واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: معاون فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاهها: آموزش و پرورش باید بر هوش هیجانی دانش آموزان کار کند معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: آموزش و پرورش باید بر هوش هیجانی دانش آموزان کار کند زیرا هوش هیجانی است که می تواند دانشمندان مستعد بار بیاورد.
۱۳۹۵ دوشنبه ۲۹ شهريور ساعت 14:15
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا؛ حجت الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان در مراسم (در امتداد غدیر)که امروز 29 شهریور ماه به همت بسیج فرهنگیان حوزه ستادی وزارت آموزش و پرورش در ساختمان شهید رجایی این وزارتخانه برگزار شد اظهار داشت: مسئولان وزارت آموزش و پرورش یکی از سالم ترین مسئولان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستند و خروجی های آموزش و پرورش نیز که هر سال به دانشگاه ها می آیند نسبت به سالهای گذشته مذهبی تر و متدین تر هستند.
وی افزود: معلمان و فرهنگیان بی تردید برای کسب سرمایه به این وزارتخانه نیامده اند زیرا در بدنه این وزارتخانه پولی وجود ندارد و همه برای ساخت انسان های متدین و فرهنگ پا به عرصه تعلیم و تربیت می گذارند. نقش مهم فرهنگی آموزش و پرورش معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها ادامه داد: اگر آموزش و پرورش بخواهد عملکرد خود را در حوزه فرهنگی پررنگ تر کند باید انتظار فرهنگی در آموزش و پرورش را بالاتر ببرد. شاید نهادهایی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما نقشی در فرهنگ سازی جامعه داشته باشند اما 99 درصد مسائل فرهنگی کشور در آموزش و پرورش شکل می گیرد. عملکرد آموزش و پرورش ربطی به دولت ها ندارد وی تصریح کرد: عملکرد آموزش و پرورش ربطی به دولتها ندارد. ما ارادت زیادی به آموزش و پرورش داریم و اهمیت این نهاد بزرگ را می دانیم. در آموزش و پرورش نباید به مسائل و مطالعات دینی پرداخت بلکه باید به تعلیم و تربیت اسلامی پرداخت. اگر دانش آموزی نتواند مسائل دینی را خود استخراج کند این نشانه ضعف آموزش و پرورش است. حجت الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان گفت: ائمه هدی (ع) به معلمان و مداحان که در راه تعلیم و تربیت کوشش می کردند پولهای خوبی پرداخت می کردند و این نشان جایگاه تعلیم و تربیت است و باید بدانیم که طبق احادیث، افراد از مدیران و روسای زمان خود بیشترین نقش را می پذیرند تا والدینشان. بنابراین معلمان و مدیران آموزش و پرورش باید بدانند اولین فرماندهای اجتماعی دانش آموزان هستند شاید اگر آموزش و پرورش تعطیل شود اتفاقی در کشور رخ ندهد اما بسیاری از بحران های اجتماعی ریشه در آموزش و پرورش دارد. توجه روی هوش هیجانی
وی ادامه داد: دشمنان ما به دنبال انرژی هسته ای و امور دیگر نیستند مشکل آنها مغز جوانان ما است زیرا اگر بتوانیم تفکر جوانان را فعال کنیم با این تفکر می توانند دنیا را فتح کنند. آموزش و پرورش باید برروی هوش هیجانی دانش آموزان کار کند زیرا هوش هیجانی عاملی است که افراد را دانشمند بار می آورد و با حافظه محوری کاری حل نمی شود. حذف نمره از دوره ابتدایی، کاری خوب معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تصریح کرد: بر اساس آموزه های اسلامی ما در بهترین زمان که همان شروع دوره ابتدایی است دانش آموزان را در اختیار داریم و اگر بخواهیم سیستم نمره دهی را برای آنها تعیین کنیم شخصیت آنها خدشه دار می شود در بسیاری از کشورها برای اینکه نمره برای روح و جان دانش آموزان نباشد این موضوع را از آموزش ابتدایی حذف کرده اند .
وی ادامه داد: اگر ما دانش آموزان را به زور نمره و حضور و غیاب در مدرسه حاضر کنیم مدرسه ما مانند کارخانه ای است که باید اعلام ورشکستگی کند سنین 7 تا 14 سالگی بزرگترین قدرت روحی افراد است و این موضوعات با اسناد مانند سندتحول حل شدنی نیست. ما باید مقالات پیشرفته و نظریات تعلیم و تربیت که در دنیا موفق است را ترجمه کنیم و آنها را برای تربیت نسل پویا به کار ببریم.
حجت الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان افزود: لزومی ندارد در آموزش و پرورش مستقیما کارهای دینی شکل گیرد. ما باید در سنین 7 تا 14 سالگی ادب را به دانش آموزان بیاموزیم و باید فرهنگیان حزب اللهی به جای تاسیس دبیرستان و راهنمایی دبستان تاسیس کنند زیرا پرورش یافتگان این دبستان ها می توانند دبیرستان های ما را اصلاح کنند.
وی گفت: استفاده از تجربه دانش بشری در تعلیم و تربیت ربطی به جناح های سیاسی و دینداری ندارد ما باید سعی کنیم افرادی دانشمند، سازگار با محیط و کسانی را تربیت کنیم که در زمان مناسب بتوانند عکس العمل مناسب از خود نشان دهند. توسعه مشاوره در آموزش و پرورش معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها یادآور شد: ارتباط آموزش و پرورش با خانواده ها مهمترین ارتباط است و رسالت اصلی آموزش و پرورش مشاوره به خانواده ها است.بنابراین توسعه سیستم اداری کمکی به ما نمی کند بلکه ما باید مشاوره و مشاوران را در آموزش و پرورش گسترش دهیم تا بتوانند خانواده ها را در زمینه تربیت فرزند راهنمایی کند.
حجت الاسلام و المسلمین پناهیان گفت: برای اینکه بتوانیم آمار طلاق و بحران های اجتماعی را در کشور کاهش دهیم لازم است آموزش و پرورش را به درستی تقویت کنیم تا بتوانند در زمینه تعلیم و تربیت صحیح دانش آموزان کار کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]