واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اكتوبوت، اولين روبات خودمختار و كاملاً نرم
يك تيم از دانشگاه هاروارد، اولين روبات خودمختار بيسيم را نمايش دادند.
مترجم: علي طالبي
يك تيم از محققان دانشگاه هاروارد متخصص در زمينه پرينت سهبعدي، مهندسي مكانيك و ريزسيالات، اولين روبات خودمختار بيسيم و كاملاً نرم را نمايش دادند. اين روبات پرينت شده سه بعدي با عنوان اكتوبوت ميتواند راه را براي نسل جديدي از ماشينهاي خودمختار كاملاً نرم هموار سازد. «اكتوبوت» پرينت شده سه بعدي كه قدرت خود را از واكنش شيميايي كنترل شده به وسيله ريزسيالات به دست ميآورد، داراي هيچ بخش الكتروني نيست.
روباتيكهاي نرم ميتوانند نحوه تعامل انسان با ماشينآلات را متحول سازند. البته محققان تلاش زيادي كردهاند تا روباتهاي كاملاً مطيع بسازند. قدرت الكتريكي و سيستمهاي كنترل مانند باتريها و تابلوهاي مدار، سفت هستند و تا كنون روباتهاي داراي بدنه نرم يا متصل به يك سيستم خارج از تابلو يا مجهز به قطعات سخت بودهاند.
Robert Wood استاد مهندسي و علوم كاربردي ميگويد:«يك تصور ديرين در مورد رشته روباتيك نرم، ساخت روباتهاي كاملاً نرم بوده است، البته اين تلاش در مورد جايگزيني قطعات سفت مانند باتريها و كنترلهاي الكتروني با سيستمهاي نرم مشابه و سپس سوار كردن آن قطعات نيز بوده است. اين تحقيق نشان ميدهد كه ما به راحتي ميتوانيم بخشهاي اصلي يك روبات ساده و كاملاً نرم را توليد كنيم و اين كار پايه طرحهاي پيچيدهتر را فراهم ميسازد.
محققان درباره اين طرح ميگويند:«ما از طريق روش مونتاژ تركيبي توانستيم هر قطعه كاربردي مورد نياز در بدنه روبات نرم مانند ذخيره سوخت، قدرت و راهاندازي را به سرعت پرينت سه بعدي كنيم. اكتوبوت يك مظهر ساده براي نشان دادن طرح مجتمع و راهكار توليد افزودني ما جهت توكارسازي كاركردداشتگي خودمختار است. مدت زمان مديدي است كه اختاپوس منبعي الهامبخش براي روباتيك نرم بوده است. اين موجودات كنجكاو و بدون اسكلت داخلي ميتوانند قدرتنمايي و مهارتهاي شگفتانگيزي داشته باشند.»
پرينت اكتوبوت بر اساس باد است يعني قدرت خود را از گاز تحت فشار به دست ميآورد. واكنش درون بوت ميزان اندكي از سوخت مايع (پروكسيد هيدروژن) را به ميزان زيادي از گاز تبديل كند كه اين گاز در بازوهاي اكتوبوت جاري ميشود و آن را مانند بالون باد ميكند. منابع سوخت روباتهاي نرم همواره وابسته به نوعي قطعه سخت بوده است و مسئله جالب در مورد پروكسيد هيدروژن، واكنش ساده بين ماده شيميايي و يك كاليزور در اين مورد پلاتين است كه به ما امكان جايگزيني منابع قدرت سخت را ميدهد.
Robert Wood استاد مهندسي و علوم كاربردي ميگويد:«ساخت كل اين سيستم ساده است و با تركيب سه روش توليد، ليتوگرافي نرم، قالبريزي و پرينت سه بعدي انجام ميشود و ميتوانيم به سرعت اين دستگاهها را بسازيم. سادگي پروسه مونتاژ راه را براي طرحهاي پيچيدهتر هموار ميسازد. پس از آن تيم Harvard اميدوار است كه يك اكتوبوت طراحي كند كه بتواند بخزد، شنا كند و با محيط خود تعامل داشته باشد.»
منبع: ساينس ديلي
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]