تأمین اجتماعی بدون بیمه عمر

یکی دیگر از نکات جالب در بیمه اتباع خارجی این است که آنها حتی اگر از سوی کارفرما بیمه شوند این بیمه تنها برایشان دفترچه بیمه به همراه خواهد داشت و اگر حادثه‌ای رخ دهد از آنها حمایت خواهد کرد. این را دبیرکل امور فنی بیمه‌شدگان سازمان تأمین ‌اجتماعی هم تأیید می‌کند و می‌گوید: «بیمه تأمین اجتماعی اتباع بیگانه مانند افراد عادی است اما فقط از بیمه عمر برخوردار نمی‌شوند.»

عزیز در این مورد می‌گوید: «من که 15 سال در این کشور به صورت قانونی کار کرده‌ام، هیچ وقت نمی‌توانم مانند یک ایرانی به آینده و روزهای پیری‌ام امیدوار باشم حتی اگر روزی بمیرم هیچ چیز‌ گیر اولادم نمی‌آید. این باعث می‌شود همیشه فکر کنم که اینجا موقتی هستم؛ البته دولت هم بدش نمی‌آید موقتی باشیم و هرچه زودتر از اینجا برویم ولی ما اینجا ریشه گرفته‌ایم. بچه‌های من افغانستان را ندیده‌اند و اصلا نمی‌دانند زندگی در آنجا چطور است. اینجا هم آینده چندانی ندارند چون با وجود اینکه در ایران به دنیا آمده‌اند نه‌تنها از حاصل کار پدرشان چیزی به دست نمی‌آورند بلکه احتمالا خودشان هم هیچ وقت بیمه نمی‌شوند.»
در این مورد هم وعده‌هایی شنیده می‌شود.

 مثلا معاون اجرائی اداره کل امور اتباع و مهاجران خارجی چند ماه پیش در دومین همایش بررسی مسائل فرهنگی ـ اجتماعی پناهندگان افغانستانی قول داد دولت موضوع بیمه عمر و حوادث اتباع خارجی به‌ویژه افغانستانی‌ها را پیگیری ‌کند. او گفت: «در نظر داریم بیمه عمر و حوادث اتباع خارجی را به جهت بروز برخی مشکلات که برای سرپرست یا اعضای بالای ۱۸ سال خانواده‌ها به وجود می‌آید، در استان قم و سراسر ایران ایجاد کنیم.»

این وعده اگرچه دلگرم‌کننده است اما وقتی به خوشحالی وزیر رفاه از بیمه‌شدن 15 هزار نفر از مجموع دو میلیون نفر فکر کنیم، وعده‌ای بسیار دور به نظر می‌رسد.




۳۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن