تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانايى، ريشه همه خوبى‏ها و نادانى ريشه همه بدى‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851474295




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بهبود امتیاز ایران در 3 معیار آزادی اقتصاد


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه دنیای اقتصاد- شادی آذری: موسسه فریزر که یک مرکز معتبر تحقیقات در زمینه بازارهای آزاد است، طبق روال هر ساله رتبه‌بندی جدید خود از اقتصادهای آزاد جهان را ارائه کرده است. بر اساس فهرست امسال، هنگ‌کنگ دارای آزادترین اقتصاد در جهان است و ونزوئلا که در انتهای فهرست قرار گرفته، بدترین وضعیت را به لحاظ آزادی اقتصاد در میان کشورهای جهان به خود اختصاص داده است.

حوزه‌هایی که در این تحقیق برای رتبه‌بندی آزادی اقتصادی کشورها مورد بررسی قرار گرفته‌اند شامل 5 حوزه به این شرح است: اندازه دولت، نظام قضایی و حقوق مالکیت، قدرت پول ملی، آزادی در تجارت بین‌المللی، قوانین و مقررات. موسسه فریزر در توضیح روش کار خود برای این رتبه‌بندی آورده است که رتبه‌بندی سال 2016 بر اساس آخرین داده‌های موجود انجام شده است که مربوط به سال 2014 هستند.

وضعیت ایران

ایران از میان 5 حوزه کلی در 3 حوزه کلی (شامل نظام قضایی و حقوق مالکیت، قدرت پول ملی، قوانین و مقررات) شاهد بهبود امتیاز خود بوده است و تنها در دو حوزه «اندازه دولت» و «آزادی در تجارت بین‌المللی» افت داشته است. زیرشاخه معیارهایی که در نهایت منجر به به‌دست آمدن رتبه کلی ایران شده‌اند بسیار متنوع‌اند و امتیاز کشورمان در برخی از حوزه‌ها جهش معناداری یافته است. امتیاز ایران در زیرشاخه‌هایی از این معیارها همچون نرخ تورم، انحراف معیار تورم، نظام قضایی و حقوق مالکیت، استقلال قضایی، دادگاه‌های بی‌طرف، هزینه‌های فروش اموال غیرمنقول و هزینه‌های جرم و جنایت برای کسب و کارها بهبود قابل توجهی را نشان می‌دهد. با وجود همه اینها اما ایران در فهرست اقتصادهای آزاد جهان در سال 2016 رتبه 150 را از میان 159 کشور به خود اختصاص داده و بنابراین در زمره 10 کشور انتهایی فهرست قرار گرفته است. این در حالی است که کشورمان در گزارش پیشین موسسه فریزر که در سال گذشته بر اساس داده‌های سال 2013 ارائه شده بود، رتبه 144 را به خود اختصاص داده بود و نسبت به امسال در جایگاه بهتری قرار داشت. دلیل این افت رتبه را می‌توان در امتیازهای ایران در معیارهای مورد بررسی موسسه فریزر به تفکیک، مورد بررسی قرار داد:

1- اندازه دولت: در گزارش پیشین موسسه فریزر امتیاز ایران در معیار «اندازه دولت» 91/ 7 بود که امسال به 41/ 5 افت کرده است. معیار «اندازه دولت» شامل زیر شاخه‌هایی است که به این شرح است: «مصرف دولت» در گزارش پیشین امتیاز 67/ 6 داشته که امسال این امتیاز به 63/ 6 کاهش یافته است. در زمینه «یارانه‌ها» امتیاز پیشین دولت ایران 99/ 7 بود که امسال هم در همین رقم ثابت ماند. امتیاز پیشین دولت ایران در زمینه «بنگاه‌ها و سرمایه‌گذاری‌های دولت» 00/ 10 بود که امسال این امتیاز به 00/ 0 افت کرد. امتیاز دولت ایران در زمینه «نرخ مالیات» 00/ 7 است که نسبت به سال گذشته تغییری نکرده است.

2- نظام قضایی و حقوق مالکیت: امتیاز کلی ایران در این حوزه 63/ 5 است که نسبت به امتیاز پیشین با رقم 21/ 5 کمی بهبود نشان می‌دهد. در این معیار نیز زیر شاخه‌هایی وجود دارد که امتیاز ایران برای هریک به تفکیک به این شرح است: امتیاز امسال ایران در «استقلال قضایی» 35/ 4 است که نسبت به امتیاز پیشین با رقم 98/ 3 بهبود نسبتا چشمگیری را نشان می‌دهد. امتیاز امسال ایران در شاخص «دادگاه‌های بی‌طرف» 62/ 3 است که نسبت به امتیاز پیشین با رقم 09/ 3 بهبود یافته است. امتیاز امسال ایران در شاخص «حمایت از حقوق مالکیت» 91/ 4 است که نسبت به امتیاز پیشین با رقم 76/ 4 بهبود یافته است. امتیاز ایران در شاخص «مداخله نظامی در حاکمیت قانون و سیاست» بدون تغییر نسبت به گزارش پیشین 50/ 7 است. امتیاز ایران در شاخص «یکپارچگی نظام حقوقی» بدون تغییر نسبت به گزارش پیشین، 67/ 6 است. امتیاز ایران در شاخص «حل و فصل حقوقی اجرای قراردادها» بدون تغییر نسبت به گزارش پیشین، 63/ 5 است و اما امتیاز ایران در «هزینه‌های مربوط به مقررات فروش اموال غیرمنقول» که در گزارش پیشین 85/ 5 بود، در گزارش امسال به 77/ 7 جهش یافته است. امتیاز ایران در «قابل اتکا بودن پلیس» همچون گزارش پیشین در رقم 05/ 5 ثابت مانده است. امتیاز ایران در «هزینه‌های جرم و جنایت برای کسب و کار‌ها» از 32/ 4 در گزارش پیشین، به 15/ 5 در گزارش جدید بهبود یافته است.

3- قدرت پول ملی: امتیاز کلی ایران در حوزه قدرت پول ملی از 16/ 6 در سال گذشته به 04/ 7 در گزارش امسال بهبود یافته است. این حوزه شامل چهار زیرشاخه است که امتیاز ایران در هریک به این شرح است: امتیاز ایران در «رشد پول» از 06/ 8 در گزارش سال گذشته به 16/ 6 در گزارش جدید افت کرده است. امتیاز ایران در «انحراف معیار تورم» از 44/ 4 در گزارش پیشین به 45/ 5 در گزارش جدید بهبود یافته است. امتیاز ایران در «تورم» از 15/ 2 در سال گذشته به 55/ 6 در گزارش جدید جهش یافته است. «آزادی در حساب‌های ارزی داخلی» شاخص آخر در این حوزه است که امتیاز ایران در آن بدون تغییر نسبت به گزارش پیشین با رقم 00/ 10 اعلام شده است.

4- آزادی در تجارت بین‌المللی: امتیاز کلی ایران در این حوزه 97/ 2 است که نسبت به امتیاز پیشین یعنی 12/ 4 افت قابل توجهی را نشان می‌دهد. این حوزه نیز شامل زیرشاخه‌های مختلفی است که به این شرحند: «تعرفه‌ها» در ایران امتیاز 07/ 4 را به خود اختصاص داده‌اند که نسبت به گزارش قبلی تغییری نکرده است. امتیاز ایران در «موانع قانونی تجارت» از رقم 31/ 5 به رقم 43/ 2 افت کرده است. امتیاز ایران در «نرخ ارز در بازار سیاه» از 86/ 5 در گزارش قبلی به 14/ 4 در گزارش جدید افت کرده است. امتیاز ایران در «کنترل فعالیت‌های افراد و سرمایه» بدون تغییر در رقم 25/ 1 ثابت ماند.

5- قوانین و مقررات: امتیاز کلی ایران در این حوزه از 51/ 4 در سال گذشته به 33/ 5 بهبود یافته است. حوزه قوانین و مقررات، خود شامل سه زیرمجموعه است؛ شامل قوانین مربوط به بازار اعتبارات، قوانین مربوط به بازار کار، قوانین مربوط به کسب و کار. امتیاز ایران در «قوانین مربوط به بازار اعتبارات» از 27/ 3 به 87/ 4 بهبود یافته است. امتیاز ایران در «قوانین مربوط به بازار کار» از 60/ 4 در سال گذشته به 79/ 4 بهبود یافته است. امتیاز ایران در «قوانین مربوط به کسب و کار» نیز از 99/ 2 به 38/ 3 ارتقا یافته است.

دیگر کشورها

هنگ‌کنگ در رتبه نخست آزادترین اقتصاد جهان قرار گرفته است و پس از آن سنگاپور، نیوزیلند، سوئیس و کانادا به ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار دارند. اقتصاد آمریکا گر چه به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد جهان شناخته می‌شود، اما در فهرست آزادترین اقتصادهای جهان برای دومین سال متوالی در رتبه شانزدهم جای گرفته است. موسسه فریزر با اشاره به کند شدن رشد اقتصاد جهان افزود که معدود اقتصادهایی توانستند در سال جاری رشد خوبی را از خود به نمایش بگذارند. بر این اساس در فصل دوم سال میلادی جاری، رشد اقتصادی هنگ‌کنگ 7/ 1 درصد رشد کرد این در حالی است که رشد اقتصادی آمریکا تنها 2/ 1 درصد بوده است. البته موسسه فریزر اعلام کرده است که انتظار نمی‌رود رشد اقتصادی هنگ‌کنگ در سال میلادی جاری از 2 درصد تجاوز کند. در انتهای این فهرست با نام مجموعه‌ای از کشورهایی مواجه می‌شویم که با مشکلاتی جدی روبه‌رو هستند.

 به‌عنوان مثال کشورهای لیبی و ونزوئلا با چنان مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند که به بی‌ثباتی اجتماعی آنان انجامیده است. از جمله یافته‌های این بررسی این است که هر چه اقتصاد یک کشور آزادتر باشد، شهروندان آن کشور ثروتمندترند و در واقع آزادی اقتصاد بر سرانه رشد اقتصادی تاثیرگذار است. نویسندگان این گزارش نوشته‌اند: «سرانه تولید ناخالص داخلی کشورهایی که در یک چهارم بالایی این فهرست قرار دارند (همچون سنگاپور، کانادا و شیلی)، در سال 2014 به‌طور میانگین 41هزار و 228 دلار آمریکا بوده است در حالی که این رقم برای کشورهای انتهایی فهرست از جمله ونزوئلا، ایران و زیمبابوه به‌طور میانگین تنها 5 هزار و 471 دلار آمریکا بوده است. از سوی دیگر سن امید به زندگی در کشورهایی که در یک چهارم بالایی فهرست آزادترین اقتصادهای جهان قرار دارند 4/ 80 سال است اما این سن برای کشورهای انتهای فهرست تنها 64 سال است.





۲۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن