تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس امر به معروف كند به مؤمن نيرو مى بخشد و هر كس نهى از منكر نمايد بينى منافق را ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827404973




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کودکان هرندی،سامان می گیرند؟/آموزش و توانمند سازی در قالب مهدهای شبانه روزی


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: کودکان هرندی،سامان می گیرند؟/آموزش و توانمند سازی در قالب مهدهای شبانه روزی
طرح کاهش آسیب ها در محله هرندی تهران،با دغدغه های بسیار همراه بود،دلنگرانی هایی که عمدتا به کودکان منطقه مذکور معطوف می شد،گروه های کم سن و سالی که نیازمند به آموزش و توانمندسازی هستند.

کودکان هرندی،سامان می گیرند؟/آموزش و توانمند سازی در قالب مهدهای شبانه روزی
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،با اجرای طرح کاهش آسیب های اجتماعی در منطقه هرندی،برخی از کارشناسان،نگران کودکانی بودند که سرنوشت و آینده مبهمی در انتظار آنها بود،موضوعی که به عنوان دغدغه ای جدی از سوی برخی صاحب نظران مطرح شده است.


حضور این گروه های کم سن و سال در محیطی آکنده از آسیب های اجتماعی،از مخاطراتی به شمار می رود که ضرورت آموزش و توانمندسازی آنها را اجتناب ناپذیر می سازد،امری که با تحقق شایسته آن،امکان لغزش و انحراف های احتمالی را از آنان سلب می کند.


این کودکان که بعضا در کنار والدین معتاد خود،گذران می کردند با آموزش و تربیت صحیح می توانند به فرصت هایی ویژه برای آینده این مرز و بوم مبدل شوند،فرصت هایی که در قالب ارزشمندترین ثروت هر کشوری که همان نیروی انسانی است قابل تعریف هستند.


پیشنهاد راه اندازی مهد کودک ویژه برای این کودکان در محله هرندی از راهکارهایی به شمار می رود که می تواند مسیر پیشرفت و تعالی را برای این قشر و گروه در معرض خطر ریل گذاری کند تا تهدیدات احتمالی به فرصتی برجسته تبدیل شود.


*عدم آموزش صحیح،کودکان هرندی را به سمت معضلات اجتماعی سوق می دهد


کیومرث شرافتی،جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی در گفت‌وگو با  خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،اظهار داشت:طبقه کودکان از نمونه گروه ها و لایه های اجتماعی محسوب می شوند که در آینده این مرز و بوم و شکوفایی و بالندگی هر چه بیشتر آن،نقش بسزایی ایفا می کنند و در صورت عدم تعریف و طراحی برنامه ای مشخص برای آنان،دور از ذهن نخواهد بود که این طیف در سال های نه چندان دور آینده،به معضلی جدی در عرصه اجتماعی تبدیل شوند.


وی افزود:تحقیقات موید این واقعیت است که زمینه رشد بخش قابل توجهی از جمعیت کیفری جامعه در دوران کودکانی ایجاد می شود و به واقع در این مقطع،مسیر سقوط یا صعود این سرمایه بالقوه تعیین و ترسیم می شود.


شرافتی عنوان کرد:در این میان،حساسیت ها در خصوص کودکان محله هرندی،بیشتر است،زیرا از زمانی که تعاملات جدی اجتماعی با محیط پیرامونی آنها شکل گرفته،شاهد صحنه های متعددی از خشونت،درگیری و سوء مصرف موادمخدر والدین خویش بوده اند و این وضعیت در جوهره خود،مستعد بروز ناهنجاری های بالقوه و متعددی خواهد بود.


جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی عنوان کرد:بیدار بودن کودکان منطقه هرندی در کنار والدین خویش تا صبح،از مشخصه های بارز این طیف است،اولیایی که ساعات بسیاری از شب را مشغول مصرف مواد مخدر بوده اند و خانه و کاشانه آنها از کانونی گرم به کانونی از آسیب های اجتماعی تغییر ماهیت داده است.


وی افزود:اساسا آموزش این کودکان نیز با دشورای های خاص به خود همراه است که از نمونه های این دشواری و پیچیدگی های آموزشی به شب زنده داری های آنها و خواب عمیق آنها در طول روز معطوف می شود زیرا مدت ها این وضعیت را در برخی منازل محله هرندی به همراه والدین خویش تجربه کرده اند و حالا این موضوع به رویه و عادتی مستمر برای آنها تبدیل شده است.


*چه باید کرد؟


یکی از راهکارهای پیشنهادی برای آموزش و تربیت این کودکان به راه اندازی مهد کودک های شبانه روزی معطوف می شود،مهدهایی که در قالب آن،امکان آموزش در طول شبانه روز را فراهم می کند.


این مدل و نمونه آموزشی،سالها پیش در برخی از کشورهای اروپایی تجربه شده و برآوردها موید موفقیت و حصول نتایجی سازنده برای این گروه خاص از کودکان است.


*ورود موسسات خیریه برای راه اندازی مهد کودک های شبانه


چندی پیش فاطمه دانشور،رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر و فعال اجتماعی در حوزه زنان و کودکان آسیب دیده بر ضرورت راه اندازی چنین مراکزی تاکید کرد.


وی به احتمال ورود موسسات خیریه برای راه اندازی مهد کودک های شبانه نیز اشاره کرد.


یقینا با تعریف و تامین چنین ساز وکاری،آماده سازی لازم برای ورود کودکان مورد اشاره به مدرسه و تکمیل آموزش های لازم برای آنها مُیَسَر و فراهم می شود.


*معضلی تحت عنوان پرداخت شهریه


صدیقه نوبهار،روانشناس و کارشناس علوم رفتاری در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،با اشاره به برخی مشکلات اقتصادی و بضاعت اندک و محدود مالی گروه های آسیب پذیر منطقه هرندی عنوان کرد: یقینا با نگاه خصوصی محوری به چنین مراکزی،امکان بهره گیری از خدمات مراکز مورد اشاره دشوار است،زیرا تامین شهریه آن برای خانوارهای مورد اشاره بصورت غیر انتفاعی و آزاد دشوار و سخت خواهد بود.


وی افزود:آنچه که می تواند بهره گیری از طرح های آموزشی چنین مراکزی را تسهیل کند به نقش آفرینی خیرین در این مناطق معطوف می شود،امری که باعث برخورداری کودکان خانوارهای آسیب پذیر از این مراکز می شود و قطعا در تبدیل تهدیدها به فرصت هایی ویژه،موثر و کارآمد خواهد بود.


بر اساس گزارشات و اخبار واصله،بصورت ضمنی،بهزیستی استان تهران نیز با چنین ساز وکاری موافق است،امری که تسریع در راه اندازی آن،ضرورتی جدی محسوب می شود که در حوزه پیشگیری از ظهور و بروز برخی آسیب ها و چالش های اجتماعی غیر قابل انکار به نظر می رسد.





۲۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن